Cum alegi bicicleta potrivită, în funcție de stilul de ciclism practicat

Faptul că te-ai hotărât să îți cumperi o bicicletă este un lucru de bun augur. Înseamnă că vrei să faci mai multă mișcare, să mai reduci din costul transportului și să te distrezi mai mult. Dar cum alegi bicicleta potrivită pentru nevoile tale?

În primul rând, înainte de a începe efectiv căutările pentru bicicleta ideală, stabilește ce stil de ciclism vei practica în cea mai mare parte a timpului. Vrei să mergi cu bicicleta doar ocazional, de acasă la serviciu și înapoi, să te plimbi cu ea prin parc sau mai degrabă să mergi pe trasee montane?

Astfel, în funcție de destinația lor, există mai multe tipuri de bicicletă, după cum urmează:

1. Biciclete de oraș

Sunt special create pentru cei care se deplasează mai mult în interiorul orașului. Acestea sunt ideale pentru mersul la serviciu sau pentru a rezolva anumite treburi în oraș, cum ar fi plata facturilor, unele mici cumpărături, etc. Cu ele te poți strecura ușor prin trafic, reduci din costul combustibilului sau a abonamentului la mijloacele de transport în comun și, în plus, faci și mișcare, deci câștigi și la partea de sănătate.

Aceste biciclete de oras sunt mai ușoare, au mai multe viteze, o șa confortabilă și roți special create pentru străzile orașului.

2. Biciclete cursiere

Acestea sunt de asemenea folosite pentru deplasările prin oraș, deși prind o viteză mai mare și sunt special create pentru curse. Însă dacă vrei o bicicletă de șosea care să îți asigure victoria în cadrul unei curse, atunci trebuie să te orientezi către o categorie mai ridicată de preț. Cursierele obișnuite, cu prețuri decente, sunt utile pentru deplasarea în oraș și în afara lui, pe trasee line, dar nu fac minuni în cadrul întrecerilor.

3. Biciclete de munte

Sunt special create pentru traseele montane, mai ușoare sau mai dificile. Au o geometrie și un design aparte și sunt ușor de diferențiat de alte modele de biciclete. Mulți preferă să le folosească și oraș pentru că au suspensii, sunt mai solide și oferă, în general, o mai bună experiență de pedalare. Dar asta depinde, evident, de preferințele fiecărui ciclist în parte.

4. Biciclete touring

Dacă îți place să călătorești, dar nu oricum, ci pe bicicletă, modelele touring sunt varianta cea mai potrivită. Acestea sunt special create pentru a parcurge distanțe lungi, deci le poți încărca cu bagaje, fără ca acest lucru să te incomodeze în timpul mersului.

5. Biciclete pliabile

În cazul în care îți place să mergi cu bicicleta, dar ai probleme cu spațiul de depozitare sau cu transportul acesteia când mergi în vacanță, atunci poți opta pentru o bicicletă pliabilă. Acestea pot fi atât de oraș, cât și hibride sau mountain bike.

6. Biciclete electrice

Sunt foarte la modă acum, dar extrem de utile atunci când ai de parcurs distanțe mari cu bicicleta. Atunci când nu mai poți face față la pedalat, poți lăsa motorașul bicicletei să facă treaba în locul tău.

Dacă în fuctie de destinația lor ți-am arătat posibilitățile existente, îți recomandăm ca pentru alegerea mărimii potrivite a bicicletei alese de tine, să folosești acest calculator cadru bicicletă, ingenios creat de site-ul www.review-biciclete.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.