3 metode pentru a deveni instantaneu mai fericit

Fericirea este o valoare universală, o senzație pe care toată lumea, indiferent de nație, ocupație, vârstă sau gen, o caută. Tot ceea ce facem (sau aproape tot!) este pentru a ne îmbunătăți viața și a deveni mai fericiți.

Așadar, toată lumea caută fericirea, dar puțin știu exact ce este aceasta. Potrivit cercetătorilor, fericirea este o stare pe care o poți atinge foarte ușor dacă urmărești un anumit tipar, o anumită înșiruire de fapte sau comportamente ale căror rezultat este acest sentiment mult dorit.

Iată care sunt, potrivit oamenilor de știință, cele trei lucruri pe care trebuie să le faci pentru a deveni istantaneu mai fericit:

1. Fii recunoscător!

Pare foarte simplu, nu-i așa? Doar trebuie să fii recunoscător pentru tot ceea ce ești sau ce ai deja în viața ta și gata, fericirea e garantată! Din păcate, nu e chiar atât de simplu pe cât sună. Și asta pentru că noi, oamenii, nu suntem ființe perfecte, iar viața noastră este de cele mai multe ori departe de a fi perfectă. În fiecare zi devenim conștienți de anumite aspecte care nu ne mulțumesc sau pe care am dori să le îmbunătățim. Este absolut normal, fiecare dintre noi putem spera la mai mult, dar nu trebuie să facem din asta un scop în sine.
Pentru a fi mai fericit, trebuie să privești bine în jur și să te accepți pe tine, dar și pe cei din jurul tău, cu bune și cu rele. Fii recunoscător că ești așa cum ești și mândrește-te cu asta. Încrederea în tine este primul pas pentru o viață mai fericită!

2. Fii prezent!

De multe ori, atunci când viața ne apasă, avem tendința să trecem pe pilot automat. Facem totul din obișnuință și ne complacem în starea în care ne găsim. Nimic mai greșit! Dacă vrei să cunoști fericirea, încearcă să rămâi conectat cu lumea din jurul tău și acordă atenție tuturor acțiunilor pe care le întreprinzi. Bucură-te de tot ceea ce te înconjoară și învață să apreciezi lucrurile mărunte din viața ta. Dacă ți se pare greu, ia exemplul unui copil! Încântarea copiilor venită din descoperirea unui obiect sau gest nou, este de-a dreptul molipsitoare!

3. Rămâi optimist!

Da, știu! Ușor de zis și foarte greu de făcut.

Mai ales dacă ești un pesimist convins. Dar să știi că și pesimiștii pot fi fericiți. Important este să știi asupra căror aspecte ale vieții să te concentrezi. De exemplu, un pesmist nu o să creadă vreodată că politicienii se vor schimba, dar poate foarte bine să fie optimist atunci când vine vorba de viața personală. Orice pesimist are câteva “puncte slabe”.
De asemenea, poți să fii optimist fără să cazi în extrema cealaltă, a naivilor. Nu trebuie să crezi în orice, realizabil sau nu, doar pentru că ești optimist.

Ai încredere în tine, rămâi echilibrat și vei deveni cu siguranță optimistul ideal.

În concluzie, atunci când ai tendința să lași viața să treacă pe lângă tine, încearcă să îți aduci aminte de aceste trei aspecte care te pot ajuta să fii mai fericit și să te bucuri de ceea ce ai. Important este să realizezi că fiecare avem propriile standarde în ceea ce privește fericirea, așa că nu încerca să te compari cu alții.

Fii împăcat cu tine, privește cu optimism spre viitor și viața îți va părea mult mai ușoară.

Crezi că ai prieteni care merită să li se amintească despre aceste metode pentru a deveni mai fericit? Fi bun și împărtășește fericirea folosind iconițele de mai jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.