Toată lumea face greșeli. Dar indiferent cât de multă umilire, durere sau tristețe pot provoca, fiecare pas greșit ne ajută să învețăm și să creștem, și în cele din urmă să fim mai buni.
De fapt, unele greșeli sunt chiar necesare pentru viitorului tău succes – și ar trebui să le faci în timp ce ești încă tânăr.
Iată câteva greșeli necesare pe care toată lumea ar trebui să facă înainte de a împlini 30 de ani:
1 Întâlnește-te cu persoana nepotrivită.
Fie ca este vorba de o persoana „întâmplatoare” sau doar o alegere proasta , mai toată lumea a facut-o. Descoperind ceea ce nu vrei sa intalnesti mai tarziu in viata, va va ajuta sa faceți alegeri mai bune cu toate relațiile importante. Vă va ajuta sa învățați lucruri despre propriile valori și obiective in viață, despre care, probabil, nu ați fost conștienți.
2 Rămâi la un loc de munca teribil.
Chiar dacă șeful este oribil, iar salariul este rău, nu abandona pur și simplu. Mai rămâi la acest job și încearcă sa găsești o soluție – chiar dacă pare o alegere teribilă la momentul respectiv.
3Simțiți-vă îndreptățit, cel puțin odată.
Presupunând ca sunteți aproape sa primiți o avansare sau să vi se atribuie un proiect important sau să fiți numit șef de echipă, sunt toate greșeli care trebuie făcute cel puțin o dată. Învățând din aceste tipuri de greșeli vă vor reaminti sa nu luați lucrurile de la sine și să așteptați ca totul să vi se întindă pe tava pur și simplu.
4Fiți concediați.
Dacă ajungeți vreodată sa fiți concediați, cel mai bine este sa se întâmple in jurul vârstei de 20 de ani. dacă treceți printr-condiere cat timp sunteți tanăr poate fi o experienta de viata brutală, dar poate servi ca un mare semnal de alarma pentru schimbare, dacă a existat vreo problema de performantă.
Poate de asemenea servi și ca o înștiințare că ați ales cariera greșită – și mai bine sa aflați la 20 de ani decât la 40 de ani, nu?
5 Schimbați locul de munca de trei ori.
Acum , desigur poate nu va arăta bine pe CV-ul tău, dar prin încercarea a mai multor profesii vei obține o perspectivă mai clară a locului de muncă care vă definește cu adevărat.
6 Acceptă un loc de munca din motive greșite.
Poate fi din cauza banilor sau poate ca era singura opțiune la momentul respectiv. Învățarea acestei lecții mai devreme vă va ajuta să vă definiți principiile și valorile pentru o cariera împlinită pe termen lung.
7Spune tot ce ai pe suflet, fără a ţine cont sentimentele celorlalți din jur.
Spune tot ce ai pe suflet, fără a ţine cont sentimentele celorlalți din jur.
Făcând greșeala de a ofensa pe cineva profund, poate servi ca un apel de trezire pentru a fi mai empatici in jurul altora și totodată vă va ajuta să dezvoltați abilitatea de a comunica cu cei din jur.
8Ieşi cu prietenii tăi, chiar dacă ai de lucru.
Vei găsii întodeauna o modalitate de a termina proiectul la care lucrezi, dar nu veți găsi modalități de a retrăi acele momente speciale cu prietenii.
9Riscă totul.
Riscând totul pentru o anumită carieră sau relație romantica s-ar părea ca este o mare gresală pentru majoritate oamenilor, dar toată lumea ar trebuie sa facă o dată in viaţa lor acestă gresală. Poate sa dea rezultate. Si dacă nu, veți învăța cel puțin ceva din experientă, aşa că nu va fi o pierdere totală.
10 Fiți nepăsător.
Se întâmplă in mod firesc ,mai ales când ești tânăr, să stai pur și simplu fără sa faci nimic și să te aștepți că o sa-i multumeasti pe cei din jurul tău și că totul este ok. Dar, fiind prea nepăsător și să nu înveți să ceri ce ai nevoie poate duce la multe oportunități ratate – cu cât înveți lecția mai devreme, cu atât mai bine.
11Crezi că ai toate răspunsurile corecte.
Acesta este o greșeala pe care o vei repeta in mod constant in toată viata ta. De fiecare dată, veți fi cu un pas mai aproape de a realiza că nu aveți întotdeauna dreptate, aşa că este cel mai bine să începeți să vă gândiţi cât mai curând posibil.
12 Dați vina pe cineva pentru greșelile tale.
Ar trebuie sa te învinuiesc pe tine sau pe altcineva cel puțin o data. Vei realiza ca acest lucru nu este productiv.
13Gândiți-vă că greșelile sunt întotdeauna un lucru râu sau o reflecție personală a ta.
Gândiți-vă că greșelile sunt întotdeauna un lucru râu sau o reflecție personală a ta.
Greșelile sunt feedback-ul vieții – ele reprezintă o cercetare, fac parte din educația ta, ele reprezintă temelia necesară dezvoltării tale.
păcat de ingheţată …. în rest ai subliniat foarte bine toate greselilecare trebuiesc facute pana in 30 de ani. Păcat ca unii raman fixati in vremea comunismului si nu vad lucrurile putin mai altfel