Probabil daca sunteti la fel ca mine stati cu telefonul conectat mereu la internet si va verificati inbox-ul din cinci in cinci minute.

Daca acesta e cazul, probabil nici nu mai bagi in seama newsletter-ele care iti intra gramada luni dimineata.

Deja stii, lunea inbox-ul va fi bombardat cu tot felul de mailuri care nu te intereseaza.

Astfel, cand ar trebui sa trimiti un newsletter in asa fel incat sa nu ajunga instant sa calce pe nervi destinatarul?

Care parte a zilei?

Dupa cum vei auzi majoritatea specialistilor in email marketing, de marti pana joi intre 8 si 10 dimineata sau dupa orele de lucru, seara, cand angajatul e acasa, relaxat si are timp sa se uite peste email-uri.

Ok, hai sa ne gandim putin. Daca urmam aceasta teorie, vom trimite newsletter-e exact in acelasi timp cu toti ceilalti care le trimit.

Intrebarea e, ne dorim acest lucru? Nu tocmai.

Intentia noastra de baza e ca emailul sa fie citit. Astfel, ne putem folosi de aceasta informatie tocmai sa facem contrariul. Avand in vedere ca majoritatea se feresc sa trimita email-uri in timpul zilei de lucru, ai putea incerca sa faci tu acest lucru. La urma urmei, este vorba de informatii legate de lucru.

La ce ora?

S-a dovedit dupa mai multe studii de caz ca exista anumite ore moarte, cand nu se trimit newsletter-e. acestea sunt 11-12 p.m., 1-2 p.m. si 2-3 p.m. astfel, te-ai putea folosi de aceasta informatie ca sa incerci sa iti cresti sansele, trimitand email-uri exact intre aceste ore.

Probabil cel mai bun interval ar fi intre 2-3 p.m deoarece majoritatea au trecut deja de pauza de pranz si au bateriile putin mai incarcate, sansele fiind mai mari sa aiba o reactie pozitiva la un newsletter.

Daca nu vrei sa risti prea mult

Daca nu te incanta ideea sa trimiti email-uri exact atunci cand nimeni altcineva nu o face, de teama unui feedback negativ, exista si alte intervale orare care nu sunt foarte populare insa totusi folosite. Acestea ar fi 9-10 a.m., 10-11 a.m., 11-12 p.m. si 4-5 p.m.

Ai putea incerca intervalul 10-11 a.m. deoarece oamenii au ajuns deja la lucru si au putut sa treaca prin toate celelalte email-uri care le-au intrat in inbox din ziua precedenta. De asemenea, deja au trecut si peste cafeaua de dimineata deci sansele sunt mai mari sa iti citeasca email-ul.

Cand sa eviti sa trimiti email-uri?

S-a dovedit statistic ca cele mai rele perioade pentru a putea trimite un newsletter sunt intre 6-7 p.m. si 9-10 p.m. Totusi, cele mai multe reactii negative le-a avut intervalul 6-7 p.m. In concluzie, as recomanda sa eviti acest interval, daca nu vrei sa primesti un unsubscribe instant.

In care din zile?

Acum ca am lamurit care interval orar ar fi de preferat, sa ne axam pe zile. Aparent, cea mai votata pentru “cea mai proasta zi pentru a trimite newsletter-e” a fost joia.

A doua in linie este martea. Probabil acest lucru se intampla deoarece majoritatea considera ca aceste doua zile sunt cele mai potrivite pentru a lua legatura cu clientul, astfel, din nou, acestia se trezesc bombardati de o gramada de email-uri din toate partile. Nu vrei sa faci parte din aceasta trista majoritate. Despre ziua de luni se zice ca ar fi iadul email-ulilor. Lunea este oricum o zi dificila, hai sa cadem de acord.

Ok, astfel, probabil ai avea cele mai mari sanse de a fi citit intr-o zi de miercuri. Nu e chiar inceputul saptamanii si inca oamenii nu isi permit sa se gandeasca la weekend.

Majoritatea au trimis deja email-urile lunea sau martea, deci sunt sanse mult mai mari ca al tau sa iasa in evidenta si sa fie citit.

In concluzie, desigur ca nu exista un timing perfect pentru a trimite email-uri. Recomand sa testezi aceste intervale si sa vezi cum reactioneaza oamenii.

  • Care e rata de deschidere a email-urilor?
  • Care e rata de raspunsuri pe care le primesti?

Poti incerca mai multe intervale si sa te convingi pe cont propriu care este cel mai potrivit pentru clientii tai!

Nota: vreau sa multumesc Digital Life Solutions pentru ca mi-au oferit date statistice despre email marketing si m-au ajutat la crearea continutului acestui articol.

PS: Nu strica sa te abonezi la newsletter-ul nostru sa vezi la ora trimite StireaZilei.net newsletter-ul saptamanal. Sa imi spui cum ti se pare ora si ziua aleasa de noi pentru a trimite emailul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.