experienta

Experientele sunt inevitabile, la fel cum este prima incercare de a conduce o bicicleta sau cand pleci pentru prima data de acasa, la fel se intampla si cu primul job la care ne angajam. Exista tendinta de a lucra inca de la varsta majoratului, iar acest lucru nu este privit ca un compromis, din contra, majoritatea tinerilor isi doresc sa aiba independenta de la o varsta destul de mica.

Primul lucru pe care il invatam este ca nu trebuie sa vedem o problema in faptul ca nu lucram intr-un domeniu la care am visat de mult timp. Experienta este cea care va determina daca ne potrivim sau nu unui anumit domeniu. Primul loc de munca nu presupune doar acumularea de experienta, ci si primul pas catre o cariera. Scopul acestuia este sa ne modeleze ca persoana si ca profesionist, ne provoaca sa aflam mai multe despre noi, sa iesim din zona de confort si cel mai important, ne ajuta in alegerile importante pe care le vom face in dezvoltarea profesionala.

Initiativa face diferenta. A-ti indeplinii task-urile intr-un timp util, este un aspect care face diferenta. Este natural sa devii selectiv si sa faci lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru tine, chiar daca acest lucru presupune renuntarea la iesirile cu prietenii.

Nu trebuie sa urmam intocmai planul stabilit. Primul loc de munca va conduce la sentimente de frustrare, fericire si dezamagire in acelasi timp. Ne invata sa alegem o anumita directie, modul in care se vor desfasura lucrurile in viata noastra si nu numai. Cu toate ca fiecare dintre noi a avut la un moment dat o viziune asupra carierei, nu trebuie sa fim dezamagiti, lucrurile evolueaza uneori incontrolabil, si atata timp cat sunt in favoarea noastra, cu siguranta ne vom indeplinii fiecare obiectiv.

Nu toti colegii sunt asa cum ne dorim. Acest lucru este absolut normal, pana la urma cu totii suntem diferiti, avem conceptii si opinii care de cele mai multe ori nu sunt impartasite si de ceilalti. Este esential sa nu ne lasam influentati sau stresati de comportamentul unui coleg, sa fim amabili si sa acordam cat mai putina atentie acestor momente. De cele mai multe ori, consideram ca avem o capacitatea buna de relationare cu cei din jur si pierdem din vedere etapa in care trebuie sa ne adaptam la un nou mediu, indiferent ca este vorba de munca sau cercul de prietenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.