Viata nu se explica, Se Traieste

„Uneori bunul simt este distructiv pentru om, nu am facut decat sa ii multumesc pe cei din jurul meu fara sa mai tin cont de mine, sa nu sufere mama, sa nu planga tata, sa nu ma judece copilul si cel mai important aspect este acela de a nu ma vorbi lumea.”

Sunt atat de multe vieti sacrificate pana la epuizare mentala si fizica pentru foarte putin. Compromisurile si sacrificul de sine nu aduc implinirea si fericirea, ci din contra. La un moment dat, poate mai devreme, insa din experienta mea mai tarziu, realizam ca ne-am dat viata ca sa le fie bine celor din jur. Ne-am lasat folositi, manipulati, santajati emotional doar pentru a le hrani nevoile, dorintele si asteptarile egoiste. Credem ca daca lasam de la noi toata lumea va fi fericita…insa uitam de noi.

Apoi, nefericirea, tristetea, boala psihica si/sau fizica ne arata inutilitatea sacrificiilor pe care le-am facut, iar oamenii pentru care ne-am sacrificat isi vad de propriul lor drum si isi urmeaza propriile interese.

Am auzit de atatea ori cuvintele de mai sus si am vazut atatea vieti traite in sacrificiu, incat simt nevoia sa va atrag atentia, din nou, asupra alegerilor voastre si a felului in care va traiti viata.

Scopul fiecarui om este de a creste, a se dezvolta si de a-si gasi implinirea si bucuria de a trai. Atunci cand constientizam asta si traim in acest fel suntem sanatosi fizic, psihic, emotional si spiritual.

Cand alegem sa traim in compromis, suferinta ne va insoti mereu. Iar cand suferinta este prezenta, sanatatea noastra precum si bucuria de a trai sunt absente.

Suferinta, data de compromisuri si renuntare la sine, NU este o virtute si nici nu duce la nimic bun. Cand vom intelege asta cu adevarat, vom sti cum sa traim si ce alegeri sa facem.

Articol preluat de pe pagina de Facebook Ursula Sandner

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.