Pledoarie pentru femeie

Nu știu dacă femeile sunt de pe o altă planetă decât cea a bărbaților, dar știu sigur că ei se întâlnesc pe aceeași planetă și conviețuiesc împreună. Iar câteodată, într-un mod foarte plăcut.

Așa că, fără a încerca să revoluționez ceva, dar nici să dau sfaturi, am de gând să pledez pentru femei care cred că știu ce vor, dar nu sunt sigure pe ele. Pentru femei care sunt tentate să aleagă false modele….

Și am să încep cu un îndemn:

Femeie, nu ești de pe altă planetă. Nu ești de pe Venus….ești însăși VENUS!! Ține minte acest lucru și repetăți-l în gând până când îți intră bine în cap. Și, indiferent ce îți vor spune mojicii, invidioșii sau mitocanii, să nu te îndoiești nici o clipă de farmecul tău, de inteligența, frumusețea și unicitatea ta!

Acum, că am lămurit aspectele principale ale existenței tale, hai să trecem și la amănunte…..

Ai fost creată pentru a crea la rândul tău, pentru a da viață și pentru a însufleți lucrurile. Ești pretutindeni: în mințile bărbaților, în florile câmpului, în gândurile iubitului, în glasurile copiilor tăi, în casa ta, în lucrurile pe care le atingi, în privirile curioșilor, în culorile toamnei, în adierea brizei, în pârgul fructelor, în mugurii primăverii, în primul fulg de nea, în ciripitul păsărilor, în valurile mării, în vorbe, în intrigi, în iubiri, în îmbrățișări, în versuri, în cântecul de leagăn, în sunetul ploii, în speranțe, în cuvinte simple dar dătătoare de viață, în bucurii, în lacrimi, în contraste, în gesturi…..oriunde și peste tot!

Dar, trebuie să știi un lucru: pentru a-ți păstra locul pe care îl meriți, trebuie să respecți niște reguli simple, să muncești și să îți dorești, pentru că nimic nu vine de la sine, iar ceea ce vine de la sine nu este musai să și rămână în viața ta. Iar simplu fapt că te-ai născut femeie nici nu este deajuns, dar nici nu te propulsează undeva anume. Cel puțin nu după o vârstă….

Așadar, există lucruri simple pe care le poți face și pași mărunți care nu cer un efort prea mare, ci doar unul constant și susținut de voință. Și de dorința de a fi FEMEIE până în măduva oaselor.femeie  in camp de levantica

În primul rând, citește. Citește mult, citește orice. Educă-te, căci doar o femeie educată poate ajunge departe. Și asimilează cunoștințe. La un moment dat, absolut tot ceea ce ai învățat sau ai citit îți va trebui. Poți fi sigură de acest lucru. Este doar o chestiune de timp…

Încearcă să nu depinzi de nimeni, mai ales financiar. Nici măcar de un bărbat, oricât de mult ți-ar spune că te iubește. Gândește-te că există oricând posibilitatea să se mute sub fustele următoarei cuceriri, chiar dacă doar de amuzament sau doar din monotonie.

Știu că independența vine cu un preț, dar crede-mă, mai bine un preț plătit la timp decât o agonie târzie. Nu te înjosi pentru o pereche de pantofi, o rochie, ori o masă la restaurant. Toate acestea ți le vei permite și singură. Trebuie doar să muncești pentru ele. Și să nu îți fie frică de muncă!

Iar dacă un bărbat te minte sau te înșeală, este doar alegerea ta dacă vrei să rămâi cu el sau dacă vrei să te lași prostită. Dar ține minte: nu există nicio certitudine sau garanție că nu se va mai repeta, oricâte promisiuni ți-ar face. Dacă te-a înșelat, nu te întreba de ce. În general, oamenii pot găsi orice motiv ca să o facă sau pur și simplu o vor face fără motiv. Poate și tu vei fi tentată, la un moment dat….

Dacă ești în situația în care îți plac doi bărbați în același timp, gândește-te dacă nu cumva ar fi mai bine să îl alegi pe cel de-al doilea, pentru că, dacă primul nu ar fi existat, atunci nu te-ai fi aflat în situația de a alege…

Însă, dacă îți găsești un bărbat căruia să îi pese de tine, nu îl da pe vreo aventură oarecare sau stârnită din curiozități ieftine, pentru că nu vei întâlni prea mulți bărbați care să te iubească cu sufletul. Crede sincer în dragoste, însă nu în dragoste la prima vedere. Și fii sinceră atunci când iubești. Lucrurile bune nici nu se nasc, nici nu se clădesc din minciuni, iar atunci când se întâmplă așa, nu au cum să dureze.

Nu-i uita pe cei care ți-au făcut bine, dar dă-i uitării cât mai repede pe cei care te-au rănit. Nu te uita înapoi, ci mergi mai departe spre lucrurile frumoase care așteaptă să fie descoperite și spre oamenii minunați care așteaptă să fie întâlniți.

Nu te opri la un singur om pe care să îl iei drept model în viață. Fii deschisă tuturor, pentru că vei întâlni destui oameni minunați în viață și de la fiecare dintre ei vei avea de învățat câte ceva.

femeie levantica aleargaNu fii vulgară, dar nici ca o mâță leșinată. Sunt destule femei care aleg să fie așa, dar asta nu înseamnă că au mai multă feminitate. Încearcă să fii cât mai naturală, păstrându-ți și atingerea de originalitate cu care te-ai născut. Încearcă, pe cât posibil să nu fumezi și să nu bei, pentru că nu sunt tocmai demne de a fi preocupările unei femei, iar dacă ești tentată, atunci fă-o doar ocazional.

Caută și găsește-ți timp doar pentru tine. Știu că poate suna a ceva egoist, dar este departe de a fi așa. Regăsește-te în tabieturi, hobby-uri sau orice lucruri care îți plac sau te relaxează: o plantă, o carte, un sport, un experiment culinar….. Îți vor da sau îți vor restabili echilibrul, siguranța în tine sau pur și simplu te vor relaxa. Te vor încărca cu energie, bună dispoziție și poftă de viață.

Nu accepta să te calce nimeni în picioare, nici bărbat, nici femeie. Nu ești cu nimic mai prejos decât alții, oricât de grozavi s-ar considera ei sau oricâte realizări ar avea în palmares. Și ține minte faptul că un om inteligent nu te va jigni niciodată. Doar te va învăța.

Nu îți pierde timpul cu invidii, bârfe sau răzbunări. Viața are grijă de toți și de toate…. Mergi înainte, indiferent câți îți vor pune piedică și câți te vor descuraja. Vei reuși!

Dacă ai în jurul tău oameni care te trag în jos, îndepărtează-te elegant și discret, pentru că nu vei reuși să faci mai nimic datorită negativismului lor. Însă, frica lor nu este și a ta, iar eșecurile lor nu te privesc pe tine. Dacă ai un vis, nu-l abandona, pentru că posibilitățile să ți se îndeplinească sunt mari dacă ai voință, ambiție, determinare și esti dispusă să muncești mult. Și, dacă nu ai renunțat după prima înfrângere, înseamnă că îți dorești cu adevărat. Așadar, continuă! Lucrurile bune și durabile în timp se construiesc cu multă muncă, efort, mobilizare, determinare și de ce nu, pasiune.femeie palarie

Ai încredere în tine, fără ca tupeul să fie cel care te caracterizează. Și spune ceea ce ai de spus în cea mai civilizată formă. Nu jigni, nu înjosi pe nimeni. Nici ție nu ți-ar plăcea…. Mai bine fă pe proasta decât să te dai mare, pentru simplul motiv că întotdeauna poți găsi pe cineva mai tare decât tine.

Nu te teme să fii altfel decât celelalte femei. Nu te teme să îți dorești imposibilul. Nu le invidia pe pițipoance, întreținute, botoxate sau siliconate. Mulți se uită la ele, unii le vor, alții le admiră, dar nu le păstrează nimeni. Sunt doar o monedă de schimb, o distracție ieftină la figurat….

Îngrijește-te de tine, dar nu fii obsedată de cum arăți. Grasă sau slabă, mintea și caracterul tău sunt aceleași.

Muncește când alții se odihnesc, învață când alții se distrează, citește când alții dorm, gândește când alții lenevesc, creează când alții copiază, iubește când alții urăsc, apreciază atunci când alții critică, vorbește atunci când alții se tem, fii curajoasă atunci când alții nu îndrăznesc, observă când alții nu văd, prinde din zbor ceea ce alții scapă !!
Și nu uita: numele tău este VENUS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.