Cum sa gasesti scriitorii perfecti pentru nevoile tale de marketing de continut

Exista mii si mii de scriitori care cauta de lucru si au obiective de afaceri foarte specifice. Cand il privesti in acest fel, gasirea scriitorului perfect pentru a crea continutul dorit poate parea ca, cauti un ac intr-un fan.

Pentru a face procesul mai putin descurajator, iata o lista de verificare rapida a lucrurilor de luat in considerare atunci cand doresti sa angajezi scriitori independenti.

Cand cauti scriitori independenti de angajat, este important sa iei in considerare urmatorii factori:

  • Experienta
  • Mostre
  • Recenzii
  • Disponibilitate
  • Pret

Sa descompunem cum sa ne gandim la fiecare dintre acestea.

Experienta

Printre cei mai importanti factori de determinat atunci cand vrei sa angajezi un scriitor independent este cat de mult trebuie sa stie despre un anumit subiect. Daca creezi continut in jurul marketingului B2B, ai nevoie de un scriitor independent care a ocupat anterior o functie de B2B marketer inainte?

Sau ai nevoie doar de un scriitor cu experienta in crearea de continut in jurul subiectului? Evident, cu cat mai multa experienta are cineva in industria ta atat din punct de vedere istoric al posturilor, cat si din punct de vedere al scrierii, cu atat se vor potrivi mai bine.

Totusi, cand vine vorba de contextul unui scriitor, trebuie sa decizi care sunt cerintele grele si rapide.

Mostre

Multi scriitori independenti, in special cei cu ani de experienta, vor avea o serie de esantioane intr-o varietate de industrii. Uneori, totusi, nu au dreptul sa-si impartaseasca public lucrarile scrise anterior, care ar fi cele mai relevante pentru afacerea ta. Retine acest lucru atunci cand examinezi portofoliul unui scriitor.

Cu exceptia cazului in care se specializeaza intr-o anumita industrie, probabil incearca sa arate cea mai larga gama de subiecte in jurul carora pot crea continut de inalta calitate.

Recenzii

La fel ca pe oricine angajati, vei dori sa vezi altii dispusi sa garanteze calitatea muncii si profesionalismul lor. Scriitorii independenti au adesea o lista de clienti anteriori si actuali, iar unii dintre ei vor avea marturii generale sau recenzii de la client pe un anumit continut.

In mod ideal, scriitorul independent pe care il angajezi va avea recenzii excelente de la clientii anteriori care sunt, de asemenea, in industria ta.

Disponibilitate

Atunci cand stabilesti o colaborare potentiala cu un scriitor independent, este important sa stabiliti asteptari clare in ceea ce privesc termenele si programele. despre programul lor potential pentru urmatoarele trei luni.

Asigura-te ca, calendarul va functiona pentru ambele parti punand intrebari precum:

  • In ce fus orar te afli?
  • Cand ai tendinta de a raspunde la e-mail?
  • Esti disponibil pentru un telefon in timpul saptamanii?

Stabilirea asteptarilor clare cu privire la calendarul si programul tau va ajuta un scriitor sa faca acelasi lucru.

Pret

Toti factorii de mai sus ar trebui sa contribuie la acordul tau cu privire la o rata cu un scriitor independent. Fiecare scriitor va avea propriul mod de a calcula un pret, desi multi dintre ei il determina cu o rata orara sau cu un pret pe cuvant.

Rata corecta pentru un scriitor de inalta calitate este una in continua schimbare online si sunt in general prea multe variabile implicate pentru a oferi un numar unic.

La sfarsitul zilei, asigura-te ca un scriitor simte ca este platit corect pentru munca lui. La fel ca noi toti, atunci cand scriitorii se simt corect compensati, isi fac treaba mai bine.

Scriitorii de la Digital Life Solutions au profiluri care includ toti factorii discutati mai sus – experienta, mostre, recenzii, disponibilitate si pret. Exista mereu variante nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.