8 Alimente Pe Care Ar Trebui Să Le Consumi Mai Des: Ghidul Unui Nutriționist
Photo by Harry Grout on Unsplash

Verdețurile sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea, oferind o varietate de nutrienți esențiali, vitamine, minerale și antioxidanți. Swrajit Sarkar, conferențiar principal în domeniul nutriției la City, Universitatea din Londra, vă recomandă cu căldură să includeți mai multe din următoarele frunze de salată în dieta dumneavoastră.

Lista Super-Alimentelor

Spanac

Spanacul, disponibil tot anul, este o sursă bogată de fier, calciu, potasiu și vitaminele B6, C și K. Este, de asemenea, o bună sursă de antioxidanți, care pot reduce riscul multor boli, inclusiv boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Kale

Kale este bogat în micronutrienți importanți precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan și seleniu. De asemenea, oferă o gamă variată de vitamine, inclusiv vitaminele A, B, E, C și K.

Mangold

Mangoldul, cu gustul său ușor dulce, este o sursă excelentă de vitamine A și C. Chiar și o cantitate mică de mangold (aproximativ 175 de grame) poate satisface necesarul zilnic de vitamina K.

Collard greens

Collard greens sunt o sursă bună de luteină, importantă pentru sănătatea ochilor. Acestea sunt pline de vitaminele A și C și minerale precum calciu, fier, zinc, cupru și seleniu.

Rucola

Rucola, cunoscută și sub numele de arugula sau eruca, este bogată în nitrați, vitaminele K și C, calciu și polifenoli.

Salata romană

Salata romană, crocantă și cu un gust blând, este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, K, C și acidul folic (o vitamină B esențială în timpul sarcinii).

Nasturel

Nasturelul oferă o sursă bogată de vitamine A și C și antioxidanți. Cercetările sugerează că nasturelul ar putea fi un agent terapeutic în cancerul oral.

Bok choy

Bok choy, o varietate de varză chinezească albă, poate fi folosită în amestecuri la tigaie, supe, salate sau pur și simplu sotată ca garnitură.

Adăugând aceste verdețuri în dietă, îmi îmbunătățesc sănătatea, imunitatea și reduc riscul diverselor boli cronice. Sunt, de asemenea, sărace în calorii, făcându-le o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și gestioneze greutatea. Bucurați-vă de ele în salate, smoothie-uri, supe sau ca garnitură alături de mesele preferate.

Sursa articolului: sciencealert.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.