fluturasi
Sufletul omului poate rămâne tânăr, indiferent de vârsta biologică.

Sufletul nu face riduri, nu se zbârcește, nu suferă de reumatism și nici de migrene. Nu face osteoporoză, varice sau cancer…. Nu se vaită de ulcer, depresie sau stres și nici de alte boli în mare trend.

Sufletul nostru nu obosește și nu ne abandonează înainte de a trece linia de sosire. Nu se vaită și nu cere, deși poate are nevoie sau își dorește.

Nu se înconvoaie sub puterea orgoliilor noastre prostești, nici sub povara decepțiilor sau a iubirilor neîmpărtășite, pierdute și neregăsite…. Nu se lasă răpus de îndoieli așa cum face mintea noastră și nici nu se lasă îngenuncheat de durere așa cum face inima noastră păcătoasă. Nu se târăște după nu știu ce himere și nu se umilește pentru nimic.

Nu ne trădează și nu ne joacă feste. Nu ne părăsește și nu ne înșeală.

Noi suntem cei care o facem… Noi îl omorâm în fiecare zi cu preocupările noastre banale, zilnice, inutile și mecanice, pentru că am devenit sclavii propriilor neputințe și totodată roboții altora…. Uităm că avem un suflet și uităm de nevoile lui, pentru că viața pe care o trăim ni se pare că este mult mai importantă, învârtindu-ne între facturi și un loc de muncă amărât, dar necesar.

Dar, sufletul tău poate rămâne tânăr și sănătos, dacă știi cu ce să îl hrănești!

Dintre toate, cea dintâi și cea mai importantă ar fi, simplu: IUBIREA! Dă-i iubire, pentru că aceasta este hrana lui preferată, așa cum se spune prin legende că nectarul era considerat a fi hrana zeilor.

Hrănește-ți sufletul în fiecare zi cu iubire….de orice fel, numai iubire să fie: de oameni, în primul rând, apoi de frumos, de flori, de poezie, de natură, de carte, de scris, de citit, de aproapele tău, de pictură, de teatru, de orice artă, de muzică, de orice, numai iubire să fie!

Dăruiește iubire, căci numai așa îți vei hrăni sufletul și îl vei face să rămână pururi tânăr! Un pic de iubire dăruită îți va aduce satisfacții, iar iubirea necondiționată îți va aduce reciprocitate!

Nu îți lăsa sufletul în paragină, năpădit de buruienile necunoașterii, ale urii, ignoranței sau răutății….

Este al tău și merită tot ce-i mai bun. Și vei vedea ce bucurii îți va aduce un suflet tânăr, frumos și iubitor!

Hrănește-ți sufletul cu iubire și toate celelalte vor veni de sine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.