Tacticile unui psihopat sentimental de rețea de socializare

Există mai mule feluri de a cuceri o femeie. Fiecare bărbat de pe lumea asta are propria rețetă de cucerire sau a încercat câteva dintre așa zisele „rețete” auzite, citite sau experimentate.

Mulți bărbați vor să cucerească o femeie, dar puțini știu cum să o facă și asta, pe de o parte pentru că nicio rețetă nu îți garantează succesul în orice situație, iar pe de altă parte pentru simplul motiv că fiecare femeie este…altfel!

Totuși, există un anumit tip de bărbat pentru care nu vânatul contează, ci vânătoarea. Hăituiala aia continuă, desfășurată în paralel prin mai multe hățișuri, eventual atât în viața reală, cât și cea virtuală.

Cel despre care vreau să vorbesc este bărbatul atipic, care nu știu dacă se încadrează în tiparul real în care femeia primește atenție, flori, invitații la o înghețată sau cafea, cină sau clasicul film, dar, care se încadrează perfect în tiparul „psihopatului sentimental de rețea de socializare„.

Este vorba despre genul de bărbat care pescuiește la copcă pe rețelele de socializare, deși există site-uri specializate în întâlniri și lipiri pe net. Este genul de bărbat care stă la pândă și așteaptă apariția următoarei „victime” cu care intră discret în discuție, neutru și degajat. Mai întâi un salut nevinovat, apoi i se adresează cu un comentariu cuminte. Apoi încep tatonările de genul „hai să ne cunoaștem mai bine”, un mesaj privat, un salut trimis în particular.

Este vorba despre genul de bărbat care aruncă mreje, alege, urmărește, hăituiește victima după un plan elaborat, din păcate încercat deja de câteva ori și care speră el să nu dea greș. Este genul de cuceritor de tipul psihopatului sentimental, care știe exact ce fel de femeie vrea: una cu care să aibă ce discuta, dar nu numai. Dacă găsește una fascinantă, atunci hăituiala se transformă într-o adevărată provocare pentru el.

Cum îl recunoști? Este un pic arogant, dar sigur pe el, iar siguranța asta a lui devine enervantă, învăluită în mister, dar fascinantă, în același timp.
Este un cameleon social perfect. Se pliază pe orice psihic, se reinventează perpetuu, este un patinator profesionist pe gheața emoțiilor curcubeice ale unei femei, știut fiind faptul că multe dintre femei se simt atrase într-un mod aproape irezistibil de bărbații total nepotriviți!
Este genul de bărbat care deține metode care să îți înghețe toate „nu” -urile pe care vrei să le rostești, înainte de a le rosti. El se învăluie într-o aură de mister și joacă teatru la nivel profesionist.

Aproape niciodată nu termină fraza complet, ideea sau povestea pe care tocmai a început să ți-o spună despre așa zisa „viață a lui”. Dacă îl vei întreba cu ce se ocupă în viața reală, îți va răspunde ceva de genul „sunt consultant pe teme de securitate și implementare a unui sistem de colaborare eficient de tip managerial la o firmă particulară”. Sper că te simți lămurită!

Este zgârcit în complimente cu tine, dar vei descoperi că abundă în complimente cu altele. Te va ține în suspans: apare, nu apare…azi. Îți va răspunde târziu la mesaje, iar când o va face, va fi evaziv, ori obosit. Sau preocupat de o problemă pe care nu ți-o poate spune deocamdată și care nici nu există, de fapt.

Te va căuta la ore ciudate și îți va vorbi ca și cum te privește de dincolo de geam. Mesajele pe care ți le trimite încep întotdeauna cu ce anume ți-ar face în acel moment sau ce a visat despre tine și despre acel „noi” care nu există, dar pe care vrea să ți-l inoculeze ca pe un virus.

Dacă îl respingi, dispare o perioadă. Apoi revine brusc, exact când te gândeai că te-a „părăsit” și revine ca și cum exact în acel punct al „relației” rămăsese. Va avea perioade în care te va invada cu mesaje, convorbiri lungi și discuții în special despre tine, pentru că, în definitiv „tu” ești personajul central al discuție. Și toate astea pentru ca mai apoi să facă pe ocupatul, în ideea de a te face să îl păstrezi în subconștientul tău, punând presiune pe mintea și imaginația ta.

Și, în tot acest timp va sta învăluit în mister, abur, pâclă, negură. Îți va da de înțeles că este un excentric, un unicat al speciei masculine, un misterios, un atrăgător, un neînțeles. Eventual, îți va povesti despre nevasta pe care, dacă o are, este invariabil o scorpie fără inimă care i-a distrus viața și acum îl tine captiv în nefericire.

Într-un final, te vei simți atrasă de el într-un mod demonic aș spune, irezistibil, fatal și greșit. Nu te minți singură, pentru că o eventuală relație nu poate fi decât dăunătoare. El nu caută o femeie, ci o victimă. Nu caută o relație, ci o partidă de vânătoare.

Dacă îi vei da relații despre tine, să nu te surprindă dacă vei constata că ai fost urmărită de el sau altcineva, pentru că este genul gelos și mincinos patologic, manipulator perfect și psihopat înnăscut, cameleonul conturilor false și al vorbelor mieroase care ascund o minte perversă, diabolică și violentă verbal, mergând până la crize de gelozie nejustificate, evident.

Să nu te aștepți la promisiuni din partea lui, pentru că el se va da mai mult o victimă, decât un cuceritor. De fapt, îți va crea impresia că își dorește mai mult să fie salvat din brațele propriilor tristeți și neîmpliniri care îl macină, decât să îți lase impresia de cuceritor.

Acest gen de bărbat este ca o a treisprezecea „zodie”, pentru că el este o specie aparte a genului, care trece de la o extremă la alta cu ușurința patologică a unui deviat comportamental, oscilând între „azi te vreau” și „mâine te blochez”. Va reveni mereu la profilul tău, urmărindu-te din umbră sau apărând inopinant sub alt nume sau cu un alt cont deschis. Să nu te surprindă nici faptul că fotografia ta de profil va trona undeva, la vedere în arealul lui depășit de realitate. Să nu te mire nici dacă își va crea un cont fals și se va da drept femeie pentru a-ți câștiga atenția, dar pentru a te putea urmări mai atent și de pe un alt plan.

Sunt convinsă că majoritatea femeilor care vor citi aceste rânduri vor recunoaște, măcar în sinea lor, că au întâlnit cel puțin un astfel de …mascul.

Imaginea pe care ți-o prezintă într-o pseudo-relație mult prea romantică sau prea aproape de perfecțiune ori mult prea misterioasă și ireală, însă aparent unică este de multe ori o urzeală înnădită cu adevăruri înjumătățite și sentimente construite din nisip, cu omisiuni și minciuni frumos colorate, cu realități camuflate discret sub o aură de mister, cu eleganțe opulente, flatante, dar ireale, cu glazuri-oglindă pe o prăjitură numită „relație” artificială și care reflectă mult prea departe până și aparențele, dincolo de care să nu poți întrezări adevăratul caracter, metehnele sau realitatea zdrobitoare.

Cuvintele unui psihopat sentimental real sau de rețea de socializare sunt ca un puzzle. Depinde doar de tine dacă vrei să asiști până la final la năruirea jocului clădit cu meșteșug pe nisipul mișcător al unui sentimentalism ieftin și plin de vicii. Asta, evident, după ce a uzat de toate metodele pentru a-ți incendia inima și a te lăsa cu un gust intens de cenușă, plus un fum gros de dezamăgire, în urma trecerii lui prin arealul tău….

Ține minte: psihopatul de rețea este o specie aparte de larvă de rețea de socializare. Iar tu nu ești nici prima, nici ultima. Iar în pauza pe care crezi tu că a luat-o, de fapt, el este în negocieri cu următoarea lui …victimă.

Se va întoarce la tine? Hm….greu de spus, pentru că „Imprevizibil” este numele lui de …rețea.

"Sunt o parte din tot ceea ce am gasit in drumul meu" - Alfred Tennyson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.