4 pasi pentru email-uri mai atractive

Mai traieste campania de marketing prin e-mail?

Oare care este rata de deschidere a mail-urilor de promovare?

Cum pot avea rezultate mai bune folosind e-mailul ca si metoda de comunicare cu oamenii, fie ei clienti, furnizori sau parteneri?

Digital Life Solutions îsi propune sa vina în ajutorul tau cu câteva sfaturi legate de e-mailuri. Mai exact, 4 pasi pentru a le face mai atractive.

Înainte de a trece la treaba, sa stabilim ce este rata de deschidere. Rata de deschidere o reprezinta numarul de mail-uri pe care utilizatorii le deschid, raportat la numarul de mail-uri pe care le trimit.

Cum se calculeaza aceasta rata? Simplu, prin împartirea numarului de mail-uri deschise la numarul de mail-uri respinse automat.

Care procentaj ar fi acceptabil? Conform specialistilor, o rata de deschidere decenta ar trebuie sa fie undeva la 15-25% pentru e-mail-uri de marketing. În functie de indicatorul tau actual, poti stabili daca mai ai de lucrat sau nu.

Acum sa trecem la cei 4 pasi:

1. Continutul de calitate.

Am dedicat un articol complet acestei teme, respectiv a importantei cunoasterii audientei. Desigur, nu poti împaca pe toata lumea, dar cu siguranta poti optimiza e-mail-ul pentru a nu ajunge direct la sectiunea de spam.

Poate ca folosesti o politica editoriala ce duce spre senzational, dar trebuie sa fii atent sa te diferentiezi si sa te gândesti si la audienta ta.

Gândeste-te, trimiti acele e-mail-uri catre niste oameni adevarati, nu catre niste adrese de mail. Oameni care gândesc si apreciaza, nu roboti. Asa ca, studiaza audienta înainte de a lansa urmatoarea campanie de e-mail marketing.

2. Titlul e-mail-ului.

Se spune ca prima impresie se face în primele 30 de secunde. De ce ar fi diferit atunci când vorbim despre e-mail-uri? Titlul va fi cu siguranta prima impresie facuta persoanei catre care ai trimis. De aceea este important sa fii extra grijuliu (sau grijulie) cu acest lucru.

Titlul trebuie sa fie suficient de interesant încât sa atraga atentia, dar care sa nu duca în zona de senzational si/sau de click-bait. Studiile arata ca aceste practici se fac de obicei de catre cei care au dificultati în a pastra o audienta si au tendinta de a fi o solutie pe termen scurt. Asa ca noi îti recomandam cu mare caldura sa stai departe de click-bait.

În schimb, daca mergi pe un titlu mai clasic, dar care sa fie croit special pe nevoile si dorintele audientei tale, vei avea un succes mult mai mare si mai de durata. Nu ai nevoie de titluri senzationale, ai nevoie doar de mesaje care sa fie „punct ochit, punct lovit”. Nu fi o mitraliera de e-mail-uri care trage la nimereala.

3. Dimensiunea mail-ului.

Cât de lung ar trebuie sa fie un e-mail de marketing? Apelam din nou la specialisti, iar rezultatele sugereaza faptul ca vei avea o rata de deschidere de 50% pentru e-mail-uri cuprinste între 50 si 125 de cuvinte. Trecem de 125 de cuvinte iar rata scade pâna la 36%.

Un alt factor important mentionat de catre specialisti îl reprezinta nivelul de limbaj din e-mail: Aparent, un limbaj colocvial, cu un nivel de liceu, va aduce cele mai bune rezultate. De cealalta parte a baricadei, un limbaj academic va scadea drastic interesul cititorilor. Iarasi, depinde de audienta ta.

4. Implica cititorul. Pune întrebari.

Dupa cum spuneam la primul punct, noi trimitem e-mail-uri catre oameni si nu catre adrese de e-mail. De aceea este esential sa stabilim o relatie de comunicare cu audienta/publicul.

Si cum putem face acest lucru mai bine decât prin a pune o întrebare? De a planta o idee în mintea oamenilor? De a-i face sa gândeasca? Textele de marketing nu mai sunt de mult timp de forma „Da click! Acum! Cumpara!”. Noi nu vindem nimic, noi doar ajutam oameni sa cumperi. Îi ajutam sa ia o decizie educata.

Iar pentru asta este important sa îi implicam si pe ei în acest proces. Din acest motiv este important sa punem si întrebari.

Acum ca am învatat despre rata de deschidere si despre e-mail marketing, care va fi prima strategie pe care o vei implementa?

Asteptam cu mare drag raspunsul tau, în rubrica de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.