Acasă IT&C Internet Marketing Ce facem dupa ce am trimis un newsletter?

Ce facem dupa ce am trimis un newsletter?

56
0
Ce facem dupa ce am trimis un newsletter?

Ok, hai sa luam un moment de repaus. Partea grea a trecut, dupa un imens brainstorming am reusit sa compunem un email care merita citit, am reusit sa gasim un titlu captivant si am structurat email-ul corespunzator. Acum ce facem?

Nu uita de rapoarte

Ofera-ti o zi sau dupa dupa trimiterea newsletter-ului si apoi verifica statisticile. Care a fost rata de deschidere a email-ului? Care e diferenta in statistici intre ultimul email trimis si cele anterioare? Asta te poate ajuta la compunerea urmatorului newsletter.

Poate titlul nu a fost cel mai potrivit, alta data ceva a functionat mai bine, mai multi oameni au deschis emailul. Nu e nicio problema, din orice invatam ceva. Important e sa stim cum sa extragem aceste informatii in asa fel incat sa fie o lectie pentru noi.

Poti sa verifici rata de click-uri pe care site-ul tau le-a primit in urma acestui newsletter. La fel, poti compara rata de clickuri in urma acestui email cu celelalte. Poti vedea diferenta dintre continutul acestuia si continutul email-ului care a atras cele mai multe click-uri.

Follow-up

Dupa ce astepti o perioada poti sa incerci sa iei legatura cu cei care nu au deschis deloc email-ul initial. Evident, va trebui sa schimbi ceva si la titlu si la continut. Incearca sa personalizezi si mai mult astfel incat sa ii arati clientului ca el conteaza pentru tine.

Poti chiar sa aduci in discutie faptul ca “am observant ca ultimul email pe care ti l-am trimis nu ti-a trezit interesul. Ai fi oare interesat in a ne oferi un feedback?”

Cei interesati

Nu trebuie sa uiti nici de cei interesati, la urma urmei ei sunt tinta. E alegerea ta cum iei legatura cu cei care au dat click. Poti sa ii suni sau poti sa ii contactezi iar prin email.

Avand in vedere ca acestia deja si-au aratat interesul, poate poti oferi un plus de discount de 10% astfel incat sa fii sigur ca vor cumpara.

Si acum asteptam

Nu incerca sa iti fortezi norocul. Ai trimis deja o oferta, un email. Retrimiterea aceluiasi email nu ar fi o alegere foarte inteligenta si eficienta. Nu forta lucrurile, da-le o pauza clientilor tai, si chiar si tie. Ai vazut acum ce a functionat si ce nu. E momentul oportun sa organizezi un nou brainstorming, sa veniti cu idei noi si sa incercati o abordare proaspata.

In concluzie, ideea e sa nu te dai batut. Email marketing-ul nu e un lucru usor insa este folosit si popular tocmai fiindca da rezultate. Da-ti timp sa cunosti clientii si punctele lor de interes. Da-ti timp si tie sa te familiarizezi cu ei si cu abordarea. Incearca si observa si vei gasi cheia spre propriul success!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.