O masa de biliard de calitate asigura un joc bun
Photo by Marcelo Leal on Unsplash

Biliardul este un sport binecunoscut si indragit, care a castigat popularitate in ultimele decenii, devenind o activitate preferata pentru multi amatori si profesionisti. Cei care iubesc sportul cu bile si tacuri cunosc cu siguranta diferenta dintre numeroasele tipuri de mese de biliard si cum acestea pot afecta jocul.

Biliardul este un sport de precizie care implica lovitul bilelor cu ajutorul unui tac, cu scopul de a le poziționa in buzunarele mesei de biliard. Exista diferite variante de jocuri de biliard, inclusiv biliardul american, biliardul britanic si biliardul francez.

In ceea ce priveste mesele de biliard, exista mai multe tipuri diferite de mese de biliard, fiecare cu propriile caracteristici si particularitati care le diferentiaza de celelalte.

Mese de biliard americane – Aceste mese sunt cele mai comune si cele mai populare tipuri de mese de biliard in Statele Unite. Ele sunt cunoscute si sub numele de mese de biliard cu buzunare de tip „poarta”. Masa de biliard americana are dimensiuni mai mari decat alte mese de biliard. Mesele sunt construite in general din lemn masiv si sunt considerate cele mai durabile mese de biliard.

Mese de biliard britanice – Cunoscute si sub numele de mese de biliard cu buzunare de tip „gaura”, acestea sunt cele mai comune in Regatul Unit. Mesele de biliard britanice sunt mai mici decat cele americane si sunt de obicei construite din lemn masiv sau din MDF, dar acestea din urma nu sunt la fel de durabile ca cele din lemn masiv.

Mese de biliard de snooker – Mesele de biliard de snooker sunt cele mai mari mese de biliard. Ele sunt de obicei construite din lemn masiv si sunt folosite in jocul de snooker, care este un joc de biliard popular in Regatul Unit si alte parti ale lumii.

Mese de biliard de carom – Acest tip de masa de biliard este folosit in jocul de biliard de carom, care este popular in Europa si Asia. Mesele de biliard de carom nu au buzunare, iar jocul implica lovirea bilelor in anumite parti ale mesei pentru a obtine puncte.

Indiferent de tipul de masa biliard , acestea trebuie sa fie construite din materiale durabile si sa aiba o suprafata neteda si uniforma. Suprafata mesei de biliard trebuie sa fie nivelata pentru a evita denivelarile care ar putea afecta jocul si pentru a asigura o pozitionare corecta a bilelor.

In plus, materialul din care sunt construite bilele si tacurile este, de asemenea, important. Bilele trebuie sa fie fabricate dintr-un material durabil, cum ar fi polimerul fenolic, pentru a rezista la impactul repetat cu tacurile si mesele de biliard. Tacurile, de asemenea, trebuie sa fie durabile si sa aiba o greutate si o lungime potrivite pentru jucatorul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.