Am o dilemă. Una chiar foarte mare. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, am chiar mai multe dileme!

Prima dintre ele ar fi cum să împodobesc bradul și mai ales în ce fel…. „Specialiștii” spun că anul acesta se poartă albul, rozul și…puțin mov. Pardon, unii dintre „specialiști”… Alți „specialiști” spun că se poartă bradul obișnuit, adică acela verde, pe care îl știe toată lumea, dar împodobit cu fotografii de familie, în loc de globulețe, care s-au demodat îngrozitor….bleah! N-aveți fotografii, nu-i nimic, „specialiștii” vă recomandă să agățați în brăduț niște micro SD-uri sau chiar aparatul de fotografiat.

Anul trecut s-a purtat roșul și fundele mari în pom. Anul viitor, presupun că vom fi noi în pom!

Așadar, dilema numărul unu se subdivide în dilema numărul unu prim: ce fac eu cu globulețele, fundele și culorile de anul trecut și ce voi face anul viitor cu bradul alb de anul acesta, globurile roz sau mov și fotografiile de familie??

Dar asta nu-i nimic! Taman acușica vine cu săniuța dilema numărul doi: de sărbători stau acasă sau plec în Maramureș? Sau în Moldova?…..că așa te sfătuiesc „specialiștii”! Care? Nu, nu ăia în gătit bradul. Ăia sunt designeri de brazi…. Cică sărbătorile petrecute acasă nu au farmec. Sunt retro, demodate, vintage…da’ rău de tot…. Dar, ce au frate? Cică, acum ăla care stă acasă este fraier și aia care mai gătește cozonaci, sarmale, friptură, bla, bla, bla….este sclava familiei! Mi-au ieșit ochii din orbite de indignare!! Zău….

Zău?? Păi și abia acum spuneți? După ce ani la rând am crezut în mod eronat că sărbătorile se fac în sânul familiei? Că cea mai mare bucurie este bucuria de a ne bucura unii de prezența bucuroasă a celorlalți bucuroși? Că ne adunăm cu to(N)ții în jurul mesei de Crăciun, ne colindăm și primim colindători, lenevim, ne odihnim…. Unde au fost „specialiștii” ăștia până acum, ca să ne destupăm la minte?

Dar, stați, că există soluții și pentru cei care stau acasă! Nu vă mai spetiți să pregătiți nimic….luați-le gata pregătite. Cozonaci, sarmale, tobe, caltaboși, salata boef, fursecuri, torturi, prăjituri….acum se găsesc de toate. Că le mai puneți voi ceva sare, piper, maioneză (dar tot cumpărată), asta este altă problemă…. Dar, doar n-o să munciți ca proastele două zile și trei nopți pentru familie, prieteni, soacră și toți musafirii ăia neinvitați care vor veni….

Dacă nu sunteți tocmai „tradiționaliști”, aveți ceva fițe și ceva mai multe lovele, vă petreceți Crăciunul undeva în Alpi, Laponia sau Antarctica….iar dacă vreti să fiți bengoși și să vă ofticați toți prietenii reali, virtuali, adevărați sau falși, mergeți undeva pe o insulă mai mult sau mai puțin pustie, faceți plajă și vă postați pe pagina voastră fotografii cu voi, în costum de baie sau cum îi faceți lui Moș Crăciun respirație gură la gură, după ce a căzut din sanie imediat ce a leșinat de căldură și i-ați dat barba jos!

Acum, mai rămâne să ne hotărâm ce facem cu colindătorii, că mere, nuci, covrigi sau pesmeți nu mai primesc, că nu se mai poartă de multă vreme…..eventual dacă îi primim sau îi gonim pe cei care vin cu vuvuzele și capete de capre roz, de sub care ies niște craci de trening branduire, nu vătuite. Just in case, aruncăm preventiv și tradițional după ei cu niște nuci de cocos și formăm repede numărul de urgență.

Apoi, următoarea dilemă de pe listă ar fi să ne decidem repede în ce culoare îl îmbrăcăm pe Moș Crăciun, că doar n-o să-l lăsăm să poarte același costum roșu cu alb, stupid și demodat. Eventual, îl îmbrăcăm în oranj și îi punem o bărbiță din aceea la modă, de maxim cinci zile vechime, îi legăm un moț verde în vârful capului, îi punem un sac albastru în spinare, îl vopsim renii în alb și îi facem varză sania cu graffiti…. Ah, să nu uit ce era mai important: va fi escortat de vreo douăzecișicinci de crăciunițe îmbrăcate doar cu cornițe și tocuri, plus un șorț alb-roșu! Ce ziceți? Am devenit „specialistă”! Se vede treaba că nu îți trebuie prea multă experiență sau documentare, ci doar imaginație bogată, foarte mult timp liber și un pic de …curaj, ca să nu zic „tupeu”!

Acum, mai rămâne să lămurim ultima dilemă de pe listă: pe Ghiță Grohgroh îl asomăm, îl grațiem, îi comutăm pedeapsa într-una mai ușoară sau îi dăm cu suspendare până la anul, după ce, evident, i-am notat în cazier toate pedepsele??

Sfatul specialistului de serviciu: astupați-vă urechile, închideți telefonul și netul, dați televizorul foarte încet, faceți pregătirile și petreceți-vă sărbătorile de iarnă cum, unde, cu cine și în ce mod vă place vouă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.