Tipuri de echipament de golf

În golf, există trei tipuri de echipament de bază și altele câteva care sunt opționale. Pentru a fi mai bine pregătiți pentru o partidă de golf, trebuie să fiți familiarizați cu aceste tipuri de echipament. La cel de bază, mai avem și niște subcategorii ce trebuie înțelese, la fel cum nu trebuie neglijat nici cel opțional.

Astăzi vă voi vorbi, în mare parte, despre echipamentul de bază (sau obligatoriu) pe care un jucător de golf trebuie să îl aibă în dotare și fără de care nu prea are ce căuta pe un teren de golf.

1

Minge de golfMingea de golf

În primul rând, începem cu mingea de golf. Aceasta este, de regulă, mică, are culoarea albă și prezintă o suprafață cu denivelări (sau cu gropițe).

Mingile de golf se împart în două categorii:

  • cele pentru începători sau amatori;
  • și cele pentru profesioniști.

Cele pentru amatori sunt potrivite pentru persoanele care tocmai au început să joace golf, sau care joacă de puțină vreme și obișnuiesc să piardă des mingile.

Cele pentru profesioniști sunt mai scumpe, au mai multe straturi de material și necesită o forță de lovire ceva mai mare din partea jucătorului pentru a fi lansată către gaură.

Așadar, nu foarte mulți și le permit și nu sunt recomandate pentru persoanele care au puțină experiență în jocul de golf.

Cat costa o minge de golf si unde gasesti cele mai de calitate si ieftine mingi de golf?

Mingile de golf pentru amatori / incepatori au preturi incepand de la 22 lei si ajung pana in jurul sumei de 109 lei. Vezi preturile actuale.

Mingile de golf pentru nivel mediu si pentru profesionisti  au preturi incepand de 54 lei si ajung pana la 219 lei. Vezi preturile actuale.

Cele mai ieftine le-am gasit pe Decathlon.ro de unde le poti cumpara online sau rezerva direct in magazin, daca ai in orasul tau un magazin Decathlon.

2 Crosele Set Crose

Al doilea echipament care nu trebuie să lipsească din dotarea voastră, dacă aveți pretenția că sunteți jucători de golf, sunt crosele. Acestea sunt, adesea, numerotate în funcție de distanța și înălțime la care pot trimite o minge lovită.

Există patru tipuri de crose:

  • cele obișnuite, folosite pe iarbă pentru distanțe scurte;
  • cele de fier, pentru lovituri controlate;
  • cele de lemn, pentru distanțe mai lungi;
  • și cele hibride.

Crosele hibride combină forța croselor de lemn, cu înălțimea de lansare a mingei oferită de crosele de fier.

Cat costa crosele si unde gasesti cele mai de calitate si ieftine crose?

Crosele au preturi incepand de la cele mai ieftine , de la 55 lei si ajungand pana la 4900 lei pentru seturi complete de crose de cea mai buna calitate pentru profesionisti.

Pentru crosele:

Preturile au o variatie foarte mare fiindca pe langa tipurile de crose mentionate mai sus, ele mai sunt clasificate si dupa nivelul de practica (incepator, mediu sau avansat), dupa dexteritate ( dreptaci sau stangaci ), dupa gen (femei, barbati, baieti si fete)  si evident dupa inaltime.

Crosele de golf cele mai ieftine le-am gasit pe Decathlon.ro de unde le poti cumpara online sau rezerva direct in magazin, daca ai in orasul tau un magazin Decathlon.

3 Sacul de golfSacul de golf

Trecem mai departe, la un al treilea accesoriu: sacul de golf. Acesta se folosește pentru transportul croselor.

Trebuie să fie suficient de mare pentru a putea pune în el 14 crose, numărul maxim de crose ce poate fi utilizat într-un meci de golf de fiecare jucător în parte.

Cat costa sacul de golf si unde gasesti cele mai de calitate si ieftini saci/huse de golf?

Sacul sau genta de golf au preturi incepand de la 110 lei si ajung pana la 529 lei, si le poti gasii pe Decathlon.ro unde sunt si cele mai ieftine si de calitate.

4 ManusiManusi golf

Unii oameni preferă să poarte și mănuși speciale. Acestea le oferă o priză mai bună pe crosă, reducând riscul ca aceasta să zboare din mâna jucătorului în cazul unei lovituri greșite sau dacă mâinile lui sunt transpirate.

Cat costa manusile de golf si unde gasesti cele mai de calitate si ieftine manusi?

Cele mai ieftine manusi de golf au pretul in jurul sumei de 20 lei si ajung pentru cei mai profesionisti in jurul sumei de 65 lei perechea. Vezi preturile actuale

Manusile de golf cele mai ieftine le-am gasit pe Decathlon.ro de unde le poti cumpara online sau rezerva direct in magazin, daca ai in orasul tau un magazin Decathlon.

5 Pantofi de golfPantofi de golf

De asemenea, vă mai puteți face rost și de o pereche de pantofi de golf, care să aibă niște crampoane speciale la călcâie, pentru o mai bună stabilitate pe teren.

Crampoanele ar trebui să fie mai moi, pentru a nu afecta integritatea suprafeței de joc.

Cat costa pantofii de golf si unde gasesti cei mai de calitate si ieftini pantofi de golf?

Innainte a va zice la ce preturi am gasit cei mai ieftini si cei mai scumpi pantofi de golf, trebuie sa stiti pretul lor fluctueaza in functie de:

Pantofi de golf cei mai ieftini i-am gasit pe Decathlon.ro de unde ii poti cumpara online sau rezerva direct in magazin, daca ai in orasul tau un magazin Decathlon.

6 Accesorii echipament de golf

Pentru crose, se poate folosi și huse care se pot pune peste capetele acestora pentru a preveni avarierea lor pe timpul transportului. Prin punerea unor huse peste capetele croselor, vă asigurați că acestea nu vor suferi zgârieturi sau alte lovituri atunci când se vor ciocni între ele în sacul de golf.

Un ultim accesoriu pe care îl puteți avea în dotare, este o unealtă cu care să reparați orice stricăciune pe care o cauzați suprafeței de joc.

Evident, mai sunt și alte tipuri de echipament pe care le puteți achiziționa, iar prima si singura noastra recomandare este magazinul online Decathlon.ro de unde le puteti cumpara online sau rezerva direct in magazin , însă acestea sunt cele de bază pentru orice jucător pasionat de golf!

Sursa poze: Decathlon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.