imbunatatirea memoriei

De câte ori nu ți s-a întâmplat să mergi într-o cameră și să uiți pentru ce ai venit? Sau, și mai grav, de câte ori nu ai uitat zile de naștere sau materia de la un examen? Pentru a evita tot felul de situații jenante, dar și pentru a-ți îmbunătăți performanțele de la școală sau de la serviciu, nu ar fi rău să încerci câteva metode de a-ți îmbunătăți memoria.

imbunatatirea memoriei

Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a te asigura că nu vei mai uita nicio zi de naștere și că vei da cel mai bun randament în toate aspectele vieții tale.

Ia notițe

Dacă am nota numărul locului de parcare de la aeroport, de exemplu, nu am mai pierde mai bine de jumătate de oră încercând să reperăm mașina. Oprește-te o secundă din agitația vieții cotidiene și notează tot ce ți se pare important. Asta include și folosirea calendarului sau a agendei pentru a nota întâlnirile pe care le-ai programat.

Repetă

Da, ați ghicit! “Repetiția este mama învățăturii”, spune o vorbă din popor. Așadar, dacă cineva îți spune că își aniversează ziua de naștere săptămâna viitoare, repetă informația cu voce tare și gândește-te le ce anume ar trebui să îi urezi sau ce ar trebui sa ii cumperi (vezi pe Crazy Deals ce magazine ofera reduceri de ziua de nastere). Repetă asta de câteva ori și sigur îți vei aminti să îți feliciți prietenul de ziua lui.

Păstrează ordinea

Mulți oameni se plâng că și-au rătăcit cheile de la mașină, ochelarii sau telefonul. O idee bună pentru a evita astfel de incidente este să pui un coșuleț de răchită, un bol sau un raft aproape de ușă. Ai grijă să îți pui mereu obiectele utile acolo pentru a le avea la îndemână atunci când pleci de acasă.

Vizualizează

Crează-ți o imagine în minte pentru fiecare informație pe care trebuie să o reții. De exemplu, atunci când ai plătit o factură ai folosit un cec sau cash? Care a fost valoarea facturii? Cum arăta funcționarul care ți-a încasat banii? Încearcă să îți faci un film în minte pentru tot ce ai făcut mai important într-o zi. Astfel, îți vei aminti mult mai ușor detalii pe care altfel nu le-ai fi reținut.

Joacă-te

Folosește jocuri amuzante pentru a-ți îmbunătăți memoria. De exemplu, memorează lista de cumpărături în așa fel încât să rimeze și mai mult ca sigur nu vei uita niciun produs. De asemenea, poți să îți antrenezi creierul cu puzzle-uri, cuvinte încrucișate sau teste de cultură generală.

În afară de aceste sfaturi, cel mai important lucru atunci când vine vorba de performanțele creierului tău este antrenamentul. Nu te lăsa pradă telefonului, televizorului sau revistelor și încearcă să ai activități care să îți stimuleze creierul. Astfel, vei deveni posesorul unei memorii de invidiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.