Florile….aceste minuni ale naturii, care îți încântă privirea cu diversitatea lor de culori, de parfumuri, de forme… Le găsești aproape oriunde te-ai duce și fiecare este frumoasă în felul ei unic, lăsat de Dumnezeu.

Cele de ghiveci sunt minunate: le alegi, le iei acasă, le îngrijești conform instrucțiunilor. Unele sunt mai pretențioase, altele mai puțin. Pe unele le pierzi dacă nu ești atent cu ele. Și fiecăreia dintre ele trebuie să îi acorzi exact atenția de care are nevoie. Prea multă apă le strică, prea puțină le usucă.

Cele rupte din mediul lor nu rezistă prea mult….se ofilesc repede. Deși sunt minunate, orice le-ai face, pier repede.

Cele sălbatice au o frumusețe aparte: au culori minunate, un parfum discret, sunt pur și simplu spectaculoase prin însăși faptul că reușesc să supraviețuiască în medii nu tocmai prietenoase.

Florile plantelor medicinale sunt tocmai bune de pus pe rană, câteodată la propriu. Poate nu sunt frumoase, poate nu sunt dulci, poate sunt greu de înghițit, dar fac bine. La fel ca un adevăr: poate ustură, dar face bine.

Cred că, până și cea mai nemirositoare floare miroase a floare!

Florile…unele mai frumoase decât altele, dar unice în felul lor! Și fiecare cu farmecul ei….

Dacă vrei să faci un buchet, contează foarte mult cum le amesteci. Cum îi stă unui trandafir lângă o mătrăgună? Ori o orhidee alături de un scaiete…. O plantă rezistentă alături de una sensibilă…. Una otrăvitoare lângă una ornamentală…. Ambrozia, deși sună bine, nu se potrivește cu cârciumăreasa!13707670_1721830421399364_2782375182223937166_n

Oare floarea de cactus se potrivește cu clematia?….. mușcata se potrivește cu dalia?….Narcisa cu Camelia?…Margareta cu Rosa?!…..Anemona cu Azaleea?…..Crina cu Brândușa?…..Iris cu Hortensia?….Lăcrămioara cu Sânziana?….sau cu Viorela, ori cu Violeta?

Acum imaginați-vă că toată discuția a fost despre….femei!

Probabil, tocmai de aceea sunt femei care poartă nume de flori….

"Sunt o parte din tot ceea ce am gasit in drumul meu" - Alfred Tennyson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.