Fiecare persoană percepe lucrurile în felul ei și fiecare dintre noi poate vedea sau simți altfel un lucru comun.

Pentru că numărăm pe degete zilele care au rămas din această vară, m-am gândit să întreb câțiva oameni ce înseamnă vara pentru ei.

Surpriza a fost mare când am primit tot atâtea răspunsuri câte persoane am întrebat!

Apoi, m-am gândit că este oarecum logic și relativ corect, câtă vreme suntem subiectivi….

Pentru un copil, de exemplu, vara înseamnă vacanță. Plimbare, prieteni, multă joacă, zbenguială până noaptea târziu, bătut mingea și maidanele, poate o tabără dacă își permit părinții….

Pentru cei care lucrează pământul, vara înseamnă promisiunea unei recolte bogate, a unei toamne în care se vor număra bobocii, hambare pline și ceva de pus pe masă pentru toată iarna….

Pentru cei din turism, vremea bună le-ar putea aduce un profit de pe urma turiștilor care vor veni cu duiumul la relaxare și cheltuit banii de concediu pe nimicuri plăcute, transformate apoi în amintiri…

Pentru cel care a muncit tot anul, vara înseamnă binemeritatul concediu, eventual o ieșire cu familia undeva la munte, la mare sau în afara țării, pentru cei mai norocoși…iar dacă nu, măcar relaxare cu familia și prietenii la ei sau la noi, la un grătar, un joc de cărți, un șpriț de vară sau o bere….

Pentru cei plecați din țară, vara înseamnă revenirea acasă, la cei dragi și mult doriți, care îi așteaptă cu drag, cu dor și cu mâncarea preferată…..999659_397958920313374_1039334047_n

Pentru cel îndrăgostit, vara înseamnă zile mai lungi de petrecut cu iubita, plimbări sub clar de lună de mână cu cea sau cel care te face să tremuri de emoție și, în cel mai frumos vis al lor, o mică vacanță petrecută împreună, undeva doar ei doi, fericirea lor și răsăriturile de soare pe care nu le vor uita niciodată….

Pentru cei cu bani de întors cu lopata, vara înseamnă doar „hai să vedem cum ne spargem în figuri mai tare decât anul trecut”….. dar, peste ei trecem repede. Total neimportant subiectul….

Pentru unii însă, vara înseamnă doar facturi mai „subțiri” de plătit…. Nu flori, nu soare, nu natură, nu veselie, nu fructe pârguite, nu câmpuri cu căpșoare de floarea soarelui întoarse după iubitul lor, soarele……

Pentru mine, vara înseamnă dogoreala soarelui în timpul zilei, multă lumină, briza caldă și raze prietenoase. Înseamnă multă înghețată, plajă și multe plimbări….pălării de soare și rochițe vaporoase….porumb copt, caise aromate și piersici pufoase și multe fructe cu gust divin…flori în tot felul de culori și pui de rândunică la streașina casei….cântec de pițigoi, țipete de pescăruș și strigăt de rândunică….câmpuri de maci și lanuri aurii….trandafiri de dulceață….laura

Înseamnă serile frumoase în care luminile orașului tac peste forfota zilei. În care vântul doar mai mișcă frunzele și abia mai adie peste gândurile tale, jucându-se alene prin părul tău…

Înseamnă răcoarea care se așterne peste toate spiritele încinse ale zilei, înseamnă briza care potolește răbdătoare orice încrâncenare.

Înseamnă întunericul nopții care închide ochii agitației zilei, o toropește, o potolește și o contopește cu comoditatea relaxării.

Vara înseamnă serile frumoase în care gândurile lenevesc la lumina lămpilor de grădină, hâțânându-se în balansoar sau hamac și așteptând letargic momentul în care se vor odihni pe perna cu miros de levănțică, îngânate și adormite de cântecul greierilor din grădină.

Pentru mine vara înseamnă zorii zilei care își trimit razele să se zbenguiască dimineața printre visele mele.

Dragă vară, mi-ar plăcea să fii una indiană!

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă vara pentru tine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.