Cum ne facem cititi

Am discutat deja despre cum ar trebui sa iti structurezi newsletter-ul si care ar fi momentul oportun sa il trimiti.

Acum intrebarea ramane cum captezi atentia cititorului? Cum procedezi ca email-ul tau sa fie citit si sa nu duca la un unsubscribe sau sa nu ajunga in trash?

1. Sa ai un titlu puternic

Dupa cum bine ai ghicit, tilul este vital. In multe cazuri, daca titlul nu este destul de puternic, cititorul nu mai ajunge la al doilea paragraf. Vrei sa incluzi numele companiei tale in titlu? Nu tocmai.

Mai bine iti axezi atentia asupra nisei sau a industriei pe care o acoperi. Astfel, pregatesti cititorul pentru ceea ce urmeaza sa gaseasca in continuare in email.

De exemplu, degeaba ai scrie “Compania Alex si Dani”, pe cand daca alegi “Ghidul tau de digital marketing” ai sanse mai mari de a capta atentia.

2. Ce beneficii aduci?

Nimic nu e gratis si suntem obisnuiti sa facem ceva pentru ceva. Astfel intrebarea din partea destinatarilor este “Ok, va folositi de email-ul meu si totusi eu ce primesc?”

Poti sa oferi clientilor un avantaj fata de ceilalti competitori ai tai? Poti sa le fii de folos in a-si face job-ul mai rapid si mai eficient? In primul rand fii informat in legatura cu ce cauta clientii tinta.

De exemplu, poti sa observi diferenta dintre “Newsletter-ul lui Alex” si “Cum sa devii mai eficient?”

3. Nu uita cititorii

Precum ziceam, incearca sa te axezi pe industria din care face parte clientul. Astfel, scoti in evidenta faptul ca stii sa iti faci tema si cunosti tipul de client caruia ii poti oferi beneficii.

De exemplu, vezi diferenta dintre “Newsletter-ul Alinei despre bebelusi” si “Ghidul unei mame incepatoare”. Astfel castigi si increderea cititorului, incredere care il va pastra aproape de tine.

4. Actiune

Incearca sa te axezi putin pe actiunea din cadrul titlului. Un titlu monoton, lipsit de verbe nu va atrage atentia nimanui. De exemplu, “Antreprenorul bogat de azi” contra “Dubleaza-ti profiturile de azi!”. Observi cum a doua varianta chiar iti atrage atentia si curiozitatea?

5. Nu e un newsletter

Chiar daca cu totii stim ca e vorba de un newsletter, hai sa nu il denumim “Newsletter-ul de saptamana aceasta”, de exemplu. E plictisitor si nu transmite nicio informatie. Poti folosi alte cuvinte cheie, cum ar fi: trenduri, noutati, ghid, scrisoare sau review. Astfel pastrezi un pic de mister si nu esti redundant.

6. Nu deveni plictisitor

Nu uita ca totusi, ceea ce conteaza este continutul, informatia pe care chiar o transmiti. Nu vrei sa trimiti un newsletter plictisitor care sa nu comunice nimic. Incearca sa nu scrii prea mult, sa nu oferi chiar toata informatia pe tava.

Pastreaza misterul astfel incat cititorul chiar sa fie interest, sa vrea sa stie mai multe. Totodata, fii structurat, nu iti irosi toate resursele cu un singur newsletter. Gandeste-te ca vei trimite altul peste o saptamana sau doua.

7. Optimizeaza

Nu uita de SEO. Sunt cuvinte cheie care ar putea ajuta la succesul email-ului tau. Cu cat citesc mai multi newsletter-ul tau, cu atat sunt sanse mai mari de click-uri. Unii chiar considera ca ai putea publica in fiecare luna cate un newsletter pe propriul site. Asa poti creste intr-un mod corect vizibilitatea site-ului tau.

Statistici website

Astfel, nu uita ca trimiterea unui newsletter e un moment crucial care nu vrei sa treaca fara sa iti ofere beneficii.

Vrei sa prinzi si sa pastrezi atentia si increderea cititorului astfel incat sa doreasca sa stie mai multe despre tine, sa fie motivate sa dea click pe site-ul tau si, de ce nu, sa le spuna prietenilor despre existenta ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.