Dacă vrei să ai o femeie în viața ta, încearcă să fii un bărbat prezent în viața ei

Nemulțumiri. Dorințe și lipsuri. Plus multă singurătate. Toate sunt prezente în viața noastră. Apoi, observăm că unii sunt fericiți sau, cel puțin așa par a fi. Ideea este că îi vedem împreună. Împreună la cumpărături, împreună la plimbare, împreună la serviciu.

Împreună….cuvântul cheie!

Dacă unii scapă de singurătate atunci când găsesc pe cineva în viața lor, există, în schimb, situații în care alții dau peste ea taman în momentul în care sunt într-o relație!

Mulți se plâng că nu au o femeie în viața lor….apoi, în sfârșit, cunosc una. La început, totul pare simplu, frumos și alert. Apoi, începi să tragi frâna de mână, în definitiv, femeia „trebuie” să…indiferent ce-o fi însemnând asta…. Iar tu ești mai puternic, mai obosit, mai ocupat, mai cu moț! Apoi, femeia începe să uite, începe să nu mai facă față situației, începe să pară că nu-i mai pasă, începe să ți se pară delăsătoare, indiferentă, începe să nu mai poată…. De fapt, femeia începe să obosească. Micul dejun și cafeaua aduse ție la pat duminică dimineața se transformă în „scoală-te și fă-ți cafeaua”….

Se spune că bărbații nu le înțeleg pe femei. Adevărul este că bărbații nu prea își bat capul ca să înțeleagă ceva din comportamentul unei femei, dând vina pe toanele, fițele, ifosele, apucăturile sau „acea perioadă a lunii”… Dacă nu mi se pare nimic anormal ca un bărbat să nu înțeleagă femeile, în schimb mi se pare grav să nu observi la partenera ta de viață că nu îi place, nu-i convine, nu-i pică bine ceva și, eventual să nu îți pese! Sau că este obosită….De ce sunteți împreună?

Dacă vrei o femeie în viața ta, atunci fii și tu un bărbat prezent în viața ei. Fii lângă ea când râde, fii lângă ea când plânge. Fii prezent atunci când suferă sau atunci când visează urât, fii lângă ea atunci când visează ziua cu ochii deschiși sau când își face planuri pentru voi doi sau personale. Fii prezent în viața ei în fiecare zi, în toate felurile și cu tot ce poți, așa cum este și ea prezentă în viața ta.

Fii prezent la cumpărături și nu aștepta să le facă ea pe toate, inclusiv plata facturilor, vizitele la asociația de proprietari a blocului și, mai ales nu avea pretenția să țină minte inclusiv data când trebuie plătite ratele la bancă sau trebuie transmise indexurile … N-o încărca în mod inutil cu prea multe corvoade pentru ca, mai apoi să îi reproșezi că uită să facă lucruri importante. Sau că este prea obosită atunci când ai tu chef de sex la nu știu ce oră….

Fii lângă ea la treburile casei, ca să le termine mai repede și să vă puteți petrece restul timpului împreună sau, pur și simplu să vă odihniți, în loc să stai comod în vreun fotoliu, cu o bere într-o mână și cu telecomanda de la televizor în cealaltă, în timp ce ea te ocolește cu aspiratorul prin casă.

Fii lângă ea atunci când suferă. Ascult-o atunci când vorbește. Ascult-o până la capăt și nu te mira dacă țipă la tine atunci când ești absent la discuție. Țipăm ca să atragem atenția, așa cum începem să cântăm sau să vorbim tare în prezența unui copil care a început să plângă, tocmai ca să îi atragem atenția de la plânsul lui.

Fii lângă ea atunci când râde, pentru că momentele frumoase se construiesc și se trăiesc împreună. Fă-o să râdă și râzi și tu la glumele ei. Caută momente potrivite ca să o surprinzi și construiți-vă împreună scenariul acela gen „glumele casei”, pe care îl mai observăm la unele cupluri care râd ca doi complici numai ei știu de ce.

femeie în viața ta

Fii lângă ea atunci când are nevoie de cineva care să o asculte. Nu aștepta să își sune prietena și apoi să te superi că petrece prea mult timp la telefon cu ea sau că iese prea des ca să se întâlnească cu gașca de prietene, pentru că ele o ascultă. Eventual, îți mai și trece prin cap că te minte și că, de fapt, prietena este doar o „scuză” …. Dacă ești și gelos și îți imaginezi că și-a găsit pe altul, atunci chiar ai o problemă.

Fii prezent în discuție, indiferent de tema aleasă sau impusă, pentru că se cheamă „comunicare”, necesară în orice parteneriat, indiferent de natura lui. Comunică sincer și deschis cu ea, pentru că doar așa se ajunge la puncte comune, prin cunoaștere, negociere, dialog și toleranță. O relație nu înseamnă doar să fii înnebunit după felul în care arată sau se poartă cineva sau după calitățile lui. O relație de durată presupune să fii gata să îl accepți și să poți trăi și cu toate tabieturile și defectele celuilalt.

Dacă o iubești, fii prezent în viața ei și susține-o în tot ce face. Nu uita că o femeie trebuie să fie și iubită sau soție, și gospodină, și mamă, și prietenă, și fiică dar și femeie de carieră. O femeie nu pleacă de la serviciu fix la terminarea programului, se urcă în mașină, ajunge glonț acasă, își aruncă pantofii din picioare, șosetele, hainele și întreabă ce este de mâncare… Eventual, dacă mâncarea nu este gata, se așează fix în canapea cu o bere în așteptarea mesajului apetisant „masa este gata”…. Iar dacă procedează așa, înseamnă că s-a întâmplat ceva!

Dacă începe să ți se pară că nu prea se mai descurcă cu copilul vostru în ultimul timp, poate este momentul să te întrebi dacă nu cumva lipsa ta de implicare a contribuit la neascultarea de acum a copilului. Educația unui copil se face în doi, asta dacă nu cumva crezi că o femeie poate fi vreo super-women, eventual cu puteri paranormale. Nu deținem în dotare baghete magice cu ajutorul cărora să îmbrăcăm copilul, să strângem lucruri prin casă, să punem rufe pe sârmă la uscat și să mai și pregătim o cină romantică pentru partenerii noștri minunați, dar sclifosiți și comozi…

Dacă nu îți place ceea ce ți-a pregătit de mâncare joi seara la cină, gândește-te dacă nu cumva au sleit-o deja de puteri cele cinci zile ale săptămânii de muncă sau dacă nu cumva ar fi fost indicat să îi sugerezi ce anume ți-ar plăcea să îți pregătească…ori să o ajuți. Mai bine invit-o în oraș, iar când vă întoarceți, strânge tu masa lăsată baltă la plecare și spală vasele. Habar n-ai cât apreciem astfel de gesturi mici, dar cu puternic impact pentru un om extenuat.

Iar dacă într-o seară nu îți răspunde la întrebările stupide despre locul unde ți-ai lăsat perechea de șosete cu dungi verzi, n-o suspecta de cine știe ce idioțenie, ci gândește-te că s-ar putea să fi avut doar vreo zi nenorocită și nu mai poate vorbi de epuizare.

Noi, femeile vrem să vedem măcar puțină implicare din partea partenerului și nu ne simțim deloc deranjate de o mână de ajutor în oricare dintre activitățile noastre. Noi, femeile normale ne implicăm într-o relație și avem falsa impresie, la un moment dat, că le putem face absolut pe toate. Apoi, ne dăm seama că „la bine și la greu” s-a transformat în corvoadă, pe de o parte și indiferență, de cealaltă parte, pentru simplul fapt că unul „se obișnuiește să…”, iar altul „să nu”….Iar scuzele sau motivele tale de genul „nu acum”, „nu am chef”, „altă dată” sau „mai târziu” nu duc la vreo continuitate în cuplu, ci doar la îngroparea în sarcini și supra-sarcini a unuia dintre parteneri și la relaxarea sau fuga de responsabilități a celuilalt.

Niciun parteneriat nu poate performa, continua sau supraviețui doar cu o prezență și o semi-prezență. Poate nu suntem egali în forțe, gândire sau performanțe, dar parteneriatul presupune tratamentul pe picior de egalitate: împreună facem lucrurile să meargă!

Dacă nu ești pregătit pentru o astfel de implicare, atunci vezi-ți de tabieturile tale și nu-i încurca viața, drumul sau destinul. Cu siguranță, undeva, cândva sau cumva, va întâlni un bărbat căruia îi va face o reală plăcere să îi frământe coca pentru cozonaci, să o ajute la spălatul vaselor la sfârșitul serii, să facă el cafeaua, să meargă la cumpărături cu ea, să îi asculte poveștile de la serviciu sau să meargă cu ea răbdător la ginecolog.

Măcar pentru unele dintre toate acestea avem nevoie de bărbatul de lângă noi, nu neapărat de prietene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.