Ce spun, de fapt, femeile

În relațiile cu bărbații, există niște mituri despre femei, cum că ar avea mintea puțin sucită sau întortocheată și că ele, de fapt, n-ar spune ce spun de fapt, sau, că ceea ce vor să spună, spun într-un mod ocolitor.. Știți voi, părerea aceea că „nu”-ul este „da” și invers……deja v-am băgat în ceață, iar femeile zâmbesc complice, pentru că înțeleg perfect ceea ce vreau să spun.

Adevărul este că, de multe ori, încercăm să transmitem fără cuvinte niște stări sau părem că nu reacționăm, deși stăm la pândă sau suntem gata de atac! Iar aparența nu trădează deloc mistuitorul foc interior și mulți bărbați se întreabă ce-o fi în căpșorul unei femei…

Ceea ce vreau să subliniez este faptul că nu este deloc un lucru rău să faci pe proasta la momentul potrivit sau să pui puțin spațiu și timp între acțiunea celuilalt și reacția ta, lucru pe care unele dintre femei îl stăpânesc, din fericire, foarte bine!

De exemplu, dacă nu răspund la răutăți, nu înseamnă că sunt lipsită de metode de reacție. De fapt, încerc doar să evit o ceartă iminentă.

Dacă folosesc într-o discuție cuvântul „poate”, nu înseamnă că nu știu ce vreau. De fapt, înseamnă că am și eu o părere, alta decât a ta, dar caut modalitatea cea mai potrivită de a ți-o spune.

Dacă plâng, nu înseamnă că sunt „slabă„. De fapt, înseamnă doar că am obosit să fiu tot timpul puternică.

Dacă mă las prostită, nu înseamnă că nu am observat. De fapt, am devenit curioasă, să văd până unde poți merge.

Dacă îți mai acord o șansă după ce ai greșit, nu înseamnă că o vei primi și pe a doua. De fapt, ți-am acordat circumstanțe atenuante și am împărțit vina pe jumătate.

Dacă nu îți dau papucii după prima infidelitate, nu înseamnă că îmi pasă neapărat de gura lumii. De fapt, poate chiar țin la tine.

Dacă am nevoie de o îmbrățișare, nu înseamnă că sunt neajutorată. De fapt, poate sunt extenuată sau poate am nevoie de puțină tandrețe.

Dacă par rece, nu înseamnă că sunt indiferentă. De fapt, încerc să mă distanțez puțin de problemă, ca să o pot vedea în ansamblul și în toată amploarea ei.

Dacă am două posibile soluții pentru aceeași problemă, nu înseamnă că nu știu ce vreau. De fapt, ambele mi se par posibile pentru problema dată și îmi este greu să aleg.

femeie

Dacă țip, nu înseamnă că sunt isterică. De fapt, este posibil să fiu foarte nervoasă sau să îmi doresc să mă și asculți, dar și să auzi ce vreau să îți spun. Iar dacă țipi și tu la mine, este destul de clar faptul că vreau să te acopăr.

Dacă pun întrebări suplimentare nu înseamnă că sunt bătută în cap. De fapt, cer mai multe amănunte ca să nu tratez superficial amărâta aia de problemă cu care mă bați la cap.

Dacă refuz să vorbesc, nu înseamnă că nu am ce spune. De fapt, poate amân doar puțin momentul discuției, din simplul motiv de a ne mai calma amândoi.

Dacă dau din plâns în râs nu înseamnă că sunt labilă psihic. De fapt, poate nici nu eram foarte supărată….dar, în funcție de situație, este posibil și să port o parte din vină și atunci vreau să aplanez repede conflictul.

Dacă îmi doresc mai mult de la relație, nu înseamnă că îmi hrănesc iluziile. De fapt, îmi întrețin speranțele.

Dacă spun „nu” vreunei propuneri, nu înseamnă nici că sunt mândră, nici că îmi este rușine să spun „da”. De fapt, un „nu” este un simplu „nu”!

Deși par distantă, doar privesc în ansamblu.

Deși par rece, este doar o carcasă.

Deși par insensibilă, este doar o aparență.

Deși inima îmi pare a fi de gheață, pot fi un vulcan.

Deși par dură, este doar o impresie: sunt delicată ca o floare de lotus, diafană ca o tuberoză, grațioasă ca o lalea, gingașă ca un ghiocel și discretă ca o margaretă!

Atunci când sunt convinsă că am dreptate, aduc argumente și merg până în pânzele albe. Se cheamă consecvență!

Atunci când ofer credit cuiva, sunt gata să merg alături de acea persoană până la capătul lumii. Se cheamă încredere!

cuplu fericitAtunci când iert, înseamnă că am și uitat. Și merg mai departe fără să privesc înapoi. Se cheamă respect!

Atunci când dau o șansă cuiva și îmi deschid inima, sper din toată inima ca acea persoană să nu o irosească și să nu mă dezamăgească. Se cheamă iubire!

Știu că multe din reacțiile sau atitudinile femeilor nu sunt pe deplin înțelese de bărbați, dar nu vă cerem decât să nu vă pripiți să le interpretați, ci doar să aveți răbdare cu noi. Indiferent de prima reacție sau non-reacție, fiecare femeie știe exact să transmită ceea ce dorește să fie receptat.

Sunt convinsă că pare extrem de complicat, dar așa suntem plămădite: dintr-un aluat cu multe ingrediente și după o rețetă complicată…..dar, într-un final, suntem irezistibile! Și asta o spuneți chiar voi, bărbații….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.