masa de biliard

Tocmai v-ați decis să vă cumpărați o masă de biliard, dar nu știți mai nimic despre ce înseamnă o astfel de masă? Nici o problemă, deoarece, în rândurile care urmează, vă voi oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a putea face o achiziție cât mai potrivită și mai inteligentă.

În primul rând, trebuie să știți exact de ce buget dispuneți. Câți bani vreți să cheltuiți pe o masă nouă de biliard? Unele mese sunt relativ ieftine, putând fi cumpărate cu câteva sute de lei (sau euro, după caz), în timp ce altele pot ajunge să coste peste 10000 de lei!

Apoi, al doilea lucru important de care trebuie să țineți cont, este mărimea mesei în cauză. Unde urmează să puneți această masă? Se va potrivi ea în locul respectiv? Veți avea suficient loc să vă mișcați în jurul ei și să jucați biliard confortabil, fără să loviți pereții sau alte obiecte ori persoane cu tacul? Ideal ar fi să mai lăsați o distanță de cel puțin 12-13 centimetri între laturile mesei de biliard și perete sau obiectele aflate în jurul acesteia.

Acum că ați stabilit deja bugetul și mărimea mesei pe care o doriți, mai rămâne doar să o achiziționați. Nu vă grăbiți! Mai întâi de toate, trebuie să vă hotărâți de unde o veți cumpăra. Dacă nu aveți bani suficienți, o puteți lua la mâna a doua, de pe siteuri de anunțuri gratuite sau de pe siteuri de licitații gen Okazii.ro (sau EBay.com, dacă doriți să cumpărați un anumit model care nu se găsește în România).

De asemenea, dacă dispuneți de un buget suficient de mare pentru a cumpăra o masă nouă, atunci trebuie să vă interesați cam care sunt cele mai bune magazine (inclusiv online) care se ocupă cu vânzarea articolelor de biliard. Care au cele mai bune oferte? Unde sunt cele mai bune prețuri? Unde se găsesc cele mai bune mese, tacuri etc.?

Fiți atenți la aceste detalii, indiferent de unde cumpărați masa de biliard, pentru a nu întâmpina probleme ulterior!

În al patrulea rând, trebuie să mai știți și cum veți aduce acea masă de biliard la voi acasă. Chiar dacă o cumpărați de la un magazin care este în orașul vostru, tot trebuie să o transportați cu ceva până acasă. N-o puteți lua, pur și simplu, în brațe și să plecați cu ea, deoarece o masă de biliard este destul de grea!

Dacă există posibilitatea, încercați să aduceți acea masă dezasamblată la voi acasă și cereți celor care v-au livrat-o s-o monteze pentru voi. În acest fel, nu riscați să deteriorați, să stricați sau să rupeți masa în vreun fel. Mai mult, nu riscați nici să vă răniți pe voi înșivă sau pe alte persoane din jurul vostru.

Mai există încă un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o masă de biliard, și anume calitatea acesteia. Nu contează că o luați la mâna a doua sau nouă, de preferat ar fi s-o puteți inspecta înainte de a da banii pe ea.

Fiți atenți chiar și la cele mai mici detalii și urmăriți să vedeți dacă masa se prezintă într-o stare bună, sau dacă prezintă urme de lovituri, zgârieturi, ștersături sau crăpături. Suprafața de joc este bună? Este solidă? Pânza de pe acea suprafață este în stare bună, sau trebuie înlocuită?

Uitați-vă și la buzunarele găurilor, sunt acestea intacte sau necesită să fie înlocuite (în cazul unei mese luate la mâna a doua)? Dacă da, atunci costul înlocuirii lor depinde de materialul din care sunt făcute.

Dacă sunt de plastic sau din orice alt material mai ieftin, atunci înlocuirea lor nu va costa mult. În schimb, dacă sunt făcute dintr-un material mai pretențios, gen piele, atunci nu veți mai scăpa fără să dați mulți bani pe schimbarea lor.

Nu sunteți încă siguri ce alegere să faceți? Tot nu v-ați lămurit îndeajuns? Atunci cel mai bine este să luați legătura cu un expert sau cu un magazin profesionist ( cauta magazinul in acest  director de magazine online ) de articole de biliard, care să vă ofere și mai multe informații legate de achiziționarea unei mese de biliard!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.