femeie trista

În momentul în care o femeie pleacă de lângă bărbatul ei, fiecare are propria variantă asupra poveștii: partenerul dă imediat zvonul că a plecat pentru că și-a găsit pe altul (asta ca să nu zic altfel!), babele din fața blocului încep să bârfească cum că nu era „femeie de casă”, rudele se întreabă cum a putut să reziste lângă unul ca el, prietenele o compătimesc, vecinii încep brusc să își dea seama că el este, totuși, un om bun bun, iar colegii de serviciu se miră ce bine și-a ascuns ea toate problemele de acasă!…

Se mai spune și că „nimeni nu pleacă de bine”….. Dar, ce este „binele” ăsta, nimeni nu știe exact. În schimb, toți știu mai bine decât tine ce îți lipsește, ce trebuie să faci, sau ce nu trebuia să zici….

Deși doar tu și cu partenerul tău știți adevărul, fiecare are varianta lui. Dar, oare câți dintre cei care stau pe marginea problemei voastre, știu oare ambele variante?? Oare câți ascultă concertul și câți aud muzica, sau câți simt ritmul?

Și, în timp ce doar tu știi ce este în sufletul tău, toată lumea comentează….

Până acum vreo 20 de ani sau mai mult, femeile își părăseau soții în foarte puține cazuri, iar pentru acest mic procent contribuia cu prisosință „gura lumii„, că doar acesta era motivul principal… De ce era atât de importantă „gura” asta a lumii….nu m-a lămurit nimeni.

De mai mulți ani încoace însă, femeile au prins curaj pe de o parte datorită modificării concepției asupra vieții, iar pe de altă parte datorită unei oarecare independențe financiare față de bărbat. Este adevărat și faptul că este greu să spui „plec” în timp ce închizi ușa cu piciorul, dacă nu ai un serviciu, un acoperiș sau o susținere…. Pe de altă parte însă, ceva tot a rămas neschimbat: și acum ca și în trecut, un procent semnificativ al celor care pleacă…..se întorc după o oarecare perioadă de timp! Cauza? Nostalgie, obișnuință, dorul de celălat, conștientizarea faptului că, poate ai și tu partea ta e vină, ori simplul „mi-au trecut nervii și m-am mai gândit…”!

Și totuși, de ce ar pleca o femeie de lângă un bărbat pe care, se pare că l-a ales dintr-o mulțime ca să îi fie alături la bine și la greu?…..

Păi, unele pleacă pentru că simt sau știu că bărbatul ales de ele nu le mai este de ceva vreme alături. Nu se mai simt iubite, răsfățate, alintate, ocrotite sau, pur și simplu ajutate să ducă pe umerii lor fragili „greul” zilnic…..

Există destule femei care pleacă din cauza violenței. Și, deși gurile rele spun că doar bătaia s-ar pune la socoteală, și nici asta pe de-a-ntregul, eu am curajul să afirm că nici violența verbală nu este cu mult mai prejos decât cea fizică!

De ce aș sta lângă un bărbat care mă jignește, chiar și dacă suntem doar noi doi?…. De ce aș sta lângă un bărbat care îmi vorbește urât de față cu rudele mele sau ale lui, de față cu prietenii, ori cu copiii?

Pe de altă parte, mulți bărbați consideră că, dacă aduc bani cu sacul în casă și „Doamna are de toate”, asta ar rezolva absolut totul!….. Da, cu condiția ca „Doamna” să își dorească doar banii lui. Problema este că, oricâți bani ai avea în casă, în cont sau în seif, poate că „Doamna” și-l dorește acasă și pe „Domnul”….sau, poate se plictisește doar de bani și mai vrea și altceva…. Sau, mai grav, „Doamna” își dă seama că….ce să vezi?…..banii nu i-au adus fericirea!…..Așa că, pleacă în căutarea ei!

Unele femei au nevoie să primească atenție, iar dacă nu o primesc în mod constant din partea bărbatului, pleacă…. Își vor căuta altul care să le ofere atenția de care cred ele că au nevoie! Nu știu câtă atenție oferă ele, însă cer mult și dacă nu li se oferă, atunci preferă să plece….iar atunci când relația începe să se strice, pleacă pentru că nu suportă scârțîitul asurzitor….iar unele consideră că „merită mai mult”….

Am întâlnit odată o femeie care mi-a povestit că partenerul ei de viață nu era romantic. Adică vroia să aibă parte de tratament cu „siropel și apă de trandafiri” în fiecare seară…. Să fim serioși!…. Oare câți bărbați agreează ideea de romantism beteag zi de zi, noapte de noapte? Oare câți bărbați se gândesc să ajungă cu sufletul la gură acasă, unde să îi aștepte în prag femeia lor îmbrăcată într-o costumație numai din pene și dantele, de parcă a greșit adresa și a nimerit la teatrul de revistă?!…. Am îndoieli serioase și accept orice critică, din partea oricui!…. Așa că, femeia a plecat să își caute altul, mai romantic!….Am să vă spun și urmarea: nu l-a găsit încă….

femeie-nefericităNu știu de ce pleacă unele femei, dar știu că sunt femei care pleacă atunci când nu se mai simt iubite, și nu atunci când nu mai iubesc ele. Pleacă pentru că bărbatul de lângă ele nu le mai face să se simtă femei….și acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla!

O femeie pleacă atunci când nu i se mai oferă ceea ce ea își dorește: atenție, bani, sprijin, dragoste, susținere….depinde ce așteaptă ea de la partenerul ei.

Există femei care pleacă pentru că nu mai găsesc la partenerul lor ceea ce își doresc sau pentru că își doresc un partener care să le ofere aceste lucruri….iar unele pleacă pentru că l-au găsit deja!

O femeie poate pleca atunci când află că partenerul lor are pe altcineva …..și nu putem trăi chiar toate cu ideea că există încă o femeie în viața bărbatului nostru, deși cele mai multe dintre noi preferă să nu afle, ori se prefac că nu știu…

Am auzit odată o femeie povestind că a fost căsătorită cu un bărbat extraordinar, cu care se înțelegea minunat, mai mult, se iubeau foarte tare și (culmea!) reciproc, însă a plecat de lângă el pentru că el nu era de acord ca ea să meargă la biserică, la slujbele de duminică și din zilele de sărbătoare!…. Ce poți să zici? Să o feliciți pentru tăria ei de caracter, sau să îi spui în față că a fost o mare proastă??….. Dar de el ce ziceți??…

Nu știu dacă vreo femeie pleacă de lângă partenerul ei de prea mult bine sau de prea mult rău, dar știu că „binele” sau „răul” au câteodată înțelesuri diferite chiar și doar pentru cei doi protagoniști ai poveștii care altă dată a fost de dragoste …

Nu știu dacă o femeie pleacă pentru aceleași motive pentru care pleacă și un bărbat dintr-o relație, dar știu că, dacă este cât de cât cerebrală, va pleca dacă s-a simțit folosită în timp ce ea a iubit sincer, sau dacă s-a simțit călcată în picioare în timp ce ea oferea încredere, dacă i-a fost trădată încrederea, dacă nu a găsit înțelegere, sprijin, dacă a fost agresată sau dacă nu a fost susținută!

Degeaba îi vei oferi unei femei ceea ce crezi tu că are nevoie, dacă nu îi oferi ceea ce își dorește ea!
Și încă ceva important: și nu îi promite ceva și apoi să nu te ții de cuvânt…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.