slabire

Cu toții avem potențialul de a face schimbări pozitive în viața noastră. Ele par mult mai ușoare atunci când ne folosim de un plan bun de slăbit și când reușim să le încorporăm în mod corect. Câteva dintre schimbările acestea sunt scăderea stărilor de anxietate, odihna (somnul) optimă și consumarea unor alimente sănătoase.

Stresul și tensiunile la care suntem supuși zi de zi ne fac să luăm în greutate în mai multe feluri. Unul dintre ele este reprezentat de creșterea nivelului de cortizol din organism, care ne încetinește metabolismul. Când rata metabolică este scăzută, corpul uman va folosi mai puține calorii. Drept consecință, de fiecare dată când o persoană nu consumă mai puține calorii, se îngrașă.

O altă modalitate prin care stresul duce la probleme de greutate este atunci când un individ începe să mănânce prea mult, pentru a face față mai ușor situațiilor stresante din viața sa. Aceștia sunt aproape mereu flămânzi și simt nevoia să mănânce de fiecare dată când se află sub presiune. După cum era de așteptat, alimentele consumate de ei în acest caz nu sunt deloc sănătoase.

În loc să mănânce fructe și legume sănătoase, oamenii stresați se vor îndrepta întotdeauna către alimente cu grăsimi, sărate sau pline de zahăr (înghețată, chipsuri, batoane de ciocolată etc.). Ele conțin foarte multe ingrediente deloc bune pentru siluetă, care duc la apariția țesutului adipos.

Vestea bună este că există câteva schimbări pozitive pe care cineva le poate implementa în viața sa și care pot ajuta la reducerea stresului. Acestea sunt, printre altele, râsul, yoga, artele marțiale și muzica. Ele sunt strategii potrivite pentru eliminarea tensiunii, a stresului și a kilogramelor în plus.

În afară de modalitățile enumerate anterior, avem la dispoziție și somnul. Este foarte important să ne facem un program de odihnă corect pe timpul nopții. În medie, ar trebui să dormim măcar 8 ore pe noapte. Astfel, corpul are timp să proceseze corect alimentele consumate și nu le va mai transforma în celulită, reparând, în același timp, celulele afectate.

Studiile științifice au descoperit de multă vreme legătura dintre un somn agitat și creșterea în greutate. Când oamenii nu se odihnesc așa cum ar trebui, ei vor avea tendința să consume mai multe alimente pe timpul zilei. De aceea, după cum spuneam deja, trebuie să dormim cel puțin 8 ore, iar camera în care ne aflăm pe toată durata nopții trebuie să nu aibă nici un fel de lumină sau zgomot în ea.

Ultima schimbare pozitivă pe care o putem face în viața noastră, este înlocuirea alimentației sărace în nutrienți, nesănătoasă, cu una adecvată. Oricui îi va fi simplu să mănânce sănătos dacă vrea cu adevărat acest lucru și dacă este dispus să urmeze un plan de alimentație potrivit pentru el.

Alimentele sănătoase conțin multe minerale, antioxidanți și vitamine de care are nevoie corpul nostru, în timp ce alimentele nesănătoase au ingrediente pe care organismul uman nu le poate procesa corect și în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.