Ce trebuie să știi înainte de a te apuca de ciclism

Te-ai gândit să te apuci de ciclism și să practici această activitate ca un hobby? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face asta.

Este de apreciat faptul că te-ai hotărât să îți cumperi bicicletă și să te apuci de pedalat în mod serios. Dar înainte de a porni pe acest drum trebuie să te gândești la câteva aspecte esențiale. Ce presupune acest hobby din punct de vedere al timpului și al banilor și câte ești dispus să sacrifici pentru o cursă?

Care îți sunt prioritățile și ce avantaje și dezavantaje poți avea de pe urma acestei activități? La aceste întrebări va trebui să găsești răspuns înainte să te apuci de treabă.

1. Fă-ți un plan

Înainte de a te apuca de ciclism trebuie să îți faci o idee despre ce presupune această activitate. Este clar că vei avea parte de numeroase beneficii pentru sănătate, dar cât timp ești dispus (sau cât timp ai la dispoziție) să aloci curselor cu bicicleta?

De exemplu, dacă în timpul săptămânii stai până târziu la serviciu este clar că nu poți ieși la pedalat în fiecare zi. În acest caz, organizează-te în așa fel încât weekend-ul să îl petreci în egală măsură cu familia și prietenii, dar și pe bicicletă. Dacă le poți îmbina pe cele două, atunci ar fi perfect.

Ca un sfat, îți recomand să pornești încet. Mergi la pedalat de două ori pe săptămână timp de câte 30 de minute. În așa fel vei vea ocazia să îți modifici treptat programul și nu vei suferi un șoc din start. După ce te vei organiza mai bine și te vei obișnui cu schimbările, poți crește timpul dedicat plimbării cu bicicleta.

2. Buget

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul înainte de a te apuca de acest hobby este bugetul. Câți bani ești dispus să cheltuiești pe bicicletă, accesorii și echipament? Îți permiți o astfel de investiție sau va trebui să te mulțumești cu o bicicletă second hand, de exemplu? Este important să știi de unde pornești pentru a nu avea aștepări nerealisti și dezamăgiri.

O idee bună ar fi să îți planifici din timp bugetul, să faci economii dacă este cazul, astfel încât să îți poți permite o bicicletă și accesorii de calitate. Sănătatea și siguranța ta depind de asta, așa că nu e cazul să te zgârcești în acest stadiu.

3. Echipament

În funcție de stilul de ciclism pe care te-ai hotărât să îl practici, vei alege și bicicleta și accesoriile potrivite. În ceea ce privește bicicleta, sper că știi deja că e crucial să alegi dimensiunea potrivită. Pentru a face asta, măsoară-ți înălțimea totală, dar și lungimea pe interor a piciorului. Cu aceste măsurători mergi în magazin, testează și alege cel mai potrivit model.

Dacă nu ai magazine fizice a dispoziție, poți foarte bine să cumperi și din online. Fii doar foarte atent la descrieri și specificații, pentru a lua cea mai bună decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.