energie regenerabila mit sau realitate?

În prezent mai mult de 50 de comunități din întreaga lume sunt în lupta pentru a face orașul lor să funcționeze 100% cu energie regenerabilă.

De curând , mai precis pe 26 martie , în urma votului Consiliului Local al Orașului Vancouver, a fost dat anagajamentul formal de a face orașul să funcționeze 100% cu surse de energie regenerabilă, fiind primul oraș canadian care se anagajeaza să utilizeze surse regenerabile de energie pentru tot sistemul de electricitate, încălzire și răcire de care au nevoie.

Anunțul a fost făcut la Conferința Mondială ICLEI 2015 în Seul, Coreea de Sud de către Mayor Gregor Robertson, din care cităm:

„Orașe din întreaga lume trebuie să mențină în continuare politica de conducere pentru a răspunde provocării de urgență a schimbărilor climatice, și că cea mai importantă schimbarea este trecerea la folosirea a 100% din energia necesară numai din surse regenerabile. „

cel mai verde oras, vancouver Pentru a devenii unul dintre cele mai verzi orașe ale lumii, Vancouver va începe să facă următoarele modificări:

Economia verde

Până în 2020, Vancouver intenționează să dubleze numărul de locuri de muncă verzi în oraș, și pentru a transforma locurile de muncă deja existente în alternative mai ecologic

Managementul Climei

În pofida creșterii orașului, emisiile de gaze cu efect de seră din Vancouver au fost în continuă scădere. De fapt, în prezent ele sunt la același nivel ca in 1990. Până în 2020, au scopul de a elimina dependența de combustibilii fosili și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cladiri Verzi

Orașul va reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră în clădirile existente cu 20%, si va fi nevoie, de asemenea, ca toate clădirile construite din 2020 să fie din carbon neutru.

Transportul Verde

Transformarea modului de deplasare a cetățenilor în oraș, este o componentă vitală pentru reducerea emisiilor, mersul pe jos și cu bicicletă fiind opțiunile vizate. Până în 2020, orașul își propune ca rezindentii săi, cât și turiști să folosească mersul pe jos, cu bicicletă sau transportul în comun pentru mai mult din 50% din călătoriile lor. Se așteaptă deasemena ca kilometrii parcurși per cap de locuitor cu vehicul cu motor, să scadă cu 20% față de nivelul din 2007.

Zero Deșeuri

În prezent, orașul redirecționează 55% din deșeurile solide din reginea de eliminare. Cu toate acestea, pentru a realiza cu succes obiectivele, au nevoie de a crea deșeuri zero. Comparativ cu nivelul din 2008, deșeurile solide destinate depozitelor de deșeuri sau incineratoare va fi redus cu 50% până în 2020.

Accesul la Natură

Primul obiectiv al orașului este de a garanta că fiecare rezident are fie un parc , o alee verde sau un alt spațiu natural la cel puțin 5 minute de mers pe jos față de casa lor. În al doilea obiectiv pentru 2020 este acela de a planta mai mult de 150,000 de copaci în orașul lor.

Amprenta ecologică

Vancouver are drept scop de a reduce amprenta ecologică per capitala cu 33% peste nivelul din 2006 până în 2020, pentru a ajuta planeta.

Apă curată

Până în 2020, Vancouver are scopul de a satisface în mod constant cele mai înalte standarde și liniile directoare ale British Columbia, Canada și comunitatea internațională pentru calitatea apei potabile. Un obiectiv de reducere a consumului de apă pe cap de locuitor a orașului cu 33% peste nivelul din 2006 a fost, de asemenea, emis.

Poduse alimentare locale

Orașul a implementat ca target pentru 2020 o creștere a consumului alimentar local de minim 50% fața de nivelul din 2010. Acest lucru va spori accesul la alimente prospete cultivate local, care au fost produse și recoltate fara utilizarea de produse chimice nocive.

Aer Curat

Deasemenea, ultimul dar nu cel din urmă, Vancouver a emis  cele mai dure standarde de calitate a aerului pentru a avea cel mai curat aer din lime in fiecare oraș mare.

Ce credeți?

Poate un oraș funcționa 100% cu energie regenerabilă?

Este un mit sau poate deveni realitate?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.