De ce ar prefera bărbații femeile inteligente?

Și eu mă întreb….chiar, de ce ați vrea lângă voi o femeie inteligentă? N-ar fi mai bine una mai…prostuță? Sau, măcar mai comod pentru voi, bărbații….

O femeie inteligentă va avea mereu o replică. Orice veți spune: vreo prostie, vreo propunere, vreo simplă vorbă, vreo ipoteză, prostuța ar aproba…inteligenta, în schimb va face exact pe dos: ori vine cu propria propunere, ori cu contraargumente. Ori vă contrazice, ori vă bulversează.

O femeie inteligentă va avea inițiativă. Va veni cu idei, va avea planuri, va avea termene limită, va veni cu propuneri susținute cu argumente. Una proastă se va pierde în ideile altora pe care le va adopta și abandona la fel de repede…

O femeie inteligentă va avea simțul umorului. Va face glume, va ști să îți facă surprize. Așa că, va trebui să înveți să faci glume de calitate, pentru că, deși este posibil ca la început să râdă de glumele tale nu prea grozave, cu timpul farmecul tău inodor se va disipa încet, încet în atmosferă. Este adevărat, proasta va râde ca de o glumă bună și la glumele tale răsuflate sau repetate…

O femeie inteligentă va fi mereu în gardă. Ea va avea atenția mereu alertată și nu prea merge cu abureala, minciuna și prosteala. Una proastă, în schimb, ar putea crede cu ușurință cam tot ce îi spui….

O femeie inteligentă nu se va plictisi niciodată. Ea va avea mereu ceva de făcut, ceva în proiect, ceva în lucru, ceva început. Dacă vrei o viață monotonă, să știi că doar proștii se plictisesc….

O femeie inteligentă va dori să aibă o oarecare independență, oricât de mult ai asigura-o tu că o iubești și ai face totul pentru ca ea să fie fericită. Așa că, nu trebuie să te simți deloc jignit dacă va dori să își păstreze slujba, mica afacere sau îndeletnicirea din care trăia înainte să te cunoască, chiar dacă vă căsătoriți. Ea va fi conștientă că până și cele mai frumoase povești de dragoste pot avea un final nefericit sau pot fi curmate de destin într-un mod tragic.

O femeie inteligentă va avea mereu planuri, visuri, idealuri, ambiții, proiecte de viitor, liste întregi cu „de făcut”, agende cu programări, telefoane care sună și persoane care o caută. Ea va ști că educația și autodepășirea sunt prea importante ca să fie lăsate pe vreun plan secund. Una proastă va oscila între „shopping” și „relaxare”….”spa” și „shopping”….”șuete” și „shopping”. Și să știi că nu am amnezie, de scriu obsesiv „shopping”!

O femeie inteligentă nu va avea mulți prieteni, dar va avea o grămadă de cunoștințe, amici, foști sau actuali parteneri de afaceri sau doar persoane cu care ține legătura și uși pe care și le-a lăsat deschise. Una proastă va avea una sau mai multe confidente, care vor ști în fiecare zi ce a făcut sau ce bârfe se mai vehiculează….

O femeie inteligentă va avea mereu argumente. Ea își va motiva deciziile, alegerile, opiniile, părerile, în susținerea cărora va veni cu argumente bine fondate. Una proastă nici nu va recunoaște că a zis ceva, sau își va schimba părerea în funcție de interesele de moment…. Ori te va aproba pur și simplu, ori te va contrazice aiurea.

O femeie inteligentă va găsi mereu soluții. Chiar dacă nu pe loc, dar va cere un timp de răgaz și va veni chiar cu mai multe soluții, chiar dacă nu toate în favoarea ei. Una proastă va alerga de colo până colo spunând că n-a avut noroc și că n-o ajută nimeni…

O femeie inteligentă nu îți arăta decât foarte rar că îi este greu. Va încerca să facă față tuturor problemelor sau zilelor în care altele ar abandona și se va strădui să iasă cu bine din toate. Una proastă se va da de ceasul morții că a venit sfârșitul lumii și îți va reproșa că tu nu faci nimic să o ajuți…..

O femeie inteligentă nu te va jigni, dar dacă o va face, îți va spune la modul concret, civilizat, dar tranșant ce a deranjat-o și unde ai greșit. Nu va face afirmații nefondate și îți va sublinia punctual unde ai dat greș. Și vei descoperi cât de prost te poți simți fără să fii înjurat sau într-o discuție fără „beep” -uri… Este adevărat, una proastă îți va striga vrute și nevrute, la modul isteric, după care te va acuza că ai vrut să o lovești….degeaba.

O femeie inteligentă nu poate fi prostită decât dacă te va lăsa ea și o va face în așa fel încât îți va lăsa împresia că a-i dus-o de nas cu succes. Dar, mare atenție cu încercările de manipulare, pentru că, s-ar putea să fiți propriile victime. Când ești inteligent nu este prea greu să îți bați adversarul cu propriile arme… Este adevărat, una proastă poate fi dusă de nas în toate direcțiile…dar, ce farmec ar avea?

O femeie inteligentă îți va acorda o singură „a doua șansă”, așa că, ar fi bine să profiți cât mai conștient de ea, pentru că, la prima abatere șansa ți se va spulbera foarte repede. Este adevărat, una proastă s-ar putea să nu îți mai acorde nicio șansă în plus….mergând pe principiul că „lumea este plină de fraieri. Important este să îi găsești…”

O femeie inteligentă nu se va supăra pentru că ai luat-o drept prostuță, însă te va face să regreți că ai încercat să o prostești fără ca, ulterior să accepți bărbătește consecințele….în timp ce una mai prostuță își va purta cu mândrie „tiara”, fără ca măcar să fie conștientă de ea. Așa cum știm cu toții, să faci pe prostul este ușor, dar când faci pe deșteptul și nu ești, este mult prea evident!

O femeie inteligentă va avea răbdare, pentru că aceasta este una dintre virtuțile unui om inteligent, alături de rațiune, ambiție și voință. Așa că, oricât veți încerca să o grăbiți sau oricât veți dori să credeți că este înceată ori delăsătoare, să știți că toate acțiunile ei fac parte dintr-un plan elaborat….cu răbdare. Desigur, una prostuță se va aventura fără să se gândească prea mult, apoi vă va solicita ajutorul pentru a ieși din belele….

O femeie inteligentă va avea personalitate și stil, eleganță și naturalețe. Ea își va pune amprenta pe tot ce atinge și fiecare lucru din jurul ei o va reprezenta, într-un fel unic, dar totodată firesc. Este adevărat, una mai prostuță va adopta toate stilurile la un loc, iar totul în jurul ei va fi un amalgam de idei care nu se pot concilia.

O femei inteligentă va ști să se poarte oriunde se va duce și va găsi cea mai bună metodă chiar și a ieși din vreo situație unde a gafat…dar, asta nu înseamnă că va accepta să aibă alături vreun necivilizat…chiar și cu bani sau putere. Este adevărat, una mai prostuță va face gafe peste gafe fără ca măcar să realizeze, dar nici nu va conta prea mult cât de necivilizat este cel de lângă ea, câtă vreme este potent financiar….

Așadar, sigur vrei să ai alături o femeie inteligentă? Pentru că o vei avea cu toate „opțiunile” cu care vine în dotare, neputând selecta doar ce îți place la ea. Oare n-ar fi mai comod să ai lângă tine una care vorbește mai mult și mai prost, dar care poate fi oprită mai repede sau mai ușor? Sau care poate fi influențată ori ajutată și orientată în așa fel încât să facă ce îți convine ție fără să vină cu alte idei??

Femeile inteligente sunt periculoase, așadar, evitați-le sistematic pentru că ele vor avea mereu mintea cu ele! La fel ca și pe cele care citesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.