mituri barbati

Atât printre femei, cât și printre bărbați, se vehiculează diverse afirmații care, în timp au ajuns adevărate mituri. Ni le trasmitem unii altora și am ajuns să credem în ele… Afirmăm cu tărie că ele există și ne lipim etichete unii pe spatele celorlalți. Ba, chiar ne amuză câteodată….

Nu știu dacă vreau să le demontez și nici dacă aș putea îndrăzni să elucidez misterul, însă iată câteva dintre ele:

1. Se spune că femeia alege bărbatul și nu invers. Corect, cu condiția să nu fie singura opțiune, sau să nu aștepte până la bătrânețe!….glumesc. Posibil, deși cred că nici întâlnirea dintre doi oameni nu este chiar o întâmplare….

2. Se spune că nu este bine să te schimbi de dragul niciunui bărbat…. Corect, cu condiția ca el să te accepte așa cum ești în realitate după ce l-ai cucerit și nu așa cum te „cosmetizezi” la primele întâlniri, pentru o bună impresie … E greu să păstrezi prima impresie, nu-i așa?

3. Se spune că femeile nu fac ele primul pas atunci când întâlnesc un bărbat care le atrage….Dacă este corect, atunci cine a inventat noțiunea de „flirt” sau „ocheadă”?…..sau acesta este doar un pseudo-„pas”?

4. Se spune că bărbații se gândesc la sex mai des decât femeile….Dacă este corect, atunci femeile de ce se uită după bărbații cu „pătrățele” și își dau coate sau amuțesc și își îndreaptă brusc spatele când trec pe lângă un bărbat care arată bine? Ah, normal….se gândesc la o conversație pe teme de fizică nucleară cu el!…..

5. Se spune că bărbații înșală de două ori mai mult decât femeile….Dacă este corect, atunci zău că nu înțeleg cu cine, dacă nu (ce să vezi?)…..cu niște femei!…..desigur, altele decât cele care emit astfel de ipoteze….

6. Se spune că femeile bârfesc mai mult decât bărbații…..Dacă ar fi așa, atunci să mă convingă cineva că bărbații vorbesc doar despre sport și politică atunci când ies la o bere!…..sau, poate discută despre vreme și cursul valutar, cine știe?…..sau despre problemele de la asociația de proprietari….

7. Se spune că femeile cred că bărbaților le place să ne vadă îmbrăcate numai în neglijeuri…..Dacă ar fi adevărat, ar însemna că toți bărbații abia așteaptă să ajungă acasă în fiecare seară și să își găsească iubitele așteptându-i într-un neglijeu!….nu vor mâncare, nu sunt obosiți, nu vor să se uite la vreun meci, nu vor să bea o bere ….nimic!…..

8. Se spune că unul dintre lucrurile cu care cucerești un bărbat este mâncarea……Dacă ar fi adevărat, atunci de ce există și femei gurmande?…..sau de ce femeilor le place să primească ciocolată sau bomboane? Sau, de ce unele poate suferă să fie scoase la restaurant?…. Dar, de ce se duc apoi la sală ca să își păstreze silueta?….

9. Se spune că bărbații au obiceiul urât de a lăsa totul baltă ca să se uite la un meci de fotbal, sau orice alt sport…..Dacă ar fi așa, atunci de ce li arde unora dintre femei mâncarea și le plâng copiii în timp ce ele se uită la nu știu ce serial de film sau la vreo emisiune!…..

10. Se spune că bărbații cedează imediat presiunii lacrimilor unei femei…..Dar, să văd eu câte femei pot rămâne nesimțitoare în fața unui bărbat care se căiește sincer și nu l-ar ierta!….

11. Se spune că, după ce se mărită, multe dintre femei încep să nu mai fie atât de preocupate de propria înfățișare ca înainte…….Dar, să nu uităm nici de sarcinile care le transformă, ori de vârsta care nu le iartă nici pe ele …… și nici de bărbații care încep să se rotunjească după căsătorie, dar nu-și revizuiesc pretențiile nici să îi pici cu ceară și să îi ameninți cu epilatul!…..

12. Se spune că bărbații sunt mai puternici decât femeile, mai duri, mai aspri, mai rezistenți la stres sau la probleme și fac față mai bine greutăților….dar, dacă este așa, de ce sunt o grămadă de femei care se descurcă singure, sau care își cresc singure copiii, muncesc de două ori mai mult decât un bărbat ca să poată face față situației și, culmea, chiar se descurcă excelent !?

13. Se spune că, într-o relație, cel care se plictisește și este predispus mai repede să plece în căutarea altei fericiri este bărbatul, care părăsește mai repede o femeie decât reciproca…….dacă ar fi așa, numai femeile ar suferi din dragoste și nu ar exista nici femei nebune…..

Nu știu dacă tabieturile unei femeile sunt frumoase și delicate, sau dacă apucăturile unui bărbat sunt urâte…
Nu știu cât de diferite sunt femeile de bărbați dar, cu siguranță suntem complementari!
Nu știu cât de adevărate sau false sunt miturile despre unii sau despre ceilalți, dar, cu siguranță și femeile și bărbații sunt capabili cam de aceleași lucruri, numai că, poate le facem în mod puțin diferit! Chiar și atunci când recunoaștem acest lucru…..

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.