Tu ce faci de Rev? Sa-mi spuneti, dragi cititori, daca pur si simplu nu va vine sa va trantiti in zapada, noroi, iarba si sa va tavaliti de nervi. Incepe sezonul. Nu neaparat sezonul daruirii, pacii si linistii ci sezonul in care lumea din jur te face sa te simti singur, plouat sau nins si „degeaba”.
Dar totusi exista metode de a combate acest sezon. Cum? Pai hai sa vedem!

Nici nu a inceput bine luna Noiembrie si cred ca am auzit de cel  putin 5 ori intrebarea-capcana: tu ce faci de Rev? Ca sa nu ziceti ca sunt un om „hâtru” am sa va explic prima data ce nu este in regula cu aceasta intrebare.

Mi s-a intamplat sa fiu intrebata in luna Iunie ce am de gand sa fac in luna Decembrie, mai precis in preajma zilelor de 30/31/1. Probabil ca unii oameni stiu. Probabil ca lor le place sa-si planifice toata viata sau se tem ca vor fi rezervate toate cabanele si ei vor ramane pe dinafara. Nu cu acesti oameni am o problema.

Dar sunt oamenii aceia care te intreaba: „Ce faci de Rev?” si in urmatoarea secunda incep sa se laude cu planurile lor extra…ordinare. Vedeti, voi, ii ascultam pe cei din jur din ce in ce mai putin si ii fortam sa ne indure povestile din ce in ce mai mult. Ce vreau sa zic prin asta? Nu mai exista dialog ci doar monolog.

Intrebarea cu pricina invita de cele mai multe ori un monolog, in zilele noastre stralucite si chiar daca cealalta persoana indrazneste sa zica: „Aaa….pai si eu ma duc la – -” e intrerupta cu ardoare: „DA! dar la noi este masa numai XXX lei si sunt incluse si artificile, si sa vezi ca bla bla bla”.

Mai mult decat atat, conversatia devine un ping-pong cu lasere si mitraliere, un adevarat razboi ca cel invingator sa fie sigur ca el isi va petrece cel mai bun, cel mai ieftin Revelion din sat.

Un alt lucru suparator la aceasta intrebare este ca din start il obliga pe ” raspunsel” sa faca ceva de Rev, domnule. Sa isi coaca mintea si sa-si ucida banii ca atunci cand prietenii, colegii sau rudele il intreaba ce face de Rev sa aiba ce raspunde, sa nu cada el de om jalnic. Si in cazul in care nu are unde, cu cine, de ce sa isi faca asemenea planuri ramane saracul „raspunsel” pe dinafara.

Chiar si pentru acei oameni care nu merg la cabana, restaurant sau club de Revelion exista o speranta! Si ei se pot distra si primi noul An cu aceeasi betie superficiala ca tihnitul de la cabana.

Tot plimbandu-ma pe Internet am dat de oameni care scriu psihologiilor si consilierilor de viata: „cum sa trec cu bine de sarbatorile de iarna?” sau „cum sa indur singuratatea in acele zile?”

M-a palit o tristete acuta. Imi dau seama ca presiunea societatii ii duce pe unii oameni in depresie si la tot felul de boli mintale. Am spus de mii de ori ca singuratatea nu este egala cu abandonarea sau cu tristetea, cu inutilitatea. Singuratatea e pur si simplu CEA MAI BUNA OPORTUNITATE pe care ti-o da Universul ca sa ai grija de tine si sa faci ce-ti place.

Asa ca, pentru acei oameni care se trezesc fara planuri de Revelion, am pus cap la cap o lista mica dar voinica:

Ce sa faci de Revelion cand toata lumea e plecata

Imbraca-le casele, gradinile sau presul in hartie igienica. Glumesc!!!

Revenim.

1.Pregateste-ti ospatul

Toate fripturile si salatele sunt la dispozitia ta. Pregateste-ti platouri pe masa din bucatarie, nu uita de prajituri si bautura! Sticla de sampanie si paharul sa fie la indemana pentru cand bat ceasurile 12.

2. Gaseste-ti muzica potrivita

Cea mai tare muzica pentru buna dispozitie este muzica aniilor ’80 si ’90. Era Disco. Hopa, ca deja incep sa dansez. Si asta e partea cea mai tare- poti sa dansezi in ce stil vrei tu ca nimeni nu te judeca. Ai grija sa nu te lovesti de mobila sau sa dai peste ceva scump.

3. Infofoleste-te la un film, pe canapea

La cate filme misto au aparut in 2016 cred ca nu ai mers la toate la cinema. Fa un maraton din serialul preferat sau prinde o trilogie care sa te binedispuna. Nu uita sa-ti umpli bratele de mancare, prajituri si sucuri. Daca ai si un animal de companie, fa-i loc langa tine.

4. Apeleaza la bunatatea institutilor publice

In toate orasele se strang oamenii, primarii, consilierii in mijlocul orasului si asista la un concert, sampanie si spectacol de artificii. Daca vrei sa iesi afara din casa, imbraca-te bine si viziteaza centrul orasului. Vei vedea ca sunt multi oameni care stau acasa de Revelion.

5. Credinta – o solutie „cinstita”

Daca esti o persoana religioasa sau vrei sa te conectezi la divinitate, du-te la slujba de Anul Nou care nu dureaza mai mult de o ora-doua. Enoriasii vor primi cozonaci, sampanie, vor auzi poate si vedea artificile. Dupa ce te intorci acasa, mai bea un pahar de sampanie, da-i drumul la muzica Disco si fa aerobic (adica danseaza). Tine si o capatana de usturoi in buzunar ca sa alunge spiritele rele. Imbraca-te in rosu sau culori aprinse ca sa atraga energiile pozitive.

Cam asta e lista pe care am reusit sa o compun pentru toti cititorii, indiferent de varsta. Daca aveti si alte idei pentru singuratici sau oameni fara planuri de Rev, aruncati-le in commenturi.

Aaa, stati asa!

Exista anumite superstitii de Anul Nou asa ca nu aruncati nimic, nici gunoiul in ziua cu pricina ca sa nu va fuga norocul.

Blonzii si roscati nu au voie sa intre primii in casa pentru ca aduc ghinion. Rasistilor…si daca omul e singur? Sa astepte in fata usii? Brunetii cica aduc noroc, asa ca pescuiti un brunet/bruneta de afara si bagatii primii in casa, dupa aia dati-i afara. Glumesc! Nu faceti asta! Intrati in casa linistiti!

Mai erau ceva superstitii rasiste si discriminatorii cu femeile si barbatii, cu pestii sau porcii, dar ce conteaza?!

Important e ca in noaptea de Revelion sa te incarci cu voie buna, curaj si ambitie pentru ce urmeaza in 2017.

Hai, noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.