Femei puternice, de ieri și de azi

Despre femei se spune că reprezintă „sexul slab”. Chiar și unele dintre femei spun despre ele însele că nu pot face anumite lucruri, pe care le lasă în seama bărbaților: nu pot bate un cui, nu pot folosi o bormașină sau un flex, nu pot manevra o macara, nu pot face parte dintr-o branșă anume, sau nu pot practica o meserie sau o anumită profesie.

Unele dintre noi ne recunoaștem slăbiciunile, altele nu. Acestea din urmă luptă împotriva și cu propriile slăbiciuni.

Însă, există femei care au revoluționat, la vremea lor, anumite domenii, ieșind din rândul femeilor -hai să le zicem „normale”.

În imagini sunt fotografii din perioada celui de-al doilea război mondial cu femei care au pilotat un avion, au luptat alături de cei din Rezistență sau au revoluționat lumea modei, ieșind din tiparele pudice ale vremii…..

Unii au denumit anumite perioade ale vremurilor ca fiind „perioada de emancipare a femeii”….

Eu i-aș spune perioada în care femeia inteligentă a realizat că poate face mult mai mult decât să stea doar la cratiță și să crească copii…. A fost perioada în care femeia a decis să iasă din anonimat!

Cred că au fost destule perioade în care femeia se săturase să fie considerată inferioară bărbatului, căruia, deși îi recunoștea superioritatea din punct de vedere fizic, considera că este momentul să îi demonstreze că nu numai fizic poți fi puternic.

În ziua de astăzi, însă, noțiunea de „femeie puternică” a căpătat alte valențe….

Există și astăzi multe femei care poartă în ele „gena războinicului”, dar cele inteligente știu să o folosească nu pentru „războiul sexelor” (care, fie vorba între noi mi se pare o mare aberație!), ci pentru a „lupta” pentru o viață mai bună, pentru copiii ei, pentru cauze frumoase, pentru a face față necazurilor, problemelor, greutăților, pentru a supraviețui celor doar câteva ore dormite pe noapte și pentru a munci cât un bărbat (poate chiar mai mult decât unii bărbați)….

Sunt acele femei care reușesc într-o lume care, de multe ori pare că aparține bărbaților (și femeile vor ști exact despre ceea ce vorbesc!).

Sunt femeile care, la final, spun:

„Am reușit! Nu sunt cu nimic mai prejos decât un bărbat! Ba, chiar sunt superioară unui bărbat care stă ca un trântor acasă fără serviciu, cheltuind banii unei neveste muncite din greu, slabă și la limita puterilor!”
femei puternice , aviatoare

Sunt acele femei care își cresc singure copiii, au cel puțin un serviciu și adorm târziu, în noapte, cu lacrimi în ochi, prea obosite ca să se mai poată gândi și la lucruri frumoase….

Sunt acele femei care poartă zâmbete pe chipuri și asta în timp ce se împart între serviciu, casă, copii, soț, cumpărături, griji, facturi și probleme, seara își așteaptă soțul cu zâmbetul pe buze și își învață copiii cu răbdare și dragoste ce înseamnă respectul, iubirea, sinceritatea și lupta cinstită cu viață!

Sunt acele femei care au învățat să ierte, să lupte și să găsească putere acolo unde nimeni nu mai credea că există, să fie inspirate în momentele cruciale ale vieții !

Sunt acele femei care, oricât de obosite ar fi, mai găsesc totuși putere să își sune prietena și să o întrebe ce mai face, sau să lase totul baltă și să alerge la ea atunci când are nevoie de ajutor!

Sunt acele femei care au sinceritatea de a plânge de bucurie alături de cei dragi și care se bucură de realizarile lor, dar care au decența să se ascundă ca să plângă atunci când lor nu le este bine!

femei puternice

Sunt acele femei care, orice le-ar fi făcut „iubirea vietii” lor, au găsit puterea de a merge mai departe, de a crede în ele, de a lăsa trecutul dureros în urmă și de a iubi din nou fără să pedepsească. De a căuta fericirea!

Sunt acele femei care sunt bine dispuse la serviciu, fără să știe nimeni ce este în sufletul lor, care muncesc cât un bărbat, dar câștigă pe jumatate, și totuși nu le aude nimeni că se plâng!

Sunt acele femei, mame și bunici cu chipul brăzdat de timp, dar cu inima curată, peste care timpul a trecut cu tăvălugul lui neiertător, dar care au avut puterea și abilitatea de a-și păstra inima tânără și sufletul frumos!

Sunt acele femei care, cu atâtea griji și probleme pe cap, găsesc totuși timp să fie cochete, să își stârnească bărbații și să fie cele mai mari fantezii ale lor, și asta pentru simplul fapt că îi iubesc și vor să și-i păstreze!

Sunt acele femei care muncesc pe brânci acasă ca să își va menajeze copiii pentru că sunt prea „cruzi”, iar bărbații pentru că sunt prea obosiți….dar pe ele cine le menajează?

Sunt acele femei care au curajul să își ia lumea în cap pentru că au acasă un tiran care le maltratează pe ele și pe copiii lor și pentru care gura lumii nu contează, care sunt curajoase și se luptă cu viața și cu toata lumea pentru ele și copii, care sunt adevărate „războinice” și pentru care credința este cel mai bun psiholog sau psihiatru.

femei luptatoare

Sunt acele femei care știu cum să chivernisească banii casei în așa fel încât să le ajungă de la o lună la alta, dar numai ele știu câte le lipsesc sau câte își doresc….

Sunt acele femei care știu când să fie dure ca un cristal, dar și când să fie delicate ca o floare, ori blânde ca o adiere de vânt vara….

Sunt acele femei care găsesc timp, putere și răbdare să îi învețe pe alții lucruri bune, să se oprească pentru un sfat dat celui aflat în nevoie și care găsesc puterea de a-l asculta pe cel în necaz!

În ziua de azi o femeie puternică este cea care știe să iubească, să ierte, să fie demnă, să nu se lase călcată în picioare de nimeni, să lupte, sa fie înteleaptă, să învingă fără să se laude, să zâmbească, să fie cochetă, să creeze, să dea viață tuturor lucrurilor, să fie frumoasă, să fie o doamnă, să fie FEMEIE !!
Dragi femei, luați aminte de la aceste minunate femei din fotografii. Nici lor nu le-a fost ușor….și numai Dumnezeu știa dacă nu cumva aceasta urma să fie ultima fotografie pe care o făceau….

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.