Să vorbim puțin și despre bărbați!

Chiar așa! De ce nu? Oricum, unii sunt convinși că, atunci când se întâlnesc, femeile vorbesc doar despre bărbați. În definitiv, despre femei vorbește toată lumea….până și femeile între ele!

Și știți cum se spune: la nuntă, toată lumea se uită mai mult la mireasă. Așa că, ia să vedem ce putem bârfi puțin, așa, ca între noi, fetele…

Există mai multe tipuri de bărbați, lucru normal și chiar indicat, deoarece există și mai multe feluri de femei. Așa că, aveți de unde alege, fetelor!

Există bărbați vânători, bărbați prin excelență casnici, bărbați nepăsători, bărbați insensibili, bărbați normali, bărbați bărbați, bărbați duri, bărbați sensibili, bărbați victimă, bărbați tip „pisi”, bărbați tip „metrosexuali” și cine mai știe câte tipuri de bărbați.

Există însă, un anumit tip de bărbat despre care vreau să vorbim: bărbatul gentleman, care este tipul de bărbat pe care și-l dorește alături, cred, orice femeie normală. Este tipul de bărbat atent, gentil, bine crescut, manierat, care sărută mâna unei femei, care știe să poarte o discuție la orice nivel, care, indiferent de situație nu jignește o femeie, care știe să îi deschidă portiera mașinii măcar la urcare, care îți aduce o floare din când în când, care te suportă cu toate toanele tale de femeie râzgâiată prin definiție, care nu povește prietenilor lui nimic din ceea ce este între voi (nici în timpul relației voastre, dar nici după), care nu se dă mare cu cuceririle lui, care îți cere și ție părerea atunci când trebuie să ia o decizie care vă privește pe amândoi, care nu se uită după alte femei atunci când sunteți împreună, care nu îți povestește toată viața despre fostele lui cuceriri, care se retrage discret, fără reproșuri sau scandal, atunci când relația începe să scârțâie, care te ajută, te sprijină, este alături de tine, care nu se dă drept o victimă a tuturor „fostelor” lui care l-au făcut să sufere îngrozitor, din care cauză a devenit un pseudo-impotent sentimental, așa că tu te simți nevoită să-i demonstrezi contrariul….

Ce s-o mai lungim, genul de bărbat educat și bine crescut.

Oare de ce unii bărbați sunt așa și alții nu? Oare de ce sunt extrem de puțini bărbați așa?

Ce credeți că i-a format așa?

Nu știu „ce” sau „de ce”….dar știu sigur ce NU au în spate astfel de bărbați!

Știu sigur că în spatele unor astfel de bărbați, cu siguranță nu a stat niciodată o mamă care să îi fi cocoloșit până s-au căsătorit (sau chiar și după!), să îi fi șters la fund până în clasa a treia sau care să le fi legat șireturile la adidași până la liceu, ori să le fi tăiat fripturica în farfurie până pe la treizecișiceva de anișori, sau să le sufle în supică până hăt, cine mai știe la ce vârstă. Știu sigur că astfel de bărbați nu au avut o mamă care să fi considerat că nicio femeie de pe această planetă nu este și nici nu va vreodată suficient de bună pentru progenitura lor alintată.

Știu sigur că nicio astfel de mamă nu și-a botezat odrasla „Goe”! ….și a știut să taie cordonul ombilical la un moment dat, oricât de dureros ar fi fost pentru ea sau pentru băiatul ei!

cuplu dansand

Știu sigur că în spatele unor astfel de bărbați a stat o mamă care le-a mai tras și câte o scatoalcă după ceafă atunci când se scobeau în nas de față cu alții, care i-a învățat să salute, să vorbească frumos, să folosească vreo două, trei cuvinte magice (cum ar fi „te rog” și „mulțumesc”), i-a învățat cum să se poarte și să se descurce în viață, dar și că, pe lumea aceasta există și muncă sau responsabilități și nu doar distracție… O mamă care i-a învățat că femeia nu este creată de Dumnezeu ca să aibă grijă de ei în mod exclusiv și care le-a insuflat respectul, aprecierea și dragostea față de femeie, în general, dar în special față de femeia de alături…. Iar această mamă i-a făcut să înțeleagă că femeia nu există pe această lume ca să le aducă lor micul dejun la pat în fiecare weekend, ci există ca să fie și ajutată la treburile casnice, iubită, apreciată și, de ce nu, răsfățată!

Cred că o astfel de mamă nu și-ar accepta niciodată copilul, indiferent de vârstă, să stea acasă pe spinarea unei neveste supra-muncite, să facă o burtă mare de bere și mâncare, cu o telecomandă în prelungirea mâinii….

Iar dacă acești bărbați nu au avut o astfel de mamă, înseamnă că sunt cu atât mai mult de apreciat, pentru că au înțeles singuri din viață toate lucrurile pe care ar fi trebuit să le învețe de la o mamă responsabilă pe care nu au avut-o și, atunci când au găsit o femeie cu care au dorit să își împartă viața, au apreciat-o ca pe o adevărată femeie! Ca pe un egal al lor, dar cu „nevoi un pic mai speciale” în ceea ce privește protecția….

Apreciați-vă partenerul, dacă aveți unul care se potrivește descrierii, pentru că această lume minunată nu abundă în bărbați abili să își potrivească în dans pașii cu ai tăi, iar această specie pare să fie pe cale de dispariție….
Dar, dacă nu aveți alături un astfel de om, nu cred că este cazul să vă gândiți că îl veți face vreodată să se schimbe, pentru că ceea ce nu înveți de mic sau din proprie voință, cu greu poate fi schimbat…..iar cuvintele „compasiune” sau „empatie” pot fi găsite cu greu în vocabularul unui bărbat needucat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.