La prima vedere, un aparat multifunctional fitness poate parea un mister. In cazul multora dintre aceste aparate nu este, neaparat, imediat evident cum sa le folosesti.

Insa, urmand sfaturile de mai jos, vei putea folosi aparatul in siguranta, in scurt timp. Desigur, daca te afli la sala de fitness nu strica sa ceri si sfatul unui antrenor. In orice caz, ghideaza-te si dupa ponturile de mai jos pentru a folosi cu succes aparatele multifunctionale din sala de fitness sau de acasa:

Fa ajustarile potrivite

Mai ales daca te antrenezi la sala de fitness, inainte de a lucra pe un aparat multifunctional trebuie sa te asiguri ca acesta este setat astfel incat sa poti obtine cel mai bun antrenament, si nici nu te expui la accidente.

Cu alte cuvinte, trebuie sa faci ajustarile potrivite nevoilor tale inainte sa incepi sa lucrezi. Persoana dinaintea ta probabil a lucrat cu greutati mai mari decat poti folosi tu si poate a setat aparatul si in functie de alti parametri ce nu ti se potrivesc. Incearca sa faci primele setari sub supravegherea unui antrenor, ca sa inveti ajustarile corecte.

Desigur, lucrurile devin mai usoare daca lucrezi pe aparatul multifunctional de acasa, pentru ca astfel va trebui sa faci mult mai usor ajustarile, inclusiv daca mai folosesc si alti membri ai familiei acel aparat.

Alege greutatile

Una dintre ajustarile pe care va trebui sa le faci pe un aparat multifunctional poate fi si alegerea greutatilor pentru exercitiile pe care ti le-ai propus. Ai grija sa nu lucrezi cu o greutate prea mare la inceput, este mai bine sa testezi aparatul cat si propria forta pentru a gasi un echilibru in antrenament.

Desigur, asta inseamna si sa fii realist in ceea ce priveste conditia ta fizica – poate adevarul nu este cel mai confortabil, mai ales daca n-ai mai fost activ demult, insa numai acceptand stadiul in care esti acum poti progresa cu adevarat.

Mentine controlul asupra miscarilor

Pe un aparat multifunctional este important sa fii in contact cu corpul tau si sa iti mentii concentrarea si controlul asupra miscarilor pe care le efectuezi.

Cu alte cuvinte, nu incepe sa tragi, sa impingi excesiv, sau sa dai drumul prea rapid diferitelor componente ale aparatului, pentru ca nu numai ca il poti strica dar te poti rani.

Aparatul poate fi destul de rezistent insa accidentele neplacute pot avea consecinte pe termen lung.

Cauta mai multe informatii

Odata ce vei observa alte persoane lucrand la aparatele multifunctionale iti vei putea da seama, in mare masura, la ce foloseste fiecare.

Insa nu te limita la experienta celorlalti, fiindca s-ar putea ca nici ei sa nu foloseasca aparatul la intregul sau potential, sau sa nu cunoasca anumite exercitii ce pot fi efectuate cu el.

Retine numele aparatului si informeaza-te despre el online, astfel incat sa ai o perspectiva completa a instrumentelor pe care le ai la dispozitie pentru un antrenament eficient.

 

Sursa Imagine CATHY PHAM / Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.