10 sfaturi utile daca vrei sa incepi antrenamentele de forta

Iti doresti o musculatura mai bine definita si mai multa forta fizica?

Pentru a obtine rezultatele dorite urmeaza sfaturile de mai jos:

1. Incepe cu antrenamente de 2 ori pe saptamana

Cu siguranta iti doresti sa vezi rezultate cat mai rapid insa este necesar sa accepti faptul ca vei vedea schimbari numai dupa cateva luni de antrenamente. In primul rand, trebuie sa te obisnuiesti cu durerile musculare, sa ai grija la alimentatie si somn, si sa iti planuiesti cu grija antrenamentele.

Nu exagera cu antrenamente mai dese de 2 ori pe saptamana. Ofera-ti timp pentru recuperare dar si pentru a te ajusta la celelalte schimbari din stilul tau de viata.

2. Concentreaza-te pe exercitiile cu propria greutate corporala

Chiar daca scopul tau este sa iti cresti forta, asta nu inseamna ca trebuie sa lucrezi din prima cu greutati impresionante. Folosind exercitiile cu greutatea corporala, cel putin la inceput, te va ajuta sa iti dezvolti si echilibrul si coordonarea si sa ai o postura mai buna in timpul altor tipuri de exercitii.

3. Profita si de avantajele aparatelor fitness

Antrenamentele de forta sunt importante insa vei avea un organism sanatos numai daca le combini cu antrenamente cardio.

Fie ca alergi, vaslesti sau inoti, asigura-te ca faci si alte forme de exercitiu decat ridicarea greutatilor.

In plus, in acele zile cand nu ai chef de sport sau nu stii ce exercitii sa alegi poti utiliza aparate care sa iti lucreze intregul corp, precum un aparat multifunctional.

4. Nu uita de incalzire

Incalzirea muschilor este foarte importanta inainte de antrenament, insa mai ales daca vei lucra cu greutati mari. Cu o incalzire corespunzatoare formata din cateva exercitii cu greutatea corpului, spre exemplu, vei avea o performanta mai buna in timpul antrenamentului si vei evita accidentarile.

5. Executa 3 seturi a cate 15 repetari

Ulterior, pe masura ce corpul tau se obisnuieste cu acest ritm, poti varia numarul de seturi si repetari. Insa pentru incepatori, aceasta formula este atat usor de tinut minte cat si eficienta.

6. Alege greutatea potrivita

Cum poti afla care este greutatea care ti se potriveste? Ei bine, este necesar sa faci un test simplu. Alege o greutate si incearca sa executi 12 ridicari. Daca dupa a 12-a repetare simti ca ai putea continua, greutatea este prea mica. Daca, in schimb, nu poti efectua 12 repetari, inseamna ca aceasta este prea mare.

7. Urmeaza acelasi program de antrenament

Pentru inceput, este recomandat sa executi zilnic aceleasi exercitii, astfel incat sa obisnuiesti tot corpul cu efortul depus.

8. Fa exercitii de cool-down

Dupa ce ai terminat antrenamentul, poti face cateva exercitii de stretching pentru relaxarea muschilor. Aceasta activitate va mai reduce din intensitatea febrei musculare de a doua zi.

9. Hidrateaza-te

Hidratarea este foarte importanta atat inainte de antrenament cat si in timpul si dupa incheierea acestuia.

10. Odihneste-te

Nu te antrena zilnic pentru ca te vei epuiza. Trei sau patru zile de antrenament pe saptamana sunt suficiente pentru a vedea rezultate.

Photo by Victor Freitas on Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.