Cu toții ne rugăm. Unii se duc la biserică, alții se roagă acasă. Unii în genunchi, alții în timp ce fac treabă. Fiecare în legea, credința sau religia lui.

Și fiecare cerem câte ceva. Unii cerem sănătate, alții bani, unii vrem să luăm examene, alții să avem un loc de muncă. Unii ne rugăm pentru noi, sau pentru alții….

Dar, cerem oare ce avem nevoie? Sau cerem ce ne este de folos?

De câte ori nu te-ai rugat la nevoie în genunchi, cu lacrimi în ochi și cu disperare, dar, totuși, rugăciunile tale nu au fost ascultate, iar nevoile tale nu au găsit răspuns? De câte ori nu ai cerut un semn sau nu ai căutat înspre cer răspuns la problemele tale fără ieșire, în loc să te uiți în jur sau să cauți în sufletul tău?

Am cerut să obțin ceva, dar am cunoscut insuccesul….iar acest lucru m-a făcut să muncesc mai mult, să mă gândesc de două ori înainte să cer și să mulțumesc înzecit atunci când obțin un lucru cât de mărunt.

Am cerut măreție, dar am pierdut și ce aveam, iar acest lucru m-a făcut să apreciez mai mult puținul pe care credeam că îl am și să găsesc și să am bunăvoința să mai și dăruiesc.

Am cerut sănătate și am avut…..până într-o zi în care mi-am dat seama cât de greu îți poate fi să mergi sau să te poți îmbrăca neajutat.

Am cerut înțelegere, dar am găsit invidii și acest lucru m-a făcut să îmi doresc mai multă rațiune și puterea să mă rup și să merg altundeva.

Am cerut iubire și am primit atunci când mă așteptam cel mai puțin, lucru care m-a făcut să înțeleg că anumite lucruri vin atunci când ești pregătit să le primești în viața ta, nu atunci când ți le dorești.

Într-o zi am cerut soluția unei probleme, răspunsul la o întrebare, calea de ieșire dintr-un impas …..și mi-am dat seama că nu știu ce să cer exact. Și am considerat că am cerut de prea multe ori în mod greșit, iar faptul că nu am primit ceea ce așteptam m-a surprins în mod dezamăgitor. Poate nu am știut ce să cer, poate nu am înțeles exact situația sau poate am interpretat în mod greșit starea de necesitate în care mă aflam.

Apoi, la un moment dat, nu am mai cerut nimic o bună perioadă de timp, de teamă că, oricum nu voi primi.
Dar nu aceasta era cea mai bună cale. Și am început să cer lucrurile care mi-ar fi de folos, indiferent care ar fi acelea.

Din cele bune am învățat ce înseamnă recunoștința, bucuria, împlinirea, frumosul și speranța, iar din cele rele am învățat ce înseamnă puterea, nădejdea, ajutorul….

Cele bune ne surprind în mod plăcut, cele rele ne găsesc, oriunde ne-am ascunde….
Nu întotdeauna ceea ce cerem va coincide cu ceea ce vom primi, dar întotdeauna ceea ce vom primi ne va fi de folos, ne va da putere și ne va ajuta să putem merge mai departe.

"Sunt o parte din tot ceea ce am gasit in drumul meu" - Alfred Tennyson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.