Repararea masinilor hibrid

Reparația unei masini hibrid costă mai mut decât cea a unei mașini obișnuite, pe benzină sau motorină? Răspunsul la această întrebare te poate ajuta să te hotărăști dacă merită să îți cumperi o astfel de mașină sau nu. Ba mai mult, informațiile despre necesitățile de întreținere ale unei mașini hibrid te pot ajuta atunci când pleci la drum, dar te pot ține departe și de service-urile auto.

Înainte de afla ce costuri presupune reparația unei mașini hibrid, trebuie să știi ce anume le diferențiază pe acestea de mașinile cu combustibil tradițional.

Principalul motiv pentru care ai alege să cumperi un autoturism hibrid este faptul că te ajută să economiseși combustibil. Aceste mașini îmbină puterea dată de benzină cu electricitatea stocată în baterie, luând ce e mai bun din fiecare. Astfel, în loc ca energia produsă de combustibilul din rezervor să se piardă, sistemul electric stochează această energie într-o baterie. În afară de a asista motorul pe gaz, bateria poate de asemenea să preia conducerea mașinii de fiecare dată când este posibil, dându-i motorului pe gaz ocazia să se oprească.

Bateria

Majoritatea producătorilor de mașini hibrid garantează o viață a bateriei de până la 10 ani sau 241.000 km. Dacă se întâmplă ca bateria ta să sufere o defecțiune neacoperită de garanție, repararea sau înlocuirea acesteia te poate costa câteva mii de lei. Vestea bună este că înlocuirea bateriei este singura acțiune de întreținere mai amplă pe care trebuie să o faci unei mașini hibrid.

Sistemul de frânare

Datorită modului în care este construită, anumite părți ale mașinii hibrid sunt mai protejate și aici intră și sistemul de fânare. Deși fiecare mașină poate să fie diferită, în funcție de producător, majoritatea folosesc un sistem de frânare regenerativ care captează și păstrează electricitatea în baterie. Cu acest sistem, șoferul ar trebui să încetinească treptat dacă se dorește captarea unei cantități cât mai mari de electricitate din sistemul de frânare.

Schimbarea uleiului

Din moment ce motorul pe gaz este folosit mai puțin, nici uleiul nu trebuie schimbat prea des. În timp ce la o mașină obișnuită schimbarea uleiului este recomandată după parcurgerea a aproximativ 5 000 km, la mașinile hibrid acesta se poate schimba la 8 000 km.

Reparații

În decursul a 10 ani, în afară de o eventuală defecțiune a bateriei neacoperită de garanție, proprietarii de mașini hibrid se pot aștepta la cheltuieli de reparații egale cu ale proprietarilor de mașini obișnuite, dacă nu chiar mai mici.

Iată câteva sfaturi pentru a evita eventuale defecțiuni ale mașinii hibrid:

  • Protejează și încarcă bateria folosind sistemul regenerativ de frânare. Astfel, vei prelungi viața bateriei, mai ales dacă nu o vei lăsă să se descarce complet.
  • Dacă ai oprit mașina, pornește apoi încet, fără să accelerezi prea tare. Asta te va ajuta să economisești combustibil.
  • Folosește ulei sintetic și s-ar putea să nu fii nevoit să mai schimbi uleiul pentru următorii 16.000 km.
  • Nu încerca să îți repari singur bateria sau oricare altă defecțiune a mașinii care ar putea surveni. Lasă acest lucru în seama unor profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.