Oare ce am face dacă am ști încă de la începutul unei relații ce va urma sau cum va fi?

Cum afli dacă persoana pe care tocmai ai întâlnit-o este potrivită sau nu pentru tine?

Cine îți poate spune să te oprești pentru că ai găsit ce ți se potrivește cel mai bine, sau că trebuie să mergi mai departe, pentru că există acolo, undeva, un „altcineva” cu care urmează să îți trăiești povestea?

Iată un început de poveste:

„Ne-am cunoscut acum câțiva ani…mă rog, sunt destui, deși nu suficient de mulți. N-a fost iubire încă de la început. Atracție și plăcerea de a fi împreună, subiecte de discuție care s-au legat, apoi am început să construim încet: câte un zambet, o întâlnire, un film, o floare, o plimbare, o mică dispută, un telefon de împăcare… Ceea ce m-a frapat încă de la început a fost faptul că m-a ținut de mână încă de la prima întâlnire, apoi nu mi-a mai dat drumul! A urmat prima vacanță împreună….și au tot urmat….și sper să tot urmeze….”

E o poveste clasică. Simplă…. Poate toate poveștile solide de iubire încep așa…. Povestea are filmul ei care rulează câte un episod în fiecare zi.

Ceea ce cred eu este că, indiferent cum începe, o relație solidă se construiește treptat, în timp. Nu cred în dragoste secerătoare la prima vedere, care îți înmoaie genunchii de emoție și te face să tremuri într-un mod tâmp….prostii!

După tatonări și dislocări de idei mai mult sau mai puțin preconcepute și după ce mare parte din teoriile tale despre viață ți se răstoarnă și ți se reclădesc succesiv, lumea voastră începe să prindă contur.

Începeți să deveniți un „eu” și „tu”, când împreună, când separați, apoi un”noi” timid, apoi un „eutu”…. La un moment dat însă, ți se propune: „Ia loc lângă mine și suportă-mă vreo 20-30 de ani cel puțin…exact așa cum sunt!”

Atunci când, în timp ce vă priviți în oglindă, îți spune că el vede doi bătrînei simpatici care își zâmbesc, acela trebuie să fie momentul decisiv. Dacă nu ai înțeles în acea clipă că te iubește și că vrea să prelungească momentul cât mai mult, înseamnă ori că nu îl iubești și tu, ori că trăiești în filmul tău…ești în lumea ta și cauți altceva….

Dacă îl iubești, ia loc lângă el în trenul vieții voastre și pleacă cu el la drum. Nu îl ține în genunchi mai mult de douăzeci de minute cu inelul în mână, că îl lasă oasele…..

Poate nu e bărbatul ideal, dar te iubește! Doar te-a invitat în inima, în sufletul, în viața lui să o invadezi cum poți tu mai bine: cu toanele, cu tabierurile, cu geloziile tale la care, apropo, ai face bine să renunți până nu îi trece prin minte să îți dea motive întemeiate. Fii femeia care iubește fără să fie geloasă și vei vedea diferența între timpul irosit cu scotoceli prin telefon, agende și buzunare și cel petrecut făcând planuri cum să îl surprinzi în mod plăcut ….. Și așteaptă-l zâmbind. Întotdeauna!

Dacă te-ai hotărât și ai plecat cu el la drum, atunci învață să îl asculți mai ales atunci când tace, pentru că, de multe ori, un bărbat îți spune mai multe atunci când nu îți spune nimic. În schimb, îți va demonstra multe lucruri. Așa sunt ei…. Un bărbat este de cele mai multe ori în competiție chiar și cu el însuși, pentru că mereu va vrea să demostreze ceva…și întotdeauna va avea câte ceva de demonstrat…. Nu e nimic rău în asta, câtă vreme este unul rațional. Nici nu am vrea unul nepăsător lângă noi….

Drumul în cuplu nu este simplu întotdeauna, deși se spune că este mai ușor în doi. În doi problemele ar trebui împărțite la doi, iar fericirea înmulțită măcar cu doi!

Să trăiești în cuplu poate fi considerată o adevărată artă, pentru că nu oricine poate. Nu suntem toți apți să trăim în doi, să ne descurcăm sau să performăm în doi….

Ideea ar fi să reușești să transformi idila în atracție, atracția în relație și relația într-o poveste pe care să o depeni cu nepoții la gura focului.

Păcat că nu exista un „rețetar” al relațiilor reușite și de durată, așa cum există cărți de bucate!

Pe de altă parte însă, fiecare relație este unică și frumoasă, cu excepția propriei povești de dragoste, care este favorită!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.