dobandirii libertatii financiare

Prea multă lume se cramponează și ține cu dinții de o singură metodă sau strategie de îmbogățire, crezând că fix aceea este unica și cea mai potrivită cale care trebuie urmată. Adevărul este că, dacă vrei să fii cu adevărat avut, nu trebuie să te bazezi doar pe o singură sursă de venit. Am mai spus acest lucru și în alte articole despre educația financiară pe care le-am scris, dar îl voi repeta: pentru a ne feri de surprize neplăcute, avem nevoie de mai multe surse de venit.

Dacă ne punem toate speranțele de viitor în salariul pe care îl primim sau în investiția pe care am făcut-o, considerându-le sigure și infailibile, s-ar putea să fim treziți dur la realitate de pierderea lor. Trebuie să fim deschiși la a explora și alte posibilități de a face bani, încercând, pe cât posibil, să nu desconsiderăm nici o oportunitate care ne iese în cale, oricât de neînsemnată ar părea la o primă privire.

Având un orizont mai larg și fiind mult mai bine documentați în ceea ce privește viața în general, cât și aspectele financiare, ne facem un serviciu nouă înșine, pentru care ne vom mulțumi la o dată ulterioară, spunându-ne că am fost foarte inspirați pentru alegerea făcută. În principiu, dacă suntem dispuși să acordăm suficientă atenție domeniului financiar, investițiilor sau oportunităților de afaceri, toate cele pe care le alegem se pot dovedi a fi potrivite pentru noi.

Secretul este felul în care le folosim împreună. Dacă utilizăm strategiile potrivite la momentul potrivit, avem mai multe șanse să beneficiem de un plan de îmbogățire pe 15-20 de ani, care să ne aducă, într-un final, libertatea financiară dorită. În anumite cazuri, putem chiar să scurtăm această perioadă la 5-10 ani sau mai puțin, în funcție de cât de pregătiți suntem!

Ca să ajungem la acest nivel, avem nevoie și de un pic de ajutor. Sunt lucruri pe care le putem faci singuri, dar sunt și situații în care ar fi mai bine să apelăm și la un consultant financiar profesionist. Adesea, el este cel mai în măsură să ne spună ce anume trebuie să facem pentru a obține mai mult din investițiile făcute și pentru a le transforma într-unele cât mai eficiente.

Așa ar trebui să stea lucrurile în mod normal. Dar, la fel de bine, se poate întâmpla ca respectivul consultant să nu fie unul priceput și mai mult să ne încurce. Iată de ce este important să alegem cu grijă o astfel de persoană. Se poate spune că acest pas este parte din strategia pentru crearea bogăției.

Deci, dacă nu ați găsit un consultant financiar bun până acum, v-aș sfătui să începeți să căutați unul imediat! După ce rezolvați cu acest pas, să ne gândim un pic cum se creează bogăția…

De regulă, se implementează sau se urmează 3 tipuri de strategii:

1. Creșterea capitalului prin acumularea de active;

2. Dobândirea de flux de numerar prin primirea unui venit care să fie mai mare decât cheltuielile pe care le avem, provenit din activele, afacerile sau strategiile de tranzacționare utilizate;

3. Strategii de economisire, sub forma scutirilor de taxe, spre exemplu.

În continuare, vă voi prezenta și câteva idei pe care să le țineți minte pentru viitor:

Când capitalul se mărește, se creează bogăție. Fluxul de numerar, la rândul său, susține stilul de viață pe care îl are fiecare dintre noi, cât și activele deținute. Dobândirea bogăției și a libertății financiare presupune utilizarea unor strategii solide. Mersul pe ghicite nu prea funcționează aici! De multe ori, strategiile alese de noi trebuie să fie utilizate împreună pentru o mai bună șansă de reușită.

Spre exemplu, se poate combina o strategie de generare de flux de numerar cu una de acumulare de active. Astfel, prin alăturarea celor două, avem format un mic sistem de îmbogățire, care poate fi parte dintr-un sistem sau dintr-o strategie mult mai complexă de dobândire a libertății financiare.

Făcând un rezumat al articolului de față, trebuie reținute câteva aspecte. Așa după cum menționasem deja, strategiile de investiții pot fi niște mini-sisteme de îmbogățire, în care puterea uneia dintre strategii compensează slăbiciunea celeilalte. Pentru rezultate mai bune, strategiile trebuie cuplate, una care generează flux de capital cu una care ne aduce un capital mai mare.

Și, nu în ultimul rând, nu trebuie uitat un lucru: dacă vine cineva și vă spune că nu există decât o singură modalitate de a te îmbogăți, aceea fiind cea mai bună dintre toate, nu luați în seamă vorbele acelei persoane. S-ar putea să nu știe prea multe despre ceea ce am discutat noi până acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.