Mă gândesc foarte serios că ar trebui să inventăm „Petrecerea de divorț”, sau „Petrecerea de Adio, tristețe……Bine ai venit, liniște”…. Ori „Petrecerea de …bine că m-am despărțit de persoana nepotrivită care mi-a făcut viața un calvar”…

De ce?

De ce nu?

Așa cum există petrecerea de nuntă, aniversarea „a nu-știu-câți-ani de la căsătorie”, sau „de când ne-am cunoscut jumătatea potrivită”, ori „de când ne-am întâlnit partenerul ideal”, tot așa ar trebui să sărbătorim „nu-știu-câți-ani de la divorț” …. Sau, măcar să dăm o petrecere imediat după divorț!

Cât poate fi de greu sau ce poate fi greșit în asta?

Chemi câțiva prieteni… de regulă cei care au rămas alături de tine după despărțirea de ea sau de el și care te-au susținut, te-au ajutat să treci peste momentele grele și peste depresia „din timpul…”, dar și cea „de după” și ai putea să te bucuri împreună cu ei de binecuvântata liniște în care te scalzi de când ai scăpat din iad….

Așa că, invită-i după divorț pe cei care ți-au fost alături, care ți-au șters lacrimile, te-au susținut, te-au ascultat atunci când povesteai prin ce treci, ți-au pus la dispoziție umerii lor pe care tu nu ai ezitat să îți verși lacrimile și amarul, te-au împrumutat cu optimism din rezerva lor, s-au înarmat cu răbdare pentru a te putea suporta …..și dă o petrecere de ADIO ! Ia-ți adio de la durere, amărăciune, tristețe, singurătate în doi și nu te teme: nu ești singur. Te ai pe tine. Cel sau cea care vei renaște de mâine din propria tristețe și vei zbura spre noua viață cu aripile noi care tocmai au început să îți crească. Poate prietenii nu vor fi mereu prin preajmă, dar tu sigur îți vei fi până în ultima zi a vieți tale!

Le poți spune prietenilor tăi să vină la petrecere cu flori și bomboane cu lichior fără să se teamă că fluturii tăi din stomac se vor îmbăta. Nicio grijă, la partaj au picat în lotul celuilalt!…..așa că, să facă ce vrea cu ei, pentru că tu vei avea parte de alții noi, cu aripi mai frumos colorate…..image-14

Mă gândesc la situațiile în care frumoasa și mult prea minunata ta relație nu a mai mers, a început să scârțâie la început, apoi să troncăne și să poncăne, lanțurile care vă țineau inimile frumos legate au ruginit, iar rugina lor a corodat și relația voastră…. și într-un final, după certuri, scandaluri sau poate chiar niște scatoalce încasate într-un acces de bărbăție, ajungeți să vă urâți de parcă nu v-ați fi iubit niciodată! Apoi urmează despărțirea, cu divorț sau fără, cu partaj sau fără, cu scandal sau fără, dar sigur cu depresia post-separarea patrimoniilor sentimentale, plus regretele și frustrările aferente …..

De ce să sărbătorim evenimentul împreună cu prietenii?? Pentru simplul motiv că avem ce sărbători!

Pentru că este o sărbătoare pe care noi o tratăm în mod eronat ca pe o înmormântare, cu bocete interminabile, depresii, izolări de societate, cafele și țigări sau poate chiar alcool și nepăsare față de noi, pe de o parte, iar pe de altă parte prietenii care nu știu ce să mai facă să ne scoată din starea deplorabilă în care ne afundăm….și, săracii de ei, știu sigur că ar face orice ca să se scape, în primul rând pe ei de chinul prin care trec alături de cel sau cea împreună cu care se distrau atât de bine odinioară!

Problema nu este divorțul sau separarea în sine. Problema este modul nostru de a vedea lucrurile!

Dacă am eșuat într-o relație, nu înseamnă neapărat că sunt un inadaptat! Ori un „impotent relaționist”, ori o „frigidă emoțională”!….. Să fim serioși, mon cher! Nu există instrumente muzicale care nu sună bine….există doar cântăreți fără ureche muzicală care nu știu să le acordeze sau nu fac decât să zdrăngăne la ele fără partitură!

Dacă nu a mers o relație, nu înseamnă că nu pot iubi pe altcineva! Sau că nu mă poate iubi altcineva….

Dacă mi-a plecat partenerul, nu înseamnă că nu pot găsi pe altcineva sau că nu mă poate găsi altcineva!….ori că lumea s-a terminat…. Iar dacă te-a părăsit mimoza, asta nu înseamnă ca nu mai există femei. Am zis femei, nu alte mimoze….

Nici vorbă! Înseamnă că nu ne-am potrivit, ori că nu a fost persoana compatibilă cu mine. Singura mea așa zisă vină ar fi că am acceptat să fiu eu cel ales sau aleasă! Am stat să fiu ales în mod greșit!

Am pornit pe un drum greșit, cu o persoana nepotrivită, într-un moment neinspirat al existenței mele, m-am complăcut într-o relație care s-a dovedit a fi toxică pentru inima mea și dăunătoare pentru sănătatea mea sentimentală!

Cele trei lingurițe de dragoste pe care le primeam la începutul relației s-au transformat în picături de amar pe care mi le turna cu de-a sila pe gât…. Normal că nu vroiam să le înghit, iar paharul s-a umplut și a dat de dinafară tocmai datorită refuzului meu de a mai sorbi din amărăciunea traiului…. Dar ne-am despărțit și a plecat….eu sau el, nu mai contează.12107089_850064968435122_8500803883333969073_n

Important este că s-a terminat la timp, înainte să fiu omorât emoțional și înainte să mă transform într-un monstru pentru cel sau cea care va urma după asta…. Ca femeie refuz să devin o scorpie, iar ca bărbat aș refuza să accept faptul că mi-au crescut pene pe spate!

Relațiile toxice nu sunt relații. Sunt doar mecanisme centrate pe distrugerea unui om din punct de vedere sentimental…. Dacă vă făcea rău, atunci de ce mai plângeți după el sau ea? De ce plângeți după călăul vostru sentimental? Recunoașteți cinstit că nu plângeți după ceea ce ați pierdut, pentru că nu ați pierdut absolut nimic demn de vreun regret. Plângeți după ceea ce ar fi putut să fie și nu a fost!!! Nu a fost de data aceasta….

Bucurați-vă că v-ați desprins și că vă puteți vedea de drum. Reveniți-vă și priviți în jurul vostru: e plină lumea de oameni răniți de săgețile lui Cupidon cel orb și prost! Și mulți alții au pățit-o, dar lumea nu s-a sfârșit!

Cine te-a facut să plângi, nu îți merită lacrimile!

Cine te-a rănit o dată, te va mai răni și cu altă ocazie !

Cine te-a trădat, nu merită încrederea ta!

Cine te-a părăsit, nu te merita!

Cine nu te-a iubit, nu merita dragostea ta!

Cine nu a mai vrut să fie lângă tine, nu îți merita zambetul!

Cine te-a înșelat, nu îți merita îmbrățișările!

Cine nu îți arăta și răsăritul de soare, nu avea de ce să te prostească doar cu o cină romantică!…..

Așadar, ce motive ai avea să plângi după așa o persoană????

Iart-o, uit-o, ignor-o și mergi mai departe!curte-

Tot ce ai pierdut sunt o mână de sentimente rănite, un morman de orgolii, o seamă de amintiri….pe care să le ții minte numai dacă vrei, dar, mai ales o lecție de viață! Acum nici fotografii nu mai avem ca să îl putem decupa cu satisfacție pe celălalt cu o foarfecă boantă care ne face amintirile franjuri așa cum ne simțim și sufletul în acel moment….

Cei care aleg să nu mai facă parte din viața ta, înseamnă că pur și simplu nu au ce căuta acolo! Locul lor nu este lângă tine….

Dar, eliberându-te de frică, de trecut, de amintiri, de experiențele și gândurile negative care te țin captiv în tine, îți vei deschide ochii și vei vedea omul minunat pe care poate chiar îl cunoști dar l-ai ignorat, sau îl vei vedea pe cel pe care îl vei întâlni, pentru că destinul ți-l va scoate în cale….

Acea persoană te va primi cu brațele deschise în viața sa, te va iubi, cinsti, respecta și te va ține lângă inima sa, pentru că acea persoană va fi doar pentru tine!

Se cheamă soartă, destin, întâmplare, șansă sau noroc, ori mâna lui Dumnezeu care, se spune că niciodată nu îți ia ceva fără să îți dea altceva în schimb….habar nu am cum se cheamă exact, dar știu că nu trebuie să te întorci din drum la cel sau cea de care tocmai te-ai rupt. Te va răni și altă dată, este doar o chestiune de timp. Pentru el întoarcerea ta va fi un semn de slăbiciune din partea ta, pe care nu va ezita să îl speculeze în orice ocazie îi va pica. Oamenii nu se schimbă peste noapte. Dacă te iubesc cu adevărat, găsesc o cale de a comunica cu tine fără să îți brăzdeze fața de lacrimi și sufletul de răni care se vor adânci în timp! Și vor lăsa cicatrici vizibile …

Scutură-te de haina trecutului, ridică-te și mergi mai departe, căci iarna resentimentelor a trecut!
Este primăvara vieții tale și se anunță o vară fierbinte! Renaște, trăiește, speră, nădăjduiește, roagă-te, crezi în tine și mergi mai departe! Înflorește! Renaște din tine, pentru tine! Și pentru toate lucrurile bune care vor urma!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.