Cum să îți crești lista de e-mailuri cu ajutorul unui concurs

Pentru a-ți alimenta în mod constant pâlnia de vânzări trebuie să câștigi cât mai multe adrese de e-mail, iar asta nu e întotdeauna cea mai ușoară treabă. Însă o soluție la îndemână, atunci când le-ai epuizat pe cele clasice, sunt concursurile.

Utilizatorilor de internet le place să participe la concursuri, în special dacă se pot înscrie cu ușurință și nu au de îndeplinit tot felul de condiții restrictive. Așadar, organizează un concurs cu premii atractive cu reguli simple și crește-ți simplu și rapid lista de emailuri.

Dar, iată și alte lucruri de care să ții cont înainte de a pune planul în aplicare.

1. Află care îți este audiența

Este un aspect crucial în organizarea concursului. Pentru ca acesta să aibă succes și să fie distribuit masiv în social media, trebuie să ofere premii atractive, pe gustul audienței tale.

Dacă grupul țintă este format din tineri cu vârste de până la 35 de ani, pasionați de calculatoare, atunci nu vei avea mare succes dacă oferi suplimente alimentare, cosmetice sau cupoane de reducere la o sală de fitness. Oferă mai degrabă ceasuri sau brățări inteligente ori alte gadgeturi la modă.

2. Alegerea instrumentelor potrivite

Înainte de a pune la punct detaliile și regulile concursului, gândește-te pe ce rețea de socializare îl vei promova și ai grijă să verifici regulile impuse de aceasta.

De asemenea, este important să alegi un program pentru inventarierea concurenților și desemnarea câștigătorilor pe care utilizatorii să îl cunoască și în care să aibă încredere.

3. Promovează-te intens

Așa cum spuneam și mai sus, este important să promovezi concursul dacă vrei să te bucuri de rezultatele scontate. Cu cât aduni mai multe adrese de email, cu atât cresc șansele să faci mai multe vânzări.

4. Ține concurenții la curent

Odată ce concursul a ajuns la final, nu uita să anunți public cine a ieșit câștigător (eventual să postezi și un live cu extragerea, pentru a nu exista dubii), să le mulțumești tuturor pentru participare și, pentru un plus de expunere, să publici un interviu cu persoana/persoanele care au câștigat.

5. Menține legătura cu participanții

O altă tactică bună pentru a stabili o legătură între tine și utilizatorii care s-au înscris la concurs este să trimiți fiecăruia un email de mulțumire, în care să îi inviți să te urmărească în continuare, pentru mai multe surprize. Nu uita să menționezi și produsele/serviciile pe care le promovezi și, eventual, oferă un mic discount celor care s-au înscris la concurs.

Iată, deci, că un concurs organizat pentru strângerea de adrese de email poate să joace ușor și rolul de instrument de promovare pentru o perioadă. Vei deveni mai vizibil în social media și cu siguranță vei obține mai multe like-uri la pagină și un engagement mai bun din partea audienței.

Așadar, câștigi pe două planuri, fără prea multă bătaie de cap și cu bugetul încă în parametri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.