Acasă Știrea Zilei Ganduri si simtiri Vine o zi în care…

Vine o zi în care…

363
2
vine o zi...

Vine o zi în care inima ta nu știe încotro să se ducă, iar gândurile tale strigă mai tare decât ai face-o tu. Degeaba încerci să te concentrezi, pentru că mintea ta cutreieră slobodă către zone de speranță deșartă.

Vine o zi în care nu te simți a fi tocmai „tu„, în care te simți morocănos, singur și extenuat. Stors de puteri și fără ieșire la drumul speranței. De parcă ar fi doar începutul săptămânii și tu simți că speranțele tale s-au dus pe „apa sâmbetei…

Vine o zi în care te simți nesemnificativ, sau frustrat și îngrijorat, când parcă nimic nu este acolo unde ar trebui să fie. Vine o zi în care doar ți-e lehamite de tot ce este în jurul tău. Vine o zi în care sub pielea ta nu ești tu, cel pe care îl cunoșteai atât de bine altă dată. Vine o zi în care cu pantofii tăi se încalță altcineva….dar ăștia nici nu mai seamănă cu pantofii tăi… Vine o zi în care din oglindă nu știi exact cine te privește…doi ochi care sunt ai tăi, dar care te dezaprobă…

Vine o zi în care te uiți la cana ta de cafea și nu întelegi de ce o folosești în fiecare zi……aceeași cană de cafea care nu se mai sparge……

Să te apuci de ceva pare imposibil. Parcă îți vine să izbucnești în lacrimi în orice moment. Și viața ta pare împrumutată de la cineva care parcă îți era dușman.

În cele din urmă, îți dai seama că treci prin viață fără niciun scop.

Visurile tale de altădată zac într-un colț al inimii tale, pentru că tu ai ales într-o zi în mod practic. Iar practicul s-a dovedit că nu a fost și util. Nu faci ceea ce îți place, pentru că nu te reprezintă. Iar ceea ce faci acum te stoarce ca pe o lamâie și îți usucă mintea care altădată era creativă și zglobie. Odinioară obișnuiai să asculți cu drag muzică, să mai citești câte o carte, să mai scrii o poezie, să mai ieși la un suc cu prietenii tăi. Apropo, ei ce mai fac? …….

Te vei trezi într-o dimineață și vei observa că persoana care te privește din oglindă ți se pare străină. Doamne, ce repede a trecut timpul …

Oricare ar fi motivul, ești convins că acolo sus, cineva nu te mai iubește…iar rugăciunile tale nu mai sunt ascultate …

Te vei întreba: ce să fac, ce este în neregulă cu mine ? Unde m-am pierdut? În care moment al vieții mele am uitat să mai trăiesc și a cui este viața mea?

Dacă nu ești de acord cu nimic din ce ai citit până acum, atunci închide și caută altceva pe net, nu are rost să citești mai departe, pentru că tu ești mulțumit de viața ta de acum. Foarte bine. Ca tine mai există și alții, nu mă îndoiesc de acest lucru….

Dar, dacă te regăsești într-o oarecare măsură, înseamnă că ai toate simptomele a ceea ce se cheamă „a venit momentul prind curaj și schimb ceva„!

Însă, dacă ești ca majoritatea oamenilor, te vei ascunde în spatele unei speranțe șubrede că totul se va rezolva de la sine. Că mâine se va întâmpla o minune și o să îți meargă mai bine…. Apoi îți vei petrece restul vieții uitându-te peste umăr și așteptându-te ca totul să meargă rău din nou… de ce nu? Doar s-a mai întâmplat și altă dată….

Dar asta este o nebunie pentru că trăiești doar o singură dată și nu vrei ca peste cinci, zece sau douazeci de ani să te întrebi „cum ar fi fost dacă aș fi avut curaj ?!”….. De câte ori te-ai mai întrebat acest lucru? O ho ho…..să tot fie dăți destule!

Și apoi, cine știe ce lucruri fantastice îți poate aduce chiar ziua de mâine?!

Pentru că, până la urmă, lumea este plină de surprize extraordinare. Lucruri pe care nici nu ți le poti imagina acum.

ceas desteptator

Și vine o zi în care TE TREZEȘTI!

Există experiențe unice și oameni formidabili pe lumea asta. Există veri care vor veni, cu plimbări mână în mână cu cineva care îți va sorbi fiecare răsuflare de-a ta și care îți va dărui verdele ochilor săi în fiecare noapte…. Există ierni care te vor răsfăța cu dogoarea sentimentelor…. Sau înghețate pe care le vei savura vara în doi…. Ori o șampanie băută fără să ai ce sărbători, doar pentru a celebra o noapte înstelată cu lună plină… Sau doar o simplă vișinata de casă făcută de voi după ce ați cules împreună vișinul din curte….

Cine știe? Poate datorită curajului tău nebunesc de acum vei deveni foarte bogat și apreciat, ori vestit pentru pasiunea pentru profesia ta.

Sună bine, nu-i așa?

Pe lume există atâtea hobby-uri, jocuri, sporturi, plimbări, dansuri, vacanțe în locuri exotice, cabane la munte, sau orașe și oameni care așteaptă să fie descoperiți. Experiențe…… Oportunități……Și doar încercând vei putea afla!

Dar, cel mai important: există dragoste, șoapte și îmbrățișări, mâini care vor dori să păstreze în caușul palmelor mirosul parfumului tău, o inimă care va bate lângă pieptul tău sub un clar de lună, răsărituri pe care le vei vedea cu alți ochi, inele pe care vei dori să le cumperi pentru „acea zi”, primăveri în care te vei învoi de la serviciu pentru un drum la maternitate….

Deci, cum poți găsi acea stare de mulțumire și liniște? Cum poți avea toate acestea și multe altele, nebănuite, poate mult mai frumoase decât în cele mai frumoase visuri ale tale ?

În primul rând nu te mai da la o parte din fața problemelor. Înfruntă-le!

Încearcă să meditezi la ceea ce ai acum și la ceea ce vrei de fapt, dar, mai întâi du-te la o plimbare, bea un suc de portocale, fă un duș, uită-te la filmul tău preferat a treizecea oară, aleargă prin parc sau mănâncă o cutie întreagă de bomboane. Habar nu am…fă ce îți place cel mai mult, dar nu ai găsit timp să faci în ultima perioadă. Răsfață-te cu ceva….doar tu. Alungă toate frustrările de până acum care te-au făcut să strângi din dinți neputincios… Dezbracă-te de vanitate, iluzie și incertitudine și îndrăznește să te privești în oglinda sufletului tău. Vezi cine te privește de acolo…. Care „eu” din tine …

Apoi, încearcă să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Încearcă una obiectivă.

Fii mândru de cine ești, dar nu-ți pierde niciodată abilitatea de a râde de tine însuți. Fă haz de necaz pentru că ajută oricând o astfel de atitudine!

altitudine

Pentru fiecare zi începe cu o dimineață! Indiferent ce îți vor spune alții…..

Fă-ți planuri îndrăznețe, fixează-ți obiective, pune-ți întrebări pe care ți-a fost teamă până azi să le auzi, du-te cu gândul în cele mai imposibile locuri din mintea ta….

Trăiește fiecare zi din viață ca și când ar fi cea mai importantă.

Nu te sfii să întinzi mâna către imposibil, pentru că doar tu îl poți face posibil.

Asumă-ți riscuri. Schimbă acum ceva, pentru că mâine ar putea fi prea târziu.

Nu te da înapoi de la nimic din ce poți face pentru tine!

Pentru că, până la urmă, nu asta înseamnă să trăiești? Ce este viața? Risc, visare, efort și caștig! Gândește-te că niciodată nu pierzi: ori câștigi, ori înveți, și fiecare lecție nu face decât să te propulseze către victorie! Fă un efort acum și mai târziu vei avea motive să îți mulțumești singur!

Elimină din viața ta ceea ce îți face rău, ori te deprimă, sau te nemulțumește… Desparte-te de oamenii care te trag în jos, care te descurajează și te desconsideră, pentru că nu țin la tine câtuși de puțin. Sau de morocănoși, pesimiști și rău voitori….

Poate tocmai azi este ZIUA ÎN CARE….

Îți doresc să fii ambițios, tenace, hotărât, curajos și disciplinat în tot ceea ce faci. Nu ai cum să nu reușești dacă ești așa!!!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.