Dragul meu prieten,
Dacă vrei să fii prietenul meu, fii sincer. Iar dacă vrei să fiu prietena ta, nu mă obliga să te mint, nici măcar frumos sau elegant….nu există așa ceva. Există doar minciună.
Prietenii ar trebui să fie sinceri unul cu celălalt, deși adevărul doare câteodată. Dar, să ai puterea de a spune un adevăr este un act de curaj și să ai puterea de a-l accepta este o dovadă de maturitate. Este adevărat, câteodată adulții sunt tentați să „cosmetizeze” adevărul ca să evite discuții sau interpretări, dar, de aici și până la a ne minți este cale lungă!
Știu, este extrem de complicat câteodată. De exemplu, ce ai face dacă ai ști că soțul mă înșală? Sau dacă ai ști că odrasla prietenului tău se droghează? Sau că are o aventură cu un bărbat căsătorit? Situațiile la limită necesită soluții la limită…. Oricum, în astfel de situații, orice variantă vei alege, fă-o cu blândețe și nu pune sare pe rană. Ulteriorul „am vrut să îți spun, dar m-am temut…” nu mai schimbă nimic, dar nici nu justifică alegerea făcută. Poate doar un „hai să discutăm ceva important….” spus la timpul lui ar putea preveni un dezastru mai mare. Și ar putea fi de preferat…..
Nu-ți cer să mă aprobi întotdeauna, ci doar să-ți motivezi dezaprobarea.
Nu-ți cer să nu mă critici niciodată, dar îmi doresc să nu mă bârfești. Cel puțin, în perioada în care mă consideri a fi prietena ta. Accept orice critică, atâta vreme cât nu este jignitoare sau degradantă.
Nu-ți cer să mă iubești, ci doar să mă accepți asa cum sunt, pentru că schimbarea unui om nu este întotdeauna numai în bine.
Nu-ți cer să fii întotdeauna de acord cu alegerile, deciziile sau gusturile mele, ci doar să îți susții cu argumente pertinente părerea contrară.
Nu-ți cer să fii întotdeauna alături de mine, ci doar atunci când simți cu adevărat că vrei.
Nu-ți cer să mă lauzi, dar aș fi mult mai bucuroasă dacă nu m-ai jigni….chiar și atunci când nu mă înțelegi.
Nu-ți cer să mă suni în fiecare zi, dar m-aș întrista foarte tare să aflu că ai avut nevoie de ceva și eu nu am știu.
Nu-ți cer să sigilezi toate discuțiile noastre, dar nici să afle și târgul și moara tot ceea ce îți împărtășesc ție.
Nu-ți cer să nu te superi niciodată pe mine, ci doar să alegi calea potrivită de a-mi spune ce ai pe suflet, fără să ne certăm.
Știu, prietenia este un lucru complex, care trebuie protejat și întreținut ca să reziste timpului și oamenilor. Tocmai de aceea, prietenia înseamnă și unele sacrificii, dar și multă distracție și destule nebunii făcute împreună, secrete luate cu noi atunci când vom pleca și cafele băute împreună la bârfă mai mică….sau mai mare despre alții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.