Dacă vă gândiți să organizați o călătorie la Roma pentru câteva zile, aici vă prezentăm o listă cu cele mai vizitate 10 locuri și particularitățile fiecăruia.

1. Colosseum

ColosseumColosseumul este, fără îndoială, simbolul Romei și cel mai faimos monument din oraș. Colosseumul reprezintă gloria Imperiului Roman, de aceea fiind astăzi pe lista celor șapte minuni ale lumii.

Celebrul monument este situat în centrul Romei și are 3000 de metri pătrați. Dacă doriți să-l vizitați, aveți nevoie doar de biletul de intrare.

2. Forumul Imperial

Forumurile Imperiale sunt situate foarte aproape de Colosseum și reprezintă cele mai faimoase situri arheologice ale Romei antice. Forumurile Imperiale din epoca romană erau clădiri publice, piețe principale și chiar piețe în care se desfășura vânzarea sau schimbul de mărfuri. Au fost construite în secolul 46 î.Hr., fiind foaete bine conservate până astăzi.

Vizitarea acestei zone este ca o călătorie înapoi în timp. Intrarea în Forumurile Imperiale se face cu același bilet de intrare la Colosseum și astfel puteți vizita și Forumul Roman și Dealul Palatin.

3. Piața Navona

Piața Navona este situată aproape de Panteon, este o piață plină de viață și cu multe lucruri interesante de văzut. Piața este renumită pentru cele 3 fântâni ale sale dar, fără îndoială, cea mai faimoasă este cea din mijloc, Fântâna celor Patru Fluvii a lui Bernini.

De asemenea, Piața Navona este recunoscută și pentru biserica barocă Sant’Agnese din Agone construită de Borromini.

4. Piața Spaniolă

Piața spaniolă este o altă piață faimoasă din Roma, numele derivă din apropierea ambasadei Spaniei. În fața pieței spaniole se află cele mai fotografiate scări din lume. Este vorba despre treptele spaniole, acestea fiind renumite pentru că sunt scena multor filme precum „Vacanța romană”.

5. Fântâna Trevi

Fântâna Trevi este, fără îndoială, cea mai faimoasă fântână din lume. Această fântână a fost construită în secolul al XVII-lea de Nicola Salvi.

egenda spune că dacă arunci o monedă în fântână cu siguranță te vei întoarce la Roma, dacă arunci două monede vei găsi dragostea, iar dacă arunci trei te vei căsători. Ați îndrăzni să aruncați?

6. Panteon

Panteonul a fost construit la începutul secolului al II-lea d.Hr. Numele său înseamnă „toți zeii” și a fost construit ca un templu dedicat tuturor zeilor din prezent, trecut și viitor. Ani mai târziu, acesta a devenit o biserică creștină și este foarte renumită mai ales pentru arhitectura sa specială.

Este o clădire circulară, la fel de mare ca diametrul său, în centrul acoperișului, având o gaură prin care poate fi văzut exteriorul.

7. Trastevere

Trastevere este, fără îndoială, cartierul cel mai plin de culoare și de viață din Roma. Este situat pe cealaltă parte a râului Tibru și este plin de baruri și restaurante unde vă puteți bucura de un celebru aperitiv italian.

Este cunoscut ca „nucleul Romei” (adică Inima Romei) tocmai din acest motiv, deoarece este centrul vieții pentru romani. Dacă vizitați această zonă, nu uitați să faceți o oprire la Plaza Santa Maria de Trastevere unde puteți admira faimoasa fântână din centrul pieței.

8. Piața Veneția

Piața Veneția este situată în centrul orașului și este definită de monumentul aflat aici.
Clădirea este cunoscută sub numele de Vittoriano și este un monument impozant dedicat regelui Vittorio Emanuele II, care a fost primul rege al Italiei.

În fiecare zi de 2 iunie a fiecărui an, se sărbătorește ziua Republicii și toate ceremoniile sunt ținute în celebrul monument, în memoria primului rege al țării.

9. Muzeele Vaticanului

Deși teoretic nu suntem la Roma, vom adăuga aceste ultime două atracții pe lista noastră, fiind niște obiective turistice pe care nu le poți rata.

Vizitarea muzeelor Vaticanului este, fără îndoială, o experiență unică, acestea găzduind una dintre cele mai extinse colecții din lume. Muzeele Vaticanului au multe opere de artă, dar și multe fresce pictate de faimoșii Michelangelo și Rafael.

Cele mai cunoscute fresce sunt cele ale Capelei Sixtine, această faimoasă capelă fiind ea însăși o operă de artă. Nu trebuie să ratați această vizită !

10. Biserica Sfântul Petru

Biserica Sfântul PetruBiserica Sfântul Petru este cea mai mare biserică din lume. A fost proiectată de Michelangelo și finalizată de Della Porta.

În interiorul ei se află o altă operă celebră a sculptorului Michelangelo, La Pieta, lucrare pe care artistul a creat-o când avea doar 23 de ani.

De asemenea, în centrul bisericii vom vedea baldachinul de bronz creat de Bernini, comandat de Papa Urban al VII-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.