Acasă Gastronomie Cum să faci cel mai bun tort pentru tine și familia ta

Cum să faci cel mai bun tort pentru tine și familia ta

702
0

Ți s-a întâmplat să găsești pe internet o rețetă minunată de tort, dar realitatea să te aducă rapid cu picioarele pe pământ? Fie că blatul a ieșit prea tare ori glazura prea amară, aceste detalii fac din tentativa ta de a le oferi celor dragi un desert spectaculos, un eșec total.

Dacă ești o persoană cu o experiență destul de vastă în bucătărie reproducerea unei rețete de pe internet, fie ea și una destul de complicată, nu poate fi destul de dificilă, însă dacă ești începător lucrurile se pot complica destul de tare.

Însă, ca în fiecare aspect al vieții, cu multă muncă și încercări ajungi să stăpânești noi tehnici și cunoștințe care să te ajute în atingerea scopului propus. Și în bucătărie lucrurile stau la fel. Cu cât exersezi mai mult, cu cât vei deveni mai experimentat.

Revenind la subiectul pregătirii unui tort deosebit pentru tine și familia ta, trebuie să știi că indiferent de rețetă, dacă respecți câteva reguli de bază privind coacerea și glazurarea poți obține un rezultat perfect de fiecare dată.

Iată, așadar, care sunt cele 4 reguli de aur pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pregătești un tort:

1. Mixează bine aluatul

Chiar dacă majoritatea rețetelor oferă destul de multe explicații în ceea ce privește ordinea în care trebuie amestecate ingredientele, este la fel de important și să știi ce tip de textură trebuie să obții și cât de bine să amesteci aluatul pentru a obține un blat pufos. De exemplu, dacă nu mixezi suficient de energic, în aluat pot rămâne cocoloașe de făină care, în timpul coacerii, se pot întări. Astfel, chiar dacă urmezi pașii descriși în rețetă, poți da greș dacă nu știi exact cum ar trebui să arate rezultatul final.

2. Atenție la tehnică!

Să spunem că ai terminat prima parte a rețetei, cea în care trebuie să pregătești compoziția pentru blat și că ai făcut-o așa cum trebuie. Dacă însă nu știi cum anume să pregătești tava pentru copt, faptul că trebuie tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină sau ce temperatură este cea mai potrivită pentru coacere, atunci rezultatul poate fi de-a dreptul dezamăgitor. Acordă atenție și acestor detalii pentru a avea ce decora mai târziu.

3. Temperatura potrivită

Amestecarea corectă ingredientelor potrivite nu îți garantează totuși obținerea unui blat de tort apropiat de perfecțiune. Pentru a ajunge acolo mai trebuie să treci și testul cuptorului. Alegerea temperaturii potrivite și a timpului ideal de coacere sunt elemente esențiale de luat în calcul atunci când coci un blat. Spre finalul timpului de coacere, nu uita să verifici starea blatului cu o scobitoare.

4. Crema și glazura ideale

Degeaba ai copt un blat perfect dacă nu știi cu ce tip de cremă sau glazură să îl ”înnobilezi”. Combinația perfectă între blat, cremă și glazura de deasupra îți va garanta un rezultat memorabil atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.