mese-de-tenis

Tenisul de masă sau ping-pong cum obișnuim să îi spunem este un sport axat pe dexteritate şi viteză. Practicat la un nivel de amator, este un mod plăcut de relaxare, pe când practicarea lui la nivel de performanță presupune multă muncă şi un echipament pe măsură.

Pentru a ne bucura de un joc de calitate, trebuie să avem în vedere ca echipamentele folosite să îndeplinească anumite condiții.

Mingea

Este de preferat să fie realizată din material plastic celuloid, având un un finisaj mat. Pentru că sunt disponibile două culori, alb şi portocaliu, varianta de culoare albă o alegem pentru mesele de tenis verzi sau albastre, pe când varianta de culoare portocalie pentru mesele gri.

În funcție de calitatea dorită, o bilă poate costa între 2 lei şi 30 lei, iar dacă ne raportăm la normele impuse de Federaţia Internaţională de Tenis de Masă, mingea trebuie să aibă diametrul de 40 de milimetri cu o sferă de greutate de 2,7 grame.

Masa de tenis

Există diverse tipuri de mese de tenis, de la mese din plăci de lemn la cele de aluminiu. Cele mai comune sunt mesele din lemn sau materiale derivate din acesta, deoarece se pretează cel mai bine pentru activităţile în spaţii închise unde sunt protejate de temperaturi extreme sau umezeală. Desigur, placa mesei de tenis a fost adaptată şi pentru utilizarea la exterior, fiind rezistentă la zăpadă, ploi, ş.a.m.d. Culoare mesei trebuie să fie închisă și mată, iar dimensiunea recomandată este de 2,74m x 1,52m.

Preţul diferă în funcţie de calitatea materialelor şi scopul utilizării, astfel de la producător la producător vom avea preţuri cuprinse între 200 lei şi 5000 lei.

Fileu

În general este inclus în pachetul mesei de tenis şi are opţiunea de a regla înălţimea după preferinţe. În cazul meselor pliabile, acesta poate fi îndepărtat sau cele mai moderne mese permit plierea fără a fi nevoie sa scoatem fileul.

Paleta

Se alege în funcţie de stilul de joc şi se poate adapta în funcţie de jucător. Fie că este vorba de un jucător stângaci sau preferă jocul în viteză sau executarea tehnicilor cu mingi tăiate, paleta este un criteriu important în stilul de joc.

Paletele aprobate ITTF sunt din lemn laminat acoperite de o bandă cauciucată  pe una sau ambele fețe. Preţul unei palete poate varia între 10 lei şi 300 lei, iar mărimea medie a lamei este de aproximativ 17 cm lungime și 15 cm lăţime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.