fa un pas in cariera

Ai ramas blocat pe aceeasi pozitie la jobul tau si iti doresti neaparat sa schimbi ceva sau te simti pregatit pentru o promovare si nu stii ce trebuie sa faci mai exact? Dezvoltarea personala trebuie sa fie printre primele noastre obiective, de aceea cand vine vorba de o promovare ar trebuie sa invatam de la cei care au studiat si consiliat oameni sa faca un pas in cariera lor.
Donald Asher (vezi biografia carierei), un om cu 30 de ani de consiliere in modul de a te promova, autorul a 12 carti, incluzand Who Gets Promoted, Who Doesn’t, And Why, a ajuns la cateva concluzii pe vi le recomand.

Nu asteptati o recompensa

„Lumea este plina de oameni care produc cu sarguinta intr-un colt linistit”, spune consilierul de cariere si scriitor Donald Asher. „Acestia nu vor fi promovati”. Demonstrati ca puteti face un lucru de nivel superior.

Pregateste un coleg sa iti ia locul

Companiilor le place sa angajeze din exterior caci promovarea de din interior creeaza doua schimbari de personal in loc de unul singur. Pregatiti-va terenul!

Nu va faceti indispensabili.

Este intelept sa va faceti treaba in asa fel incat seful dumneavostra sa simta ca vreti in continuare sa va pastrati locul de munca.

Sincronizarea este la fel de importanta precum un talent.

Daca te poti face disponobil pentru un loc de munca important la un momentul oportun, vei avea un avantaj fata de cei care cauta acelasi job.

Aduna informatii despre planurile companiei dumneavostra.

Fiti atenti la toate informatiile care circula prin companie pentru a afla de oportunitati de avansare. De exemplu, daca stiti ca se deschide noi birouri in cateva luni, va puteti pozitiona pentru un job acolo.

Laudati-va saful dumneavoastra la conducere

Nu trece niciodata peste seful tau decat cu o singura exceptie: sa ii laudati munca pe care o face.

Nu refuza ofertele

La inceputul carierei tale, daca compania va ofera o noua pozitie, acceptati-o. Exista o regula nescrisa care spune ca daca refuzati o promovare odata, nu veti mai primi o alta.

Invata si acumuleaza noi abilitati.

Anticipati nevoile companiei si pregatiti-va din timp invatand noi abilitati.

Sper sa fie binevenite aceste sfaturi date de Donald Asher si sa aveti timp sa ii cititi si cartea „Who Gets Promoted, Who Doesn’t, And Why”.

In Romania cartea lui se poate comanda online de pe site-ul Libris.com ()

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.