Ce este o bicicleta eliptica si cum o putem utiliza corect?
Photo by Aparna Johri on Unsplash

Printre numeroasele activitati fizice pe care le putem realiza pentru a ne tonifia organismul si a avea o firma fizica cat mai buna se numara si ciclismul, cunoscut mai comun ca si mersul pe bicicleta. Aceasta este activitate de tip „outdoors” si necesita atat biciecleta in sine cat si un traseu pe care sa il putem parcurge, de preferat fara obstacole si alte intemperii care sa afecteze un astfel de antrenament. Cu toate acestea, pe timp de ploaie, canicula si mai ales iarna, este destuld e dificil sau chiar imposibil sa mergem cu bicicleta in spatii deschise, chiar in in oras. Astfel, fie alegem un circuit inchis fie abordam o alta varianta alternativa, cea a bicicletei eliptice.

O bicicleta eliptica poate fi si este considerata a fi un echipament fitness care ne ajuta sa simulam actiunea de a merge pe bicicleta doar ca pe loc, am putea spune, si cu mai putin stres asupra articulatiilor si sistemelor muscular si osos. De la un model la altul, avem la dispozitie diverse programe de antrenament, tipuri de dificultati si de teren pe care sa simulam ca mergem.

Astfel, ca si incepatori, putem incepe cu un plan de pedalare mai usor iar pe masura ce avansam, se poate creste nivelul de dificultate. Ca si alte echipamente, putem utiliza de acasa o bicicleta eliptica, acestea avand preturi destul de accesibile si nu necesita foarte mult spatiu de depozitare si de utilizare, ca si o bicicleta normala.

Una dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii unei biciclete eliptice este ca aceasta este o forma de exercitiu cu impact redus, ceea ce inseamna ca nu va fi atat de dur pentru articulatiile noastre precum alergarea sau exercitiile de impact, asa cum deja am mentionat. De asemenea, bicicletele eliptice sunt adesea echipate cu monitoare de ritm cardiac si computere pentru a ne ajuta sa ne urmarim progresul si sa ne concentram asupra obiectivelor de fitness stabilite initial.

Un alt beneficiu al folosirii unei biciclete eliptice este acela ca aceasta ne permite sa lucram atat partea superioara cat si partea inferioara a corpului simultan. Acest lucru poate fi foarte util pentru persoanele care doresc sa-si tonifieze intregul corp si sa aiba un antrenament echilibrat.

Bicicletele eliptice sunt o forma excelenta de antrenament cardiovascular. Utilizarea constanta ne va ajuta sa ne imbunatatim rezistenta si sa ne crestem capacitatea pulmonara. Exercitiile cardiovasculare regulate pot reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si diabet zaharat. Mai mult de atat, poate imbunatati sanatatea mentala si starea de spirit, ca mai toate tipurile de acivitati fizice de acest tip de altfel.

O bicileta eliptica de calitate este echipata cu numeroase sisteme, nu doar cele care sa ne ajute in timpul unei sesiuni de antrenament ci si altele precum suporturi pentru smartphone si nu numai, astfel incat sa putem asculta muzica, urmari ceva pe internet sau chiar sa vorbim cu altcineva in timp ce pedalam. Totodata, accesul la functiile de baza trebuie sa se faca usor si rapid, fara a ne opri din pedalat sau a fi nevoie sa depunem prea mult efort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.