Se știe că, la începutul unei relații, fiecare dintre noi încearcă să proiecteze înspre celălalt o anumită imagine care să îi arate partenerului o față cât mai agreabilă, doar că, în timp, femeile își scot gheruțele, iar bărbații își scot la înaintare indiferența. În definitiv, te-am cucerit, m-ai cucerit așa că, ce mai vrei?

Dar stai, că nu este chiar așa de simplu pe cât pare și există lucruri care se acutizează, dacă nu sunt tratate cu atenția cuvenită.

După cum bine se știe, femeile sunt capricioase, îndărătnice, cârcotașe, hachițoase și schimbătoare. Unele…. Altele, însă, sunt toate cele de mai-nainte, dar cu un „foarte”…. în față! Oh, yes, it’s true! Și asta o spune o femeie!

Săracii de voi, bărbații, câteodată mi-e milă când mă gândesc prin ce treceți cu noi, pentru că, fiecare femeie, oricât ar fi ea de cerebrală, tot are măcar un mic reproș sau măcar o constatare cât de mică de adresat bărbatului ei, chiar și în glumă!

Dacă stau să mă gândesc bine, nu știu dacă un bărbat are trei, cel mult patru comentarii de făcut la adresa nevestei și asta doar dacă este prea nemulțumit sau influențabil.

Dar, asta este ziua voastră norocoasă! Am de gând să le țin piept femeilor, iar vouă partea, pentru că, fie vorba între noi, câteodată sunteți niște „biete victime”!

Așa că, am făcut o listă cu cele mai folosite „reproșuri” sau „aluzii” ori „nemulțumiri” sau „comentarii” ale femeilor, la adresa bărbaților. Puteți să le ziceți cum vreți, sunt unul și același lucru: cârcoteli!

1. „Nu duci niciodată gunoiul!”

Asta poate lua diferite forme: nu iei niciodată pâine, nu faci piața niciodată de bună voie, nu vii acasă nici măcar cu o roșie, dar ceri salată la friptură, nu cumperi un amărât de bec, etc.. Dacă o contrazici, va începe o lungă pledoarie despre femeia care le face pe toate singură și nici ea nu înțelege de ce s-a măritat, despre maică-sa care a avertizat-o că nu pari să fii un om cu inițiativă…..eheheeeee…se pot spune muuuuulte despre tine, dacă ne gândim puțin! Glumesc, evident! Ești un om extraordinar, doar că, nu duci gunoiul când trebuie…. Nici să nu te gândești să faci „greșeala începătorului” și să o scapi pe aia cu „nu era rândul meu”….am vești proaste: la dus gunoiul este doar rândul tău!

2. „Ți-am zis eu!….”

Asta merge în orice împrejurare: ți-a zis să o iei la dreapta și tu ai făcut la stânga, pentru că nu ai fost atent că era vorba despre „cealaltă dreaptă”, ți-a zis să nu faci ceva pentru că nu va ieși bine, ți-a zis să nu îi mai povestești maică-ti ce planuri vă faceți voi, etc.. Dacă ți-a zis că „ți-a zis”, nu are rost să te gândești când s-a întâmplat, iar dacă întrebi cu voce tare, ești ca și mâncat. Îți va evidenția faptul că, după ce că nu o asculți, mai ești și uituc! Ea vorbește, iar pe tine te doare fix la bască….. Deci, las-o așa cum a picat. Dă din cap aprobator, regretă fapta comisă și promite-i că nu se va mai repeta….

3. „Nu mă mai iubești”

Asta este clasică. Și invariabilă! O folosim toate. Dar, ăsta este curat șantaj sentimental, să știi. Și cred că știți cu toții, de vreme ce, cu cea mai mare plăcere vă lăsați copleșiți de două lacrimi amărâte, un botic pus, trei bătăi iuți din gene sau o nemărginită tristețe în ochișorii noștri. Dar, ca leac, ca să dregi știi-tu-ce cu busuioc, poți să o iei și în brațe și să îi șoptești la ureche cât de mult o iubești sau cât de bine îi stă supărată, că asta dă cu pace în familie de fiecare dată! Eventual, poți face și o glumă sau două, pentru că ne place să dăm din plâns în râs și asta nu pentru că suntem instabile, așa cum în mod eronat cred unii, ci pentru simplul fapt să nici măcar nu eram supărate pe voi la modul serios! Și-apoi, o mai zicem și așa, preventiv….în definitiv, ați făcut voi ceva, doar că, încă nu am descoperit!times-square-hotel-1925

4. „Tu numi aduci niciodată flori”

Dumnezeule mare! Ori s-a uitat la vreun film de dragoste, ori a dat din greșeală de fotografiile de la nunta voastră, ori prietena ei cea mai bună s-a lăudat că a primit flori de la soțul ei…. Aici este cu dus și-ntors: dacă vii cu flori de bunăvoie, înseamnă că ai făcut ceva; dacă nu vii cu flori niciodată, înseamnă că ești ori zgârcit, ori o neglijezi; dacă vii cu flori a doua zi după reproș, nu le mai vrea, pentru că i le-ai adus pentru că ți-a reproșat, nu pentru că a fost ideea ta. Nu știu ce să zic, fă cum te taie capul, numai vino cu câte o buruiană acasă din când în când! Habar n-am de ce ne place să primim flori, așa, câteodată…

5. „Nu îmi accepți prietenele (sau prietenii)!”

Tălică, asta seamănă cu cealaltă. Tot ce începe cu „nu…” reprezintă negativismul tău de mascul, opoziția și faptul că ești contra, așa în general! Doar că, evidențiază încăpățânarea ta de catârcă bătrână de a nu-i accepta prietenele sau prietenii, doar așa, ca să ai ce critica. Una este prea grasă, alta prea slabă, cealaltă face pe deșteapta, aia are bărbatul bețivan și tu nu suporți bețivii, etc….. Nu că prietenii tăi ar fi mai cu moț…. Și, apropo de prietenii tăi, vezi că….

6. „Ieși cam des cu prietenii la bere!”

Asta s-ar traduce cam așa: sigur ieși cu prietenii? Și dacă da, sigur ieșiți la „bere”? Îhm…..blondă sau brună??…. Aici nu știu ce să zic. Ca să o convingi, nu merge să vii cu unul dintre prieteni ca să confirme autenticitatea ieșirilor voastre la bere, pentru că, până și noi, femeile, ne-am prins că vă acoperiți unul pe altul indiferent de circumstanțe…..Așa că, indicat ar fi ca, de la ieșirile la bere să vii acasă mirosind a …bere. Cât mai a ….bere! Pe de altă parte, însă, vezi că asta mai înseamnă și că îți faci timp doar pentru prieteni, mult mai des decât pentru ea. Așa că, ia-o de mână din când în când și ieșiti la câte o plimbărică…doar voi doi, ca doi porumbei!

7. „Așa faci mereu planuri (sau schimbări de planuri) în ultima clipă!”

Offff….când o să înțelegeți voi, bărbații, că unei femei ideea de plan făcut din timp îi dă un motiv de siguranță (deși naiba știe la ce ne trebuie siguranța asta!), în timp ce schimbările bruște de plan ne dau cu panică?? Și-apoi, dacă încă nu ai înțeles că ei îi trebuie vreo două zile ca să își aleagă ținuta, accesoriile și coafura și, în ziua cu pricina vreo trei ore ca să fie gata, atunci să nu te miri dacă se uită panicată la tine când vii cu idei din astea sau îi dai vestea la telefon cam așa: „Iubito, sunt pe drum. Vin să te iau să mergem nu-știu-unde!”…. Și mereu faci așa!! Ți-am mai zis!

8. „Chiar trebuie le fac pe toate singură?”

Chiar așa….aici sunt tentată să înclin balanța dreptății în favoarea ei. Aici va începe o lungă pledoarie despre tine și cât de drăguț erai la început, despre cum îți lași acum lucrurile înșirate, despre sprijin, ajutorul reciproc, despre cât de firavă este ea și cât de puternic ești tu, despre borcanele de compot pe care nu le poate desface singură, dar poate avea grijă de copii, facturi, cumpărături, serviciu, casă, curățenie, călcat, spălat, mâncare, etc…. Nu râde, că tot firavă și delicată este! În definitiv, cuvintele celebre „la bine și la greu” nu reprezintă decât un slogan? Problema este că ea nu vrea să fie ajutată de copii, de mamă sau de soacră, ci de tine. Tu, cel care o iubești și care ai merge până în pânzele albe pentru ea și dorințele ei, nu-i așa? Așa este, nu??…. Nu prea…..înțeleg perfect. Glumesc. Știu sigur că ai face multe pentru ea. Până când? Ei, până când….ce întrebare! Până la…..divorț!

Și lista rămâne deschisă. Dacă mai știți voi și altele, puteți să le înșirați în continuare. Mie mi s-a părut că acestea ar fi cele mai folosite de femei, adevărate „arme albe”….

Acestea fiind zise, spuse și explicate, dacă am reușit să elucidez vreun mister, bine. Dacă nu, sper doar să nu vă fi bulversat mai tare! Sau să le fi supărat pe femei….

Aș mai avea de adăugat doar două mici sfaturi, sugestii sau idei (cum vreți să le apreciați). Pentru sănătatea dvs., pentru o viață sănătoasă în familie și pentru un trai îndelungat împreună, respectați două reguli simple:

1. N-o contraziceți niciodată, dar niciodată, când sunteți în bucătărie și ea taie ceapa (ceapa dăunează grav sănătății!)!
2. Nu vorbiți în somn!

În rest, faceți ce vă dictează inspirația, hormonii sau orgoliul!

Sau treceți la Planul B! Care Plan B??…..găsiți voi ceva, sunt sigură de acest lucru!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.