Femeia de langa tine

Ceea ce urmează este doar pentru cei care iubesc femeia pentru ceea ce este ea în esență, adică FEMEIE și nu pentru ce au încercat să o transforme unii dintre barbați sau să o deturneze de la rostul ei pe această lume și să o comercializeze ieftin prin mass-media și nu numai.

Așadar, dacă tu, cel care citești acum, consideri că femeia este doar un obiect sexual cu silicoane și botox, nu te mai chinui să continui lectura, pentru că te vei plictisi îngrozitor….. Știu că există mai multe feluri de femei, dar nu uita că ele există și datorită ție, care „guști” genul…..

Dar, tu, cel care consideri că femeia este în general femeie, și în special „acea femeie din viața ta”, poate este cazul să aprofundezi subiectul….tu, cel care îți dorești, sau ai deja lângă tine o femeie și pe care vrei să o pastrezi, dar poate nu știi cum….

Deși poate nu sunt cea mai în măsură să fac afirmații, am să încerc să exprim mai mult din ceea ce simt, decât din ceea ce știu, pentru că nu știu nimic!

Totuși, știu un lucru deloc complicat, dar cert: femeia de lângă tine (și vorbesc doar despre o femeie absolut normală) vrea de la tine lucruri simple.

Dragii mei, atunci când stați curioși în fața unei relații, nehotărâți dacă sunteți doar în trecere prin inima unei femei sau vreți să mai zăboviți prin labirintul sentimentelor, ori să o cuceriți sau doar să o răniți în grabă, gândiți-vă bine înainte de a-i bate la ușă, pentru că făptura delicată care vă privește nu așteaptă decât un semn sincer de la voi că vreți să îi intrați în suflet. Însă nu vă cere decât să vă descălțați de amintirile relațiilor trecute și să o descoperiți pe ea, unica și poate chiar jumătatea voastră în persoană! Poate că este momentul să aflați că nu există o rețetă universală de a cuceri o femeie și nici pentru a o păstra.

Există doar începuturi, explorări și descoperiri noi, și asta pentru că nici o femeie nu seamănă cu alta…. Așa că, dacă tocmai credeați că ați căpătat ceva experiență din relațiile încheiate, vă dau o veste proastă și totodată un sfat: uitați tot ce ați învățat și luați-o de la capăt, pentru că nimic din ce a mers cu „fosta” nu va fi valabil cu „viitoarea”! Nasol, știu…..

Și totuși, dacă până acum vi se părea că ține vechea „vrăjeală”, poate este cazul să schimbați tipul de femeie, pentru că, dacă relațiile de până acum nu au mers, înseamnă că e momentul sa schimbați ceva în viața voastră…

Și tineți minte și faptul că, indiferent ce rău v-a facut precedenta, nu este neaparat necesar să vă facă și cea nou întâlnită…..

Așa că, lasă garda jos și poți începe să o cunoști pe cea pe care tocmai ai întâlnit-o!

Se spune că există dragoste la prima vedere. Posibil…. Eu nu cred în așa ceva. Există curiozitate, atracție, vibrație…..da, în asta cred. Mai cred însă în momentul primei întâlniri în care celalalt te-a atins, și asta doar pentru a te ține de mână. Cred că acel moment este cel în care știi că cel care te ține de mână este pentru tine, pentru că prima atingere reprezintă modul în care îți transmite ce simte pentru tine. Sunt atingeri care te fac să te simți bine, sau în siguranță, sau să îți transmită multă caldură, ori speranță sau poate dorință. Ori pasiune….

Femeile pot iubi total și complet, însă pe deplin responsabil. Nicio femeie normală nu îți va cere mai mult decât este dispusă să îți ofere, și asta dacă vrea să te păstreze! Dar nici nu sunt chiar jucării sau păpuși de plastic cu care să consideri că te poți juca așa cum vrei. Sau poate sunt, dar nu fac obiectul discuției noastre….

Așadar, dacă îți place de ea și vrei să o păstrezi, privește-o cu dragoste, arată-i că o iubești fără să i-o spui în fiecare zi, pentru că va deveni mult prea banal un „te iubesc” spus fără dragoste, sau repetat ca o placă de patefon stricată, ori în gura mare să audă „ai ei”…..

Poți să îi faci și o surpriză de genul șampanie și un pat acoperit cu petale de trandafir, dar nu exagera cu asta, pentru că, să fim serioși, viața nu e chiar o telenovelă!…..

La fel de bine pică și o floare dăruită fără motiv, sau chiar să o ajuți la strânsul mesei….în definitiv, de ce nu? E doar încă un mod de a petrece timpul împreună….

În viata reală sentimentele se nasc treptat, așa cum construiești o casă, tocmai de aceea sunt importante sentimentele, încrederea și răbdarea….. Oh, răbdarea! Aici ar fi de discutat…. N-o obliga să facă nimic, mai ales dacă este o femeie vanitoasă, pentru că nu vrei să ajungi la „îmblânzirea scorpiei”!…. Mai bine ai răbdare, las-o să creadă că alege ea momentul, deși nu ar fi decât un lucru care vine de la sine….

Mai bine fă-o să simtă dragostea ta în feluri pe care nu și le-a imaginat și în care nici chiar tu nu îți închipuiai că există ….. Nu știu, fă ce simți, dar să fie făcut din inimă și va fi bine!

Îmblânzește-i temerile privind-o, ține-o de mână să se știe iubită, pătrunde-i în inimă cu răbdare, fă-o să se simtă ocrotită și în siguranță, pentru că cine știe din ce relație tocmai a scăpat și sunt convinsă că știi și tu prea bine despre ce vorbesc…. Dă-i sentimentul de stabilitate și vei fi răsplătit cu dragostea ei! Nu întreba de ce toate femeile caută stabilitatea…..niciuna nu ți-ar da un răspuns concret. Până și cea ma „stabilă” dintre noi, tot stabilitate vrea!

Când o revezi, îmbrățișeaz-o de „m-am gândit toată ziua la tine” iar la despărțire de „nu știu cum o să mă descurc până te văd iar”, dar fă-o sincer pentru că simțim falsitatea îmbrățișărilor și ne retragem din relație dacă nu vrem doar o aventură cu tine… Ține minte că săruți din curiozitate, pasiune, dorință și atracție, dar îmbrățișezi doar din dragoste!

femeia ganditoare

Să știi ca noi, femeile, vrem dimineți. Prea puțin contează nopțile fierbinți, dacă dimineața vrei să pleci din viața noastră…. Nu avem un răboj(?) la capul patului unde îți vom scrie numele și nici nu vom povesti prietenelor noastre cum ne-am tăvălit cu tine după o noapte de amor…. În schimb, da, este adevărat: te vom diseca și îți vom împrăștia amintirea în toate părțile dacă ne vei dezamăgi sau ne vei trăda și tot orașul va afla ce amant îngrozitor ești….să nu te îndoiești de asta! Și nici nu este nevoie să fie adevărată povestea….dar pe cine ar mai interesa să verifice?……

Ah, și apropo de asta: dacă vrei să termini o relație, termin-o și gata. Tâmpenia cu „hai să luăm o pauză ca să vedem ce simțim unul pentru altul” sună, de fapt a „poate reușesc să mă cuplez cu alta în pauza de tine, dacă nu, mă întorc la tine, fraiero…..”…. Și nu suntem toate proaste, tu ce crezi?!

Dragostea înseamnă să înțelegi fără să ceri explicații, să auzi fără cuvinte, să vezi cu ochii închiși, să crezi fără dovezi, să simți fără atingeri, să iubești pur și simplu….. Simplu și dureros la început, dar durerea se va transforma treptat în certitudine, siguranță, stabilitate, potriveală, echilibru …

Și încă un lucru important: dacă a trecut ziua și nu ai întrebat-o ce a făcut, se va simți neimportantă pentru tine….și poate va căuta altul care să o sune în timpul zilei sau să îi trimită vreun mesaj cu „ce mănânci la pranz?”…. Fă asta măcar la începutul relației…

Pe o femeie inteligentă va fi greu să o duci de nas și, chiar dacă îi vei da de gândit cu atitudinea ta, să știi că nu îți va spune absolut nimic o bună bucată de vreme. Și asta nu pentru că nu a observat că te comporți ciudat, ci pentru că va fi curioasă să vadă până unde vei merge cu circul….e doar o chestiune de timp, să știi! Mai bine o ții de mână și esti sincer cu ea! Nu vei avea decât de câștigat. Să nu fugi de o femeie inteligentă, pentru că este departe de a fi periculoasă! Singurul lucru de care ar trebui să te temi ar fi vigilența ei…..dar, dacă ești sincer, nu vei avea motive!

În altă ordine de idei, fiecare relație este o lecție și niciuna nu va semăna cu celelalte.

Se spune că fiecare iubire are un termen de valabilitate. Depinde doar de cei doi parteneri să facă în așa fel încât iubirea lor să dureze cât mai mult. Nimeni nu îți poate garanta valabilitatea relației. Nu vei primi niciun certificat de garanție la prima întâlnire…

O relație poate fi ca un butoi de whiskey bătut de valurile vieții, dar cu gust din ce în ce mai bun sau ca un vin prost făcut care se acrește chiar înainte să vină primăvara…. Și nu inelul de pe deget sau jurămintele sub clar de lună vă vor ține împreună, ci dorința ta de a o ocroti pe ea, responsabilitațile asumate împreună și dorinta ei de a ți se dărui total și necondiționat…. Ea este o floare, iar tu ești grădinarul ei: ud-o să-ți înflorească în grădină, iar zâmbetul de fericire va străluci pe chipul ei când te vei întoarce acasă! Și ce poate fi mai frumos decât o femeie care este fericită pentru simplul fapt că te vede ??!!

femeia fericita si iubitoare

Femeile devin incredibile când iubesc: lumea lor se împarte la doi și se înmultește cu mia de momente frumoase, gânduri și dorinte asumate. Știu să fie hotărâte în alegerile pe care le fac, dar și să se lase cucerite…. Femeile pot iubi impecabil un bărbat, ele se pot modela perfect pe tiparul bărbatului, pot să tacă, să asculte, să ofere…. Pot fi cea mai frumoasă și reală fantezie a bărbatului lor….Pot lupta pentru ceea ce vor să păstreze, iar când renunță înseamnă că este mult prea obositoare relația. Acela ar fi momentul în care să o lași să plece, pentru că a ales deja…iar scărțâitul relației va deveni asurzitor….

Însă, dacă cele mai bune femei sunt ca niște mere coapte în vârful pomului, atunci vă sfătuiesc să prindeți singuri curaj și să vă urcați tocmai până în vârf, pentru că, deși drumul va fi plin de surprize și obstacole, ceea ce vă așteaptă va merita întreaga osteneală!

Deși se spune că atunci când iubești, dragostea te ridică de la pământ, totuși ea nu este oarbă, la fel cum nici o persoană nu este perfectă. Dar, ea poate fi perfectă pentru tine. Sau, măcar foarte specială….

În dragoste, vanitatea nu are ce să caute, pentru că o femeie vanitoasă nu va ceda din prima, iar un bărbat mândru nu va propune a doua oară….dar, de ce să te oprești la mijlocul drumului din cauza mândriei?…. Însă n-o jigni niciodată pentru că o femeie mândră nu va uita niciodată!

Și nu uita: suntem femei atât cât ne permite bărbatul de lângă noi, nici mai mult, nici mai puțin, oricât am vrea….. Dacă ne veti lăsa să fim femei, adică să fim noi înșine, vă vom face fericiți! Dacă ne veți privi ca pe acel ceva care vă lipsește pentru a vă simți completați fizic, spiritual și poate chiar mental, dându-ne libertatea de a vă iubi așa cum știm mai bine, atunci veți fi fericiți!

Asta ar fi ca și cum am fi „defecți” unii fără alții, pentru ca suntem Alpha și Omega, completându-ne unii pe alții!

Mai sunt multe de spus, cu siguranță, pentru că subiectul pare inepuizabil, dar mă opresc cu speranța că nu v-am bulversat prea tare cu teoriile despre femei. Mai bine zis, despre unele femei….

Să nu ma întelegeți greșit, nu mi-am permis să dau sfaturi nimănui, doar am punctat unele lucruri și sper să găsiți și unele răspunsuri, deși nu pot să vă spun decât că rețeta fericirii o stiți doar voi și nimeni nu v-o poate prescrie !….

Semnat EU,

FEMEIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.