Ești din Cluj și ai vrea să ieși din casă week-endul acesta dar nu știi pe unde ai putea să mergi? Nu ești din Cluj și vrei să vizitezi orașul, împreună cu împrejurimile sale? Nicio grijă, articolul de astăzi este pentru ambele categorii.

Clujul, al doilea cel mai mare și popular oraș din România ar fi păcat să nu se afle pe lista ta de obiective ce trebuie vizitate măcar o dată. Iar dacă trăiești în Cluj deja și nu știi pe unde să o iei, pentru a nu te îndepărta prea tare de oraș, vin astăzi cu anumite idei.

  1. Începe cu orașul

Clujul ascunde o grămadă de obiective care pot scăpa ochiului liber. Pentru a vizita toate acestea, e nevoie de cel puțin o zi. Poți vizita Catedrala Mitropolitană, Catedrala Adormirea Maicii Domnului și Biserica Sf Mihail.  Să nu uiți să treci pe la faimoasa Grădină Botanică, Bastionul Croitorilor și Muzeul Satului. Sincer vorbind, și dacă o iei la plimbare prin Cluj, șansele de a nu trece pe lângă vreun obiectiv turistic ce să îți capteze atenția sunt foarte mici.Muzeul satului

  1. Castelul Banffy

Electric Castle mă gândesc că sună cunoscut. Nu e doar atât! Locul unde se ține an de an acest eveniment, e, de fapt, una dintre cele mai frumoase obiective pe care le poți trece pe listă, cunoscut și sub denumirea de Versailles-ul Transilvaniei. Se află în Bonțida, la 31 de km de Cluj. Se poate vizita curtea cât și anumite camere interioare. Dacă tot treci pe acolo, întreabă și despre legenda băiatului de la grajduri.Castelul Banffy

  1. Tarnița

Vrei să prinzi apusul soarelui dintr-un loc cât mai romantic? Acesta e locul. Aflat la doar 30 de km de Cluj, Lacul Tarnița se întinde pe o lungime de 8 km. În jurul lacului sunt anumite trasee pe care te poți plimba pentru a admira peisajele mai de aproape, sau poți merge de-a lungul lacului chiar și cu mașina.tarnita

  1. Laguna Albastră

Prima dată când am auzit de acest obiectiv, m-a dus gândul instant la film. Și spre fericire, nu a fost o experiență dezamăgitoare. Aflat in localitatea Aghireșu, la aproximativ 30 de km de Cluj, pare un loc ascuns, nu se găsesc foarte multe detalii despre el nici pe net. Poate e mai bine așa. Nu este amenajat, este exact așa cum a fost lăsat de natură.

  1. Turda și Cheile Turzii

Aflat puțin mai departe de Cluj, nu îți poate scăpa de pe listă. Salina de la Turda a fost reamenajată de curând și cu siguranță te va prinde în mrejele ei câteva ore bune. Cheile Turzii, puțin mai departe de Turda, e o arie protejata UNESCO. Există anumite trasee care te duc sau direct prin chei sau pe deasupra cheilor, putând astfel admira peisajul pe deplin. Pentru amatori, se află aici numeroase trasee de cățărat și chiar și anumite peșteri ce se pot vizita.

  1. Cheile Turenilor

Continuând aproximativ pe aceeași idee ca și Cheile Turzii, Cheile Turenilor se află puțin mai aproape de Cluj, la doar 25 de km, reprezentând o escapadă perfectă. Peisajul este ușor diferit, traseele de drumeție la fel. Se poate ajunge ușor cu mașina și priveliștea asupra văii spune cât o mie de cuvinte.Cheile Turenilor

  1. Cascada Vălul Miresei

Se află, într-adevăr, puțin mai departe, merită o excursie de o zi. Drumul e aproximativ 70 de km de la Cluj, poți merge cu mașina până în apropierea cascadei, însă dacă simți nevoia de o gură de aer proaspăt, drumul până la cascadă este forestier și poate fi o drumeție pe cinste.

  1. Stufărișul de la Sic

A doua cea mai mare întindere de stuf din România. Accesul se face ușor, se poate ajunge cu mașina până la intrarea pe partea pietonală către stufăriș. E relativ aproape de Cluj, în drum spre Gherla. Peisajul este minunat, se poate face o plimbare pe o punte rustică de lemn. La anumite distanțe se află mici locuri de refugiu de unde se poate admira natura în întreaga ei splendoare.Stufaris

  1. Cetatea de la Liteni

Probabil cel mai bine ascuns loc pe care îl poate oferi județul Cluj și care trebuie neapărat vizitat. Recomand traseul mai ales celor ce iubesc natura și apreciază o plimbare în aer liber. Accesul nu se poate face până la cetate, mașina se poate lăsa în vale și există un traseu marcat pe care se poate urca.

De asemenea, doritorii pot găsi numeroase trasee amenajate pentru cățărat. Traseul marcat de drumeție se întinde de la cetate și se continuă pe alte trasee montane, poate fi o bună excursie activă pe durata unei întregi zile.

Cetatea nu este amenajată însă se poate urca pe ruine și se poate admira peisajul de sus.

Acum că ți-am dat niște idei, sunt curioasă pe unde te va găsi următorul week-end sau următorul concediu. Obiective mai sunt, și în afară de cele menționate, am enumerat doar câteva, mai cunoscute, mai populare ce nu trebuie ratate. Clujul este un județ montan unde se pot găsi mereu drumeții de week-end!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.